Rezerva Vítkova byla oloupena v závěru zápasu


Branky


1

            První jarní ligové kolo bylo kvůli klimatických podmínek už dvakrát přesunuto, takže jeden z prvních zápasů se odehrátl na Vítkovské půdě, kde si to mezi sebou rozdali rezervy tamního Vítkova a Budišova. Vítkov v prvnímpodzimním měření sil neuspěl na půdě Budišovské rezervy a padl 4:0, když odehrál celý zápas v úmorném horku pouze v deseti statečných na hřišti.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

            Zápas se hrál na podmočeném trávníku, protože večer před utkáním širší okolí zkropila voda… Začátek zastihl hlavně domácí v dosti ospalém rozpoložení, kdy si nebyli schopni dvakrát, či třikrát přesně nahrát, takže jejich útočné výpady končili na polovině hřiště. To Budišov hrál klidně a dělal problém domácí defenzivě nakopávanými míči za obranu. Byl to ze strany domácích takový typický první zápas po delší pauze, kdy nebyli schopni nic vymyslet a na kopačkách se jim vkrádala velká nepřesnost. Do první šance se dostali hosté, když technická střela z poza vápna jen těsně míjela pravý růžek brány. Od té doby více a více hrozili hosté z nakopávaných míčů. Nakonec se také dočkali, když přihrávkou mezi obranou dvojici Kudela-Mader dostal míč Budišovský útočník Ondra Veliký a tváří v tvář brankáři Kotrlovi nedal domácímu gólmanovi šanci - 0:1 ve 29. minutě. Od té chvíle trošku převzali iniciativu domácí a nadechovali se k lepším výkonům, když série rohových kopů přinášela jednu velkou šanci za druhou. Z prvního rohu přišla střela z poza vápna, která ale ještě byla tečovaná. Z druhého rohu domácí trefili tyč. A ze třetího rohu břevno, když hlavičkující Čech ještě nebyl úspěšný, ale dorážející Pavlíček div neprotrhl síť - 1:1 ve 34. minutě. Domácí dokonce mohli jít do vedení, kdyby Hrynovi nebyl odmávaný offside, který zřejmě nebyl, ale to je už vcelku jedno - po faulu na Vašuta před vápnem se k míči postavil autor zatím jediné domácí branky Pavlíček a rychlou rozehrávkou na nabíhajícího Hryna rozjel gólovou situaci, když střelec šajtlí překonal hostujícího gólmana. Jenomže pomezní na pravé lajně zvedl praporek pro údajný offside (z jeho slov pak bylo zřejmé, že nevěděl… Což je málo vídané, když ještě k tomu jde o člena z řad domácích). Od té chvíle se zápas trochu uklidnil, ale nepřesnost domácích byla stále stejná. Poločas tak dopadl nerozhodně 1:1.

 

           

Do druhé půle vstoupili v trošku větší aktivitě domácí, když velkou šanci zahodil Vašut. Postupně měli domácí větší a větší příležitosti. Po standardce neproměnil šanci snajpr Funiok, který nepropálil gólmana hostí. Pak se zjevil v tutové šanci Hanuš, který neproměnil střelu z očí do očí gólmanovi. A od té chvíle hosté začali využívat svých brejků, protože touha domácích po vítězství byla tak velká, že okénka v obraně byla větší a větší. Jeden útok hostů skočil zásahem domácího gólmana. Jenomže dvě minuty před konce se hosté ujali vedení, když brejk 4v3 proměnili - nekompromisní střela z hranice vápna hráče Kuby Lasáka - 88. minuta 1:2. Do slibné šance se ještě dostali domácí, ale střelu levačkou Pavlíček ve skrumáži těl napálil pouze člena svých řad. Konec 1:2.

 

AUTOR: Rostislav Hryn



Ohlasy k zápasu


TJ Vítkov B
Rostislav Hryn, vedoucí týmu: „Z naší strany šlo o hrozný výkon. Nebyl vůbec týmový - nezaskakovali jsme jeden za druhého, u jednotlivých hráčů šlo vidět, že jsou rádi za odpracování si svých povinností... Kombinačně nám to dnes opravdu nešlo. Ale přece jen, kdybychom proměnili tutové šance na úvodě druhé půle nebo kdyby nám nebyl odmáván nesmyslný offside v první půli, tak máme tři body. Ale to je pouze 'kdyby'. Takhle nemáme ani jeden, protože naše koncovka byla už pouze třešnička na tak zpackaném dortu. Pokud se nezlepšíme, a to já věřím, že máme mnohem na víc, tak nemůžeme konkurovat skoro nikomu..."




Počet diváků: 25. Rozhodčí: HRUBÝ Václav - KOCIÁN Filip (N), HYMON Jakub (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 3
Rozhodčí - HRUBÝ Václav: 4
Občerstvení - nápoje: 5
Občerstvení - jídlo: 5
Hrací plocha: 3
Zázemí: 5
Výkon domácích - TJ Vítkov B: 2
Výkon hostů - TJ Spartak Budišov nad Budišovkou B: 6
Hráč utkání - domácí: Petr Hanuš
Hráč utkání - hosté: Miroslav Týn
Hodnocení hráčů - domácí: Petr Hanuš - 7, Milan Slučiak - 5, Rostislav Machač - 6, Miroslav Kudela - 6, Marek Vašut - 5, Petr Mader - 6, Jan Řeháček - 5, Rostislav Hryn - 5, Aleš Funiok - 5, Lukáš Pavlíček - 6, Adam Čech - 6, Michal Drimaj - 5, Tomáš Pretsch - 5, Michael Kotrla - 6,