3:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.09.2018 10:15

4.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyšehrad zavelel ke třem bodům ve druhé půli, výhru jistil dvěma góly Michal Rataj


Branky


63. D. Čapek , 73. M. Rataj , 84. M. Rataj
21

Velvary se držely, ale ve druhém dějství inkasovaly tři branky v rozmezí dvaceti minut a bylo rozhodnuto...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slavoj nastoupil bez čtyř dosavadních hráčů – jen dočasně, vinou zranění, chyběli obránci Daniel Krejdl s Janem Neubergem. Záložník Tomáš Junek však odcestoval na dlouhodobý studijní pobyt do Anglie a útočník Štěpán Kacafírek zcela ukončil své krátkodobé působení na Vyšehradě – v týdnu totiž odešel do Sparty Kutná Hora, účastníka středočeského krajského přeboru. Při Neubergově absenci na hřišti si navlékl kapitánskou pásku Filip Drobílek. V sestavě hostí se objevily dvě bývalé opory vyšehradské defenzivy: Lukáš Budějský a Tomáš Nosek.

Úvodní poločas utkání, jež se hrálo v drobném dešti, se obešel nejen bez branek, ale i vyložených gólových šancí. Domácí tým se dostal k zakončení většinou jen ze střední či větší vzdálenosti. Výjimkou byla 35. minuta, kdy zakončoval Laňka a po něm se pokusil o dorážku Rys, oba však ztroskotali na brankáři Měsíčkovi.

 

Velvary byly do poločasu blíž ke vstřelení vedoucí branky, šance či pološance Müllera, Havla, Tenkla a Šaldy ale většinou zneškodnil Havránek.

 

Osm minut po změně stran Brejcha zastavil jeden z velvarských brejků ve vlastní šestnáctce a ihned rozehrál míč na Laňku, který přešel po pravé straně hřiště přes půlící čáru a odcentroval na nabíhajícího Rataje. Ten si poradil s bránícím protihráčem i vyběhnuvším Měsíčkem a poslal míč střelou po zemi za jeho záda: 1:0!

V 62. min. po Drobílkově rohu vypálil Rys, jeho střela však byla tečována a přestože směřovala mezi tři tyče, Měsíček ji zneškodnil. Dvě minuty nato Brejcha vypíchl míč Havlovi a ještě hluboko na vlastní polovině hřiště ho převzal Čapek. Vydal se na velké sólo, při kterém s pomocí Brejchy a také díky svému klamavému pohybu zamotal hlavy čtyřem bránícím hráčům v zelených dresech a s jistotou poslal balon po zemi k tyči: 2:0!

Za tohoto stavu pak přestřelili Drobílek i Kozel, zatímco Madejovu pohotovou střelu pod břevno Měsíček stihl vyrazit. Na druhé straně Havránek zneškodnil vyloženou šanci Kovaříka.

V 84. min. vysoký stoper Šimek odhlavičkoval trestný kop soupeře, míč sebral Laňka a přesně ze středového bodu na hřišti přihrál doleva na nabíhajícího Rataje. Ten opět prokázal vynikající kopací techniku i přehled a znovu poslal balon po zemi k tyči: 3:0!

 

V 88. min. mohl snížit z trestného kopu zpoza vápna Nosek, jeho umístěnou střelu přes zeď k tyči ale Havránek jedinečným zákrokem vyrazil, a uhájil tak poprvé v tomto soutěžním ročníku čisté konto. O dorážku se ještě pokusil Tenkl, ale minul, a tak Slovanu nebyl dopřán ani čestný úspěch. Vyšehrad poprvé odehrál mistrovský zápas bez inkasované branky.

 

zdroj: www.slavojvysehrad.cz

stats

Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 8:5. Soupeřem zblokované střely: 4:0. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:2.

 



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Roman Veselý (trenér, pro slavojvysehrad.cz): „Z mého pohledu zasloužené vítězství. Velvary podaly podle očekávání houževnatý výkon s dobrým pohybem a držely s námi v prvním poločase krok. Nebyli jsme sto se jim dostat na kobylku, a to i vinou zbrklosti a mnoha pokažených přihrávek. Místo šancí tak přicházely ztráty míčů. Až ve druhé půli přišlo zlepšení v pohybu i kombinaci, vytvořili jsme si šance a dali krásné góly. Mužstva v ČFL jsou vyrovnaná, navíc tady na Vyšehradě je méně prostoru, takže první poločasy bývají hodně soubojové. My však zvládáme pohybově i druhé poločasy, kdy již ubývají síly. V Zápech, Benešově i teď proti Velvarům jsme byli v této fázi utkání lepším mužstvem.“

Slovan Velvary
Pavel Janeček (trenér, pro slavojvysehrad.cz): „Výsledek 3:0 vypadá jednoznačně, takový ale zápas nebyl. Odehráli jsme velmi dobrý první poločas, byli jsme dost důrazní a soubojoví, měli jsme však také dát gól. Ve druhé půli jsme už tolik důrazní nebyli a domácí hráči, kteří byli velmi dobří na míči, se prosadili.“



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - M. Rataj [-] (89. J. Heřman [-] ) , D. Šimek [-] , D. Hradecký [-] , O. Brejcha [-] , P. Rys [-] (79. J. Doležal [-] ) , T. Madej [-] , D. Laňka [-] , D. Čapek [-] , F. Drobílek [-] , D. Kozel [-]

Slovan Velvary
J. Měsíček [-] - J. Kafka [-] , M. Müller [-] (78. V. Pavlíček [-] ) , L. Vopat [-] (74. M. Doležal [-] ) , B. Havel [-] , P. Šalda [-] , L. Budějský [-] (65. P. Kovařík [-] ) , T. Nosek [-] , T. Tenkl [-] , J. Ludvík [-] , M. Obrtlík [-]

ŽK: 87. D. Laňka - 60. T. Tenkl .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: Benedikt Ladislav - NĚMEC Václav, VRCHOTA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Hráč, Trenér, eSport, Zpravodaj, Fotograf, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Újezd nad Lesy | Pražský | Praha

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích