Kaznějov doma poprvé ztratil body! Nevídaný závěr zápasu byl jen pro otrlé


Branky


92. F. Škarda (p.)
0

Naprosto suverénně proplula podzimní částí soutěže kaznějovská Bohemia. Za celý podzim utrpěla pouze jednu porážku a s luxusním náskokem je hlavním aspirantem na postup do 1. A třídy. Volduchy se po úvodních rozpačitých podzimních kolech zvedly a dlouhou sérií výher se vyšplhaly až do horních pater tabulky.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní oťukávání

  Hráče při nástupu na hřiště přivítalo pyro kaznějovského kotle, mohlo se tedy začít. Volduchy oproti podzimu nastoupily v pozměněné sestavě. David Rieger odešel do Slavoje Mýto, naopak se vrátili Jan Bron ze Slavoje Koloveč a Vladimír Žák z plzeňského Rapidu. Kaznějovský favorit si v úvodu vypracoval mírnou územní převahu, do žádné vážné akce se ale nedostal. Voldušská defenziva působila na začátku konsolidovaně, při zbytečných ztrátách míčů v přechodu do útoku se ale postupně dostávala do úzkých. Kaznějov během prvního poločasu několikrát zahrozil po centrovaných míčích do vápna, gólman Fous ale zasahovat nemusel. Ani brankář domácích se v prvním poločasu nepředřel. Vystrašila ho jen tutová šance voldušského Zlatohlávka, který však v ideální pozici hlavičkoval mimo.

 

Infarktový závěr

Do druhé půle vyslal Kaznějov hned tři čerstvé hráče a nadechl se k náporu. Kaznějovští dispečeři vysílali svá rychlá křídla do nebezpečných útoků, kdy se krajní hráči snažili ostrými centry nacházet vysoké útočníky ve voldušském vápně. Volduchy se časem dostaly pod tlak. Co ale nedokázala odvrátit obrana Hřebenářů, to několikrát zázračně vychytal skvělý Fous. Během druhé půle předvedl tři reflexivní zákroky na brankové čáře a udržel akcie Volduch na bodový zisk. V 70. minutě poslali trenéři Volduch na plac zkušeného Kratochvíla a ze středu zálohy vyslali do útoku Brona. Ten se měl pokusit vepředu udržet balón a ulevit tak přetíženým zadním formacím.

 

Od 80. minuty nápor Bohemie opadl a zdálo se, že se utkání chýlí k penaltovému rozstřelu. Do závěru zápasu však pravděpodobně zasáhl duch Alfreda Hitchcocka. Již v nastavení se do vápna Kaznějova proháčkoval dravý Bron a byl ostře podseknut kaznějovským zadákem. Sudí Šlauf okamžitě ukázal na značku pokutového kopu a Volduchy dostaly obrovskou možnost vstřelit možná rozhodující gól zápasu! K penaltě se postavil Filip Škarda a s přehledem ji proměnil – 0:1!

 

To se psala 92. minuta a Volduchy byly opravdu blízko třem zlatým bodům! Hra však dále pokračovala a Kaznějov vrhl všechny síly do útoku. Volduchy se nechaly zatlačit a musely čelit jednomu centrovanému míči Kaznějova za druhým. Při jednom z nich se strhl závar před Fousem, ten byl již překonán, když na brankové čáře vystřelila k nebesům ruka stopera Přibíka a vyrazila míč padající do odkryté brány. Hlavní rozhodčí ještě po konzultaci s pomezním potvrdil porušení pravidel, poslal Přibíka do sprch a proti Volduchám nařídil pokutový kop! Kaznějovu ale dnes nebyl žádný bodový zisk souzen. Střelec Bohemie si vylámal zuby na voldušském brankáři Fousovi, který vystihl směr střely a penaltu zneškodnil! Ještě poté kopal Kaznějov dva rohy, aby v 98. minutě hlavní sudí utkání ukončil!

 

Pro Kaznějov je to určitě krutý výsledek, chuť si ale může spravit příští týden v Tlučné. Volduchy i za pomoci potřebného štěstí vydolovaly cenné tři body a v 15. kole přivítají na domácím hřišti velmi silný tým z Touškova.  

 

Autor: Jan Vild



Počet diváků: 104. Rozhodčí: Šlauf Jiří - HAMOUZ Jakub, BURDA Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.