2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2018 17:00

1.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Úvodní derby sezóny patřilo Poříčanům


Branky


8

Poříčany - Derby první kolo ve znamení loni zachránivších se Poříčan a nováčka z Poděbrad před necelými čtyřmi stovky diváků. Úspěšnějsí byli domácí, za které nastoupil i Bohumil Nádeníček.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jednogólový náskok Poříčan

Domácí mohli poděbradskému celku přichystat hned po několika vteřinách utkání nepříjemné uvítání v soutěži. Dlouhý pas po úvodním výkopu domácí sklepli na nabíhajícího Jandu, který se sice v pokutovém území zjevil trestuhodně osamocen, k zakončení však spíše doklopýtal a nakonec ani nadvakrát Krchovu svatyni ohrozit nedokázal. Bohemia se úvodní akcí nenechala rozhodit a sama si první nadějnou příležitost připsala už ve 3. minutě utkání, kdy byl za své aktivní napadání rozehrávky soupeře odměněn ziskem míče Javorek, který následně poslal centr přesně na nabíhajícího Kubánka, jeho hlavička však mezi tři tyče nezamířila. Silnou zbraní Bohemie v utkání se ukázaly být standardní situace, jejichž exekuci si vzal do své správy Nedorost. A hned jeden z prvních rohových kopů v jeho podání ze 7. minuty střetnutí přinesl premiérové zakončení na bránu, když si na přetažený centr naběhl Suchánek. Poděbradský stoper však z mírného záklonu trefil pouze střed brány a v onom prostoru připraveného brankáře Kopeckého.

 

Ve 13. minutě domácí další z rohových kopů sice odvrátili, ale u odraženého míče byl jako první Uher a jeho podařenou střelu bez přípravy vychýlil z kýžené trajektorie až u tyče stojicí kapitán domácího celku Touš. Při následujícím rohovém kopu si pak zopakovali spolupráci oba protagonisté prvního ohrožení brány Poříčan, Suchánek však tentokrát z dobré pozice hlavou Kopeckého svatyni těsně přestřelil. Neproměněných příležitostí museli hráči Bohemie litovat v 18. minutě utkání, kdy jim domácí udělili lekci z produktivity. Červený našel přesným křižným pasem Nádeníčka, jehož dobré zakončení ještě dokázal Krch reflexivně vyrazit, ale u odraženého míče byl jako první Puk a s dorážkou do odkryté brány neměl sebemenší problém - 1:0.

 

Bohemia se snažila přispěchat s rychlou odpovědí, ale s Javorkovým stříleným centrem Kopecký příliš starostí neměl a při nepodařeném Peterkově centru ze strany hřiště pomohla brankáři Poříčan vnější strana břevna jeho brány. Ve 25. minutě pak znovu zahrozili domácí, když po závaru před Krchovou bránou střílel tvrdě Zdeňka, míč ale nasměroval příliš vysoko a případná branka by patrně ani neplatila pro signalizovaný ofsajd. V této fázi utkání to byli pro změnu domácí, kdo z jinak rovnocenného střetnuní dokázal vytěžit slibné příležitosti ke skórování. Ve 29. minutě byl blízko střeleckému úspěchu kapitán domácích Touš, který při rohovém kopu předskočil Krcha, míč však mezi tři tyče jeho brány usměrnit nadokázal. Ve 31. minutě se pak po jednom z neúspěšných rohových kopů Bohemie vydali domácí do přečíslení tří hráčů proti dvěma, ale s nabídnutou výhodou naložili prachbídně a míč se dokutálel až do Krchových rukavic. Ve 36. minutě přišla patrně největší střelecká příležitost Bohemie v prvním poločase. Peterka našel přesnou přihrávkou v pokutovém území postaveného Kubánka, který míč ještě přistrčil do lepší střelecké pozice Nedorostovi, Kopecký však dokázal poděbradskému záložníkovi pohotově zmenšit střelecký úhel a prudkou střelu zblokoval na roh.

 

V úplném závěru poločasu pak domácím pomohla podruhé v utkání konstrukce jejich brány, když další z Nedorostových přímých kopů vcelku nešikovně zasáhl Vild a jeho nepodařený odkop zastavilo až břevno Kopeckého brány. Následnou dorážku pak Peterka z krkolomné pozice namířil vysoko nad. Na druhé straně na oplátku málem zaskočil defenzivu Bohemie rychlým rozehráním standardní situace Puk, pohotovým skluzem však stačil míč odklidit do bezpečí Suchánek a do šaten se tak šlo za stavu 1:0.

