2:1p.
(0:1)
36. M. Sahaj
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.04.2018 17:00

18.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V souboji tabulkových sousedů potvrdilo Hradiště pověst penaltových specialistů


Branky


13

Utkání mezi Hradištěm a rezervou Rapidu slibovalo vzhledem k postavení obou týmů v tabulce vyrovnanou podívanou. A tak se také stalo. Po řádné hrací době si oba týmy po remíze 1:1 body rozdělily a na penalty bylo šťastnější domácí Tornádo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zápas dvou tabulkových sousedů začal lépe Rapid. Již ve druhé minutě výborně zasáhl v obraně Valeček a o minutu později po Pytlíkově nedůrazu pálil v dobé šanci nad Bejčkovu bránu Holík. Na straně Tornáda odpověděl průnikem přes čtyři soupeře Václav Krliš, ale ani on v koncovce neuspěl. Další střelu Rapidu pak Bejček vytáhnul na roh. V 17. minutě uviděl za faul žlutou kartu dopmácí Drahoňovský a hosté kopali nebezpečný trestňák. Odražený balon napálili Veberem na bránu, Bejček byl ale na místě. Ve 21. minutě předvedli Hradišťští pěknou fotbalovou akci, na jejímž konci byl Martin Beránek, který se ve vápně střetl s hostujícím golmanem Kovaříkem. Faul to ale nebyl a stav byl i nadále bezbrankový. Z protiútoku opět potvrdil své kvality Bejček, který ránu Holíka s jistotou kryl. Postupně se domácí dostávali do mírného tlaku a Krlišovu střelu Kovařík vyrazil na roh, po kterém Furár na centr nedosáhl. Dan Vávra pak šajtlí vysunul parádně Patrika Kočího, ale tomu zakončení opět příliš nevyšlo. Po dalším rohu nebezpečně hlavičkoval stoper Valeček, Kovařík byl ale na místě. Ve 36. minutě kopali roh hosté. Furár prohrál hlavičkový souboj a o Bejčkovu tvář dostal Max Sahaj balon do sítě - 0:1. Vyrovnat mohl v úplném závěru Patrik Kočí, ale ve 100% šanci dal vedle.

 

Bihary se hned po půli dostával do dobré pozice, byl ale faulován a Hradiště kopalo další trestňák. Kočího tvrdou ránu ale golman chytil a založil rychlý brejk, který výborně a čistě vyřešil Pytlík. V 55. minutě se po dalším rohu Tornáda dostal do výborného náběhu Martin Valeček a tentokrát se nemýlil. Na jeho tvrdou hlavičku neměl Kovařík sebemenčí nárok - 1:1. Hosté byli mírně "pod dekou" a domácí mohli strhnout vedení na svoji stranu. Patrik Kočí ale trefil jen boční síť, Furár hlavičkoval vedle a opět Kočí zahodil i další šanci v 64. minutě. Hosté zahrozili Peroutkovou hlavičkou, když zůstal při trestňáku trestuhodně osamocen. Naštěstí Bejčkovu bránu minul. Biharyho slalom pak skončil jen dalším rohem, Václav Krliš trefil jen vybíhajícího Kovaříka a Filip Šperl se po svém příchodu na hřiště mohl také zapsat, ale chyběla mu přesnost. V úplném závěru pak mohla obě mužstva trefit výhru. Nejprve hosté kopali trestňák cca metr od rohu velkého vápna a Kováříkova střela byla zblokována Furárem stojícím ve zdi na roh, kam šla o tyč Bejčkovy brány. Ten hosté přetáhli a domácí z brejku mohli rozhodnout. Beránkovu střelu ale obrana zblokovala a Krlišova dorážka skončila u rohového praporku.

 

Zápas tedy skončil dělbou bodů a šlo se na penalty. První penaltu neproměnil domácí Bihary. Kovářík na sraně hostů ranou o břevno poslal Rapid do vedení. V dalších sériích uspěli na domácí straně Krliš, Furár a Pytlík, na straně hostí pak Hlaváč a Holík. Ve čtvrté sérii trefil Peroutka tvrdou ranou jen tyč Bejčkovy brány a bylo srovnáno. Poslední penaltu šel kopat smolař zápasu Patrik Kočí, a i když Kovařík směr vystihnul, rána byla tak dobrá, že domácí šli do vedení 4:3. Tíhu okamžiku pak neunesl Veber, který trefil střed brány a Bejček ve skoku jeho střelu vykopl. 4:3 tak byl konečný penaltový výsledek a domácí natáhli úspěšnou šňůru rozstřelů v této sezoně již na čtyři a jsou v tomto ohledu nejlepší v soutěži. 

 

Autor: Tomáš Květoň

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plzeň - Hradiště
Tomáš Květoň (asistent trenéra): Zápas byl opravdu dobrý a to z obou stran. Z výhry se mohla radovat obě mužstva, šancí bylo na obou stranách dost. Ale oba golmani byli pozorní a střelcům se příliš nedařilo. Remíza je tak asi zasloužená. V penaltách jsme ukázali pevnější nervy a bod navíc rozhodně bereme. Domácí tvrz na jaře hájíme, což je oproti podzimu, kdy se nám doma moc nedařilo, jednoznačně pozitivní. Po vypjatém zápase na Spojích to byl i díky slušnému soupeři a bezchybnému sudímu dobrý fotbal se šťastnou koncovkou pro nás.




Sestavy


TJ Sokol Plzeň - Hradiště
P. Bejček [-] - P. Kočí [-] , D. Vávra [-] (84. J. Bihary [-] ) , M. Valeček [-] , V. Krliš [-] , M. Furár [-] , J. Rucký [-] , O. Pytlík [-] , M. Beránek [-] , M. Drahoňovský [-] , J. Ženíšek [-]

SK Rapid Plzeň B
V. Kovařík [-] - P. Kovářík [-] , M. Boháč [-] , J. Holík [-] , K. Veber [-] , M. Sahaj [-] , D. Polívka [-] , J. Hlaváč [-] , V. Kosmata [-] , M. Peroutka [-] , J. Spour [-] (46. O. Baroch [-] )

Hráči zápasu: P. Bejček - V. Kovařík .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: MIČAN Jan - VOLF Karel (N), HOLÍK Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Martin Augustin

Expert: Filip Baštář
Tip experta: výhra domácích

Hradiště je na domácím hřišti velmi nepříjemným soupeřem a s Rapidem B si, podle mě, poradí. Tipuji těsnou výhru domácích.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích