Štáblovice potvrdily roli favorita


Branky


1

Předehrávka posledního odloženého kola ze startu jarní části na sebe svedla týmy Štáblovic a Vítkovského béčka. Čekala se jasná průtrž ze strany domácích, kteří neměli nechat ani nit suchou na rezervě Vítkova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do začátku utkání vkročili lépe domácí, když hrozili po stranách hřiště, ale ve větší šanci se nezjevili. Hosté to také zkoušeli, ale jejich produktivita vázla. Nakonec hosté trochu převzali iniciativu hry a kombinační hrou měli míč více na svých kopačkách. Jenomže naopak domácí udeřili po deseti minutách hry, když výkop gólmana Kácala skvěle vyřešili oba útočníci domácích. Jeden prodloužil a Baláž běžel sám na gólmana Slučiaka - lob a 1:0. Vítkov měl hlavu v dlaních, protože po delší době předváděl hru, na kterou mohl být pyšný a zrovna v tu ránu inkasoval. Štáblovice šlápli do pedálů a začali více útočit, ale to trošku zvedlo hosty a ti začali více a více zaměstnávat obranu domácích. I držení míče bylo spíše na straně rezervy Vítkova. V polovině zápasu byl obraz hry takový, že Vítkov kombinoval a protiútoky domácích brzy utínal. Běžela 39. minuta a hostující Kudela skvostnou uličkou poslal Vašuta samotného na brankáře Kácala. Měl dostatek času si zkušeného gólmana vycukat a míč poslat s jistotou do brány - 1:1. V tu ránu byli opravdu Vítkovští lepší, ale do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

 

 

Do druhé půle domácí prostřídali a očekávali, že se jim jejich hra zlepší a budou to oni, kteří budou diktovat tempo hry. Jenomže Vítkov hrál pořád to svoje a domácí k ničemu nepouštěl. Slibná šance Hryna před vápnem, ale faul ho zastavil. Ze standardky jen těsně minul Pavlíček. V 56. minutě ale hosté udeřili po druhé, když po lajně na své půli zatáhl Machač a kolmicí na Pavlíčka vysunul tohoto střelce do kontru. Ten předložil tutovku Vašutovi, který uklidil do prázdné brány na 1:2. Vítkov se zdál být lepší, ale jeho další šance neskončili gólem a to ho nakonec velmi mrzelo. V 64. minutě po nedůrazu hostující obrany se po druhé trefil Baláž a vyrovnal na 2:2. Domácí po vyrovnávací trefě jakoby ožili a zahazovali jednu šanci za druhou. Ale nutno podoknout, že hostující gólman předvedl nespočet vynikajích zákroků. V minutě 70 domácí uzamkli hosty na jejich vápně a bušili do nich cca dvě minuty s velkými šancemi. Přece jen se dočkali a strhli vedení na svou stranu - 3:2 - Gibes. Vítkov byl jako opařený a šlo na jeho hráčích vidět, jak toho mají dost. Nějaké náznaky tam byli, ale spíše otevřenou obranou dovolili Štáblovicím dokončit obrat ve druhé půli - 79. minuta Jedlička 4:2. Domácí ale i poté zahazovali jednu loženku za druhou, hosté jen nevěřícně koukali kolem sebe, co to nechali dopustit po vstřelené brance na 1:2 a kontrolou hry... Domácí tak přece jen potvrdili roli velkého favorita a vyhráli 4:2.

 

Autor: Rostislav Hryn



Ohlasy k zápasu



TJ Vítkov B
Rostislav Hryn (vedoucí týmu): "Zápas se nám povedl, když jsme pěkně kombinovali a také přehrávali domácí na jejich hřišti. Po vstřelené brance na 1:2 a dalších šancí jsme odpadli fyzicky i takticky. Takhle nechat domácí vrátit se do zápasu prostě nemůžete, pokud chcete vyhrát na tak těžké půdě. Ale bohužel, stalo se. Po delší době jsme se sešli v silné sestavě a hned to vypadalo jinak... Bohužel, moc často to v téhle sezóně takhle nebylo... Ale - pěkný zápas!"



Počet diváků: 35. Rozhodčí: SCHNEIDER Pavel - BARTESKA Petr (N), VÍCHA Lukáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 9
Rozhodčí - SCHNEIDER Pavel: 7
Občerstvení - nápoje: 7
Občerstvení - jídlo: 5
Hrací plocha: 7
Zázemí: 8
Výkon domácích - SK Štáblovice: 8
Výkon hostů - TJ Vítkov B: 7
Hráč utkání - domácí: Radek Baláž - Velká rychlost s dobrou technikou podtržená dvěmi góly.
Hráč utkání - hosté: Lukáš Pavlíček - Do útoku představoval neustálé nebezpečí a jeho tvorba akcí byla také výrazná.
Hodnocení hráčů - hosté: Rostislav Machač - 8, Radim Slovák - 7, Miroslav Kudela - 6, Marek Vašut - 7, Petr Mader - 7, Lukáš Pavlíček - 8, Rostislav Hryn - 7, Jiří Nábělek - 6, Adam Čech - 6, Lukáš Dokoupil - 6, Miroslav Brožek - 6, Milan Slučiak - 8,