 

Nádeníček nedal penaltu, pak jeho gól jako vítězný

Obdobně jako poločas první začal i ten druhý velkou příležitostí domácích. Brtna si po ztráte míče pomohl v souboji s Jandou lehkým přidržením, které posoudil hlavní arbitr jako nedovolené a jelikož se jeho zákrok odehrál už v pokutovém území, nařídil ve prospěch domácích pokutový kop. K tomu se postavil zkušený Nádeníček, ale v souboji nervů na Krcha nevyzrál a ten si na jeho slabém zakončení s chutí smlsl. V závěru úvodní pětiminutovky druhého poločasu si zase vypracovali dvě slibné příležitosti hráči Bohemie. Nejprve se k zakončení ze slibné pozice uvolnil Kubánek, jeho střela z otočky však mířila pouze nad Kopeckého bránu. A o pár desítek vteřin později se za obranou Poříčan ocitl Nedorost, skákající míč však poslal těsně vedle Kopeckého svatyně.

 

V 51. minutě pak pro změnu opět zahrozili domácí. Dlouhé autové vhazování do pokutového území Krch sice vyboxoval, ale míč se rychle po ose Myšák-Touš vrátil do pokutového území a směřoval do částečně odkryté poděbradské brány, Krchovi však tentokrát vypomohl dobře postavený Peterka. V 56. minutě se do slibného úniku už už dostával Nádeníček, ale dalším podařeným skluzem přispěchal ve správnou chvíli Suchánek a ve spolupráci s Krchem hrozící nebezpečí zažehnal. Dvě dobré příležitosti si pak ještě před svým střídáním na své konto připsal střelec první branky a mimojiné i hráč se zkušenostmi z poděbradské Bohemie Puk. V 61. minutě jej nalezl Jandův centr z přímého kopu a jeho hlavičce nedokázal zabránit ani vyběhnuvší Krch, míč však z jeho hlavy mířil těsně vedle poděbradské brány. V 65. minutě si poříčanský střelec naběhl na dlouhý Kopeckého výkop a na hranici pokutového území byl u míče opět dříve než brankář Bohemie, ale ani tentokrát ke štěstí poděbradského celku bránu netrefil.

 

V 67. minutě kontroval příležitostí na druhé straně hrací plochy Peterka, kterého vyzval ke střele přesným centrem Pikner. Jeho zakončení ale bylo z podobného ranku, jako to předcházející Pukovo a i v tomto případě míč z kopačky obávaného střelce zamířil pouze nad soupeřovu bránu. V 71. minutě utkání se zrodil rozhodující okamžik utkání, když poděbradská defenziva nedokázala odvrátit do bezpečí další z dlouhých autových vhazování, střídající Šmidrkal míč pohotově vrátil vysokým obloukem do pokutového území, kde si jej zkušeně zpracoval nedůsledně bráněný Nadeníček a z bezprostřední blízkosti prostřelil Krcha - 2:0. Domácí si již ve zbývajících minutách zkušeně hlídali nabité vedení a hráči Bohemie jen s obtížemi hledali síly na adekvátní odpověď.

 

Až v 87. minutě alespoň jiskřičku naděje poděbradskému celku vykřesal Peterka, který se uvolnil po pohledné narážečce s Javorkem a nekompromisním zakončením do horní části brány nedal Kopeckému šanci - 2:1. Další příležitost ke srovnání skóre však už Bohemia nedostala a po závěrečném hvizdu tak mohli bodový zisk slavit výhradně hráči domácího celku.



Ohlasy k zápasu


SK Poříčany
Zděnek Šmejkal ml.: "Z naší strany to byl bláznivý zápas. První poločas jsme tak nějak přežili. Měly jsme nějaké neproměněné šance, ale nakonec jsme se dostali do vedení už v první půli. Pro oba týmy to byl vyrovnaný zápas."




Sestavy


SK Poříčany
A. Kopecký [-] - J. Prejsek [-] , P. Zdeňka [-] , D. Vild [-] , P. Janda [-] , V. Mišák [-] (82. L. Holler [-] ) , B. Nádeníček [-] , O. Puk [-] (69. J. Šmidrkal [-] ) , D. Červený [-] (92. D. Černý [-] ) , J. Puk [-] , P. Touš [-]

FK Bohemia Poděbrady
V. Krch [-] - J. Nedorost [-] (86. Š. Šendera [-] ) , V. Uher [-] , M. Peterka [-] , T. Kubánek [-] , T. Javorek [-] , L. Hruška [-] , J. Suchánek [-] , O. Hněvsa [-] , K. Pikner [-] , R. Brtna [-] (78. D. Rulc [-] )

ŽK: 43. V. Mišák , 47. D. Vild , 52. P. Zdeňka - 47. R. Brtna , 60. T. Kubánek , 63. O. Hněvsa .
Počet diváků: 350. Rozhodčí: Pospíšil Miloslav - PUDIL Václav, ZOUFALÝ David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: Tomáš Pešek
Tip experta: remíza

Poděbrady budou v premiéře úspěšnější po penaltách.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů