2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2018 17:00

23.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Prokop minutu před koncem rozhodl o výhře Ohnivců nad Lišany


Branky


20

Městečko - Po pěkné remíze v Senomatech, kde padlo celkem osm branek, přivítali Ohnivci na domácí půdě Lišany. Ty si minulý zápas připsali tři body za výhru proti Slabcím a nyní je čekal velmi těžký soupeř. Vyrovnané utkání nakonec rozhodl gól těsně před koncem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle měla jediného střelce

Obě mužstva vstoupila do utkání s nasazením i patřičnou zodpovědností, a tak diváci mohli sledovat tuhý boj o každý metr hřiště. Na obou stranách dobře pracovaly obrany a soupeři navzájem hrozili spíše pološancemi a standardními situacemi. Do první slibné příležitosti se dostal lišanský Jelínek, když si na zadní tyči zpracoval centr z levé strany, nicméně domácí gólman Procházka mu zmenšil střelecký úhel a situace skončila lišanským rohem. Paseka se po chvíli před šestnáctkou pokusil překvapit brankáře střelou zpoza obránce, kterou Procházka vyrazil nohama.

 

 

Domácím se ve zhuštěném prostoru uprostřed hřiště dařilo narušovat lišanskou rozehrávku a po zisku míče přecházet do nebezpečných protiútoků, ze kterých často rezultovaly standardní situace, silná zbraň Městečka. Jedna z nich, rychle rozehraná na pravou stranu na pozapomenutého Šnídla přinesla největší šanci Ohnivců v první půli, nicméně Řepka vyndal dělovku nejlepšího okresního střelce konečky prstů nad břevno.

 

 

Ve 36. min. po, z pohledu autora přehlédnutých faulech, nejprve na Medřického a pak na Mutinského, ztratil druhý jmenovaný uprostřed hřiště míč a domácí z následného protiútoku vybojovali roh. Ten rychle rozehrál Šnídl nakrátko na Urbana, který se na chvilku odpoutal od svého strážce Paseky do volného prostoru v rohu velkého vápna. Špílmachr Ohnivců napálil míč levačkou z první a přesně trefil k pravé Řepkově tyči - 1:0.

 

 

Hosty úvodní gól nezlomil, zvýšili aktivitu, ale jejich snahu zkušený domácí tým účinně brzdil ve zhuštěném prostoru uprostřed hřiště. Žaludův a posléze i Feherův pokus shodně skončily vedle pravé Procházkovy tyče a do šaten se šlo za nejtěsnějšího vedení Ohnivců.

Prokopův vítězný gól na závěr

V úvodu druhé půle se obraz hry příliš nezměnil. Lišanští se nicméně větším využitím dlouhých pasů pokoušeli zjednodušit přechodovou fázi, a v 55. min. to vyšlo. L. Řepka z poloviny hřiště křížem přenesl hru zprava doleva na Jelínka, který se pěkně zbavil svého strážce a podél koncové čáry vnikl do vápna. Vzal to na sebe, posunul si míč do lepšího úhlu a vypálil. Procházka střelu vyrazil, ale dorážku už lišanský kanonýr procedil za jeho záda - 1:1.

 

 

V následném boji kdo z koho znovu dominovaly obrany. Na hřišti se začalo přiostřovat a vyložených šancí bylo poskrovnu. Městečko si nicméně mohlo vzít vedení zpět a znovu u toho byl kanonýr Šnídl, který z levé strany křižnou dělovkou orazítkoval levou Řepkovu tyč. Pak se domácí cítili poškozeni, když se dožadovali penalty po ruce L. Řepky, ale pokračovalo se ve hře a ke slovu se dostali i hosté.

 

 

Žaludovu povedenou střelu vyrazil Procházka pouze před sebe k nohám Jelínka, který však na rozdíl od své předchozí šance nedokázal zblízka dostat míč za záda domácího brankáře. Pak zahrávaly Lišany roh a odražený míč se dostal na hranici šestnáctky k Ledvinkovi, který pohotově levačkou rozezněl nad Procházkou břevno.

 

V 80. min. po šprajcu přes balón s Pasekou