2:1p.
(1:1)
32. M. Kraus
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.08.2018 10:15

2.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vyrovnaný duel našel vítěze až po penaltách


Branky


18

Na Drobílkovu branku odpověděl zanedlouho hostující Kraus, ve druhém poločase už diváci na branku čekali marně, a tak rozhodovala penaltová loterie.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktivněji vstoupili do utkání hosté, kteří se v úvodních dvaceti minutách pokusili pětkrát o zakončení: zejména při hlavičce Hella a pohotové střele z voleje od Šlapáka byli blízko ke vstřelení branky.

 

Domácí tým navzdory veškeré snaze nebyl sto překonat konsolidovanou defenzivu cábelíků. Ve 26. min. ale Laňka vyhrál osobní souboj uprostřed hřiště, míč se odrazil k Šimkovi, který ho posunul krátkou přihrávkou na Drobílka. Ten se nezalekl ani přesily čtyř protihráčů v červeném dresu, prošel s míčem na noze přes území soupeře a střelou zpoza vápna pod břevno překvapil brankáře Krčka: 1:0! Jenomže o šest minut později na druhé straně Kraus nákopem až od postranní čáry překvapil Havránka a míč skončil v horním růžku jeho brány: 1:1. Otázkou je, zda chtěl Kraus opravdu zakončovat, nebo spíš centrovat na nabíhajícího spoluhráče…

 

Tři minuty po změně stran se opět pokusil o zakončení zpoza vápna Drobílek, tentokrát o půl metru přestřelil. V 58. min. kapitán hostí a bývalý hráč Vyšehradu Balšánek z rohového kopu „posadil“ balon přesně na hlavu nabíhajícího Boučka, který ovšem ve velmi dobré pozici přehodil domácí bránu.

Tlak Vyšehradu ale postupně začal sílit a přišly i šance. S tečovanou střelou Ryse si poradil Krček, zatímco tísněný Kacafírek dvakrát minul jeho bránu – poprvé hlavou po Laňkově trestném kopu z levé strany a podruhé z Čapkova centru zprava.

Krásnou akci předvedl tým Vyšehradu v 75. min., kdy Laňka převzal Junkovu přihrávku, narazil si míč s Kacafírkem a po jeho zpětné přihrávce se ocitl ve volném prostoru. Ihned pohotově vypálil, ale trefil jen dobře postaveného brankáře Krčka – z první i opakované střely.

 

V závěrečné čtvrthodině hry byli naopak blíž ke vstřelení druhé branky Králodvorští, konkrétně Nehoda, který měl dvě šance či pološance, ale Havránka nepřekonal. Zápas tak skončil 1:1

Šemíci uspěli na penalty

 

V prvních dvou sériích penaltového rozstřelu proměnili jak hostující Hell s Nehodou, tak i Madej s Neubergem. Ve třetí sérii Zelenka překopnul Havránkovu bránu, zatímco Kacafírek proměnil. Ve čtvrté sérii králodvorský kapitán Balšánek zbabral pokus o panenkovský dloubák, zato Rys byl úspěšný. Tím bylo také rozhodnuto o druhém bonusovém bodu pro šemíky, kteří v rozstřelu ani jednou nezaváhali. V páté sérii proměnili jak hostující Rendla, tak i Drobílek.

 

Zdroj: http://www.slavojvysehrad.cz

 

 



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Roman Veselý (trenér, pro slavojvysehrad.cz): „První domácí utkání jsme chtěli zvládnout za tři body, ale Královák potvrdil, že má výborně organizovanou obranu, nenechával nám moc volného prostoru a přitom čekal na brejkové situace. Nebyli jsme sto tohle prolomit a navzdory rostoucímu tlaku jsme si nevytvořili zase tolik vyložených šancí, abychom výsledek utkání strhli na naši stranu. Hra byla celkem slušná, určitá nesourodost tam ale stále je. Možná nám chyběla rychlejší přihrávka nebo víc centrovaných míčů a možná i větší klid okolo vápna. Proti zhuštěné obraně a vysokým stoperům to bylo hodně složité, nicméně dva body bereme a z každého zápasu si musíme vzít ponaučení. Máme hodně fotbalové mužstvo, a tak jde o to, abychom z toho víc profitovali, což můžeme dosáhnout například zrychlením některých herních situací. Pravdou je, že proti Králováku jsme hráli pomaleji, než jsme zvyklí.“

FK Králův Dvůr
Tomáš Šilhavý (trenér, pro slavojvysehrad.cz): „Velmi dobré utkání. Vyšehrad dal dohromady výborné mužstvo s velkou kvalitou a není vůbec jednoduché s ním hrát. Tady se budou body sbírat těžce, my jsme tu získali jeden. Musím pochválit naše hráče za velmi týmový výkon na hranici sebeobětování, a tak jsme tu zaslouženě bodovali a získali motivaci do dalších zápasů. Organizace naší hry byla velmi dobrá, jen některé brejky jsme měli řešit lépe.“



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - P. Šlegl [-] , D. Šimek [-] , J. Neuberg [-] , P. Rys [-] , T. Junek [-] , D. Laňka [-] (90. T. Madej [-] ) , F. Drobílek [-] , M. Rataj [-] (53. Š. Kacafírek [-] ) , O. Brejcha [-] , D. Čapek [-] (86. D. Kozel [-] )

FK Králův Dvůr
J. Krček [-] - M. Hell [-] , M. Šlapák [-] (66. D. Dolák [-] ) , M. Procházka [-] (93. T. Břížďala [-] ) , J. Bouček [-] , T. Šebek [-] , J. Balšánek [-] , M. Kraus [-] (83. T. Bohánek [-] ) , D. Zelenka [-] , M. Rendla [-] , M. Hejda [-] (73. P. Nehoda [-] )

ŽK: 67. F. Drobílek - 46. M. Procházka , 86. T. Bohánek .
Počet diváků: 162. Rozhodčí: Hájek Robert - DRÁBEK Drahoslav, ŠAFRÁNKOVÁ Nikola.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích