Příluky prohospodařily s Malenovicemi dvoubrankové vedení a padly na penalty


13

Zlínské derby bylo na programu v nedělním odpoledni v Přílukách, kam zavítaly Malenovice. Ty stále hledají ztracenou podzimní formu, zatímco domácí celek si zlepšenými výkony zajistil v předstihu záchranu v soutěži. První poločas patřil domácímu týmu, i když hosté se ujali brzy vedení. Příluky však nadějné dvoubrankové poločasové vedení neudržely a hosté dokázali utkání ještě srovnat. V penaltové loterii se více dařilo Malenovicím, které si tak alespoň v závěru sezóny trošku napravily reputaci.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí celek šel do dvoubrankového vedení

Příluky začali souboj s Malenovicemi špatně a hned ve 3. min. inkasovaly po nedorozumění v obraně, kdy se prosadil za hosty M. Bartoň – 0:1. Domácím trvalo notnou chvíli, než se dali kombinačně do kupy a nakonec se prosadili po rohu v 19. min. kdy vystřihnul ukázkové nůžky Machalíček a srovnal na 1:1. Příluky ožily a tlačily se o útoku. Ve 27. min. střílel z cca 30-ti metrů přímý kop Dvořáček a mířil přesně o horního růžku branky Juráně - 2:1. Hosté zkoušeli ojedinělé akce a v 30. min. prudkou střelu vyrazil ukázkovou robinsonádou domácí brankář Nečas. Těsně před poločasem se v 44. min. prosadil ve vápně domácí Frolek, kdy po trmě-vrmě patičkou poslal míč do branky hostí – 3:1. Domácí tak vedli po půli o dvě branky a do kabin odcházeli spokojenější.

 

Hosté dokázali utkání ještě zremizovat

Po změně stran Příluky zaspaly úvod a hosté snížili v 48. min. Vichorcem na 3:2. Hra se pak přelévala z jedné strany na druhou. Klíčový moment přišel v 65. min., kdy v souboji u brankové čáry vyšel míč ze hry, což signalizoval pomezní rozhodčí. Domácí hráči přestali hrát a hosté vstřelili Tormou spornou branku na 3:3. Hlavní rozhodčí Dostálek k překvapení všech arogantně ignoroval signalizaci pomezního, což vzbudilo emoce nejen na hřišti, ale i u diváků a notnou chvíli se pak nehrálo. Zápas se pak díky rozhodčímu Dostálkovi překulil do zbytečně vyhroceného, plného emocí.

 

 

"Úvod první půle nám vyšel, ale postupem času jsme začali ztrácet míče na vlastní polovině. Hosté hráli pouze centrované míče do vápna na vysoké útočníky a my jsme s nimi měli značné problémy. Po několika chybach včetně mých jsme dostali tři góly. I úvod druhé půle nám vyšel vstřelením kontaktního gólu a domácí znervóznili. Vzadu jsme zjednodušili hru a domácí se dostali už jen do několika náznaků. Nám vyšel jeden z brejků, kdy k údivu všech HR nechal hrát hru, situaci jsme dohráli a střelou ke vzdálenější tyči srovnali na 3:3", hodnotí průběh utkání malenovický brankář Adam Juráň.

 

Na penalty vyhráli hosté

Vyvrcholením byly pokutové kopy, kdy i přes několikeré upozorňování hlavního rozhodčího, zcela ignoroval pravidlo fotbalu č.9, kdy brankář nemůže do doby kopu opustit brankovou čáru. Hostující brankář opakovaně vybíhal o dva kroky vpřed dříve než měl, ale rozhodčí Dostálek toto pravidlo úmyslně ignoroval. Ptáme se tak, na co nám jsou pomezní rozhodčí, když je hlavní rozhodčí ignoruje? Na co jsou pravidla fotbalu, když je pan Dostálek úmyslně ignoruje? Poměrně slušný zápas tak byl zcela narušen arogantním hlavním rozhodčím Dostálkem. Přejme si méně takových rozhodčích na hřištích! Na penalty vyhráli hosté z Malenovic 2:4.



Ohlasy k zápasu


FK Příluky
Jaroslav Brabec, funkcionář: Byl to poměrně slušný zápas, kdy již nikomu o nic nešlo, ale obě družstva chtěla vyhrát. Nám patřil první poločas, kdy jsem se prosadili 3x. Po změně stran jsme sice obdrželi na 3:2, ale věřili jsme, že zápas dotáhneme do vítězného konce. Opačný názor měl arogantní rozhodčí Dostálek, který zcela ignoroval signalizace pomezních rozhodčích a ignoroval i pravidla fotbalu a to i přes několikeré upozornění. Přejme si méně takových rozhodčích na našich hřištích!

FC Malenovice
Adam Juráň, brankář: Za druhý poločas bych chtěl všem včetně střídajících poděkovat, že to nevzdaliVelmi agilní dnes byl celý zápas Petr Menša, zápas se mu povedl. Penalty, jak říkám, jsou už loterie, v nich rozhoduje maličkost.



Počet diváků: 65. Rozhodčí: DOSTÁLEK Josef - FOJTŮ Jakub, ŠUTA Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 8
Rozhodčí - DOSTÁLEK Josef: 1 - HR Dostálek arogantně ignoroval signalizaci AR a pravidlo 9 o pokutových kopech.
Občerstvení - nápoje: 9
Občerstvení - jídlo: 9
Hrací plocha: 9
Zázemí: 9
Výkon domácích - FK Příluky: 8
Výkon hostů - FC Malenovice: 8
Hráč utkání - domácí: Dominik Dvořáček - proměnil přímý kop ze 30 metrů!
Hodnocení hráčů - domácí: Patrik Čelůstka - 8, Tomáš Humpál - 8, Radek Machalíček - 9, Zbyněk Vlček - 9, Lukáš Janků - 8, Jan Seifert - 8, Zdeněk Julina - 9, Dominik Dvořáček - 9, Lukáš Adamík - 8, Daniel Frolek - 8, Matěj Prokop - 8, Marek Šranko - 8, Jan Budín - 7, Jan Polanský - 8, Jaroslav Nečas - 9,

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu - TJ Sokol Veselá | Zlínský | Zlín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Vedení klubu - TJ Sokol Veselá | Zlínský | Zlín

Tip: výhra domácích

Petr Koseček

Expert: Jan Navrátil
Tip experta: výhra domácích

Příluky mají formu a s Malenovicemi vyhrají

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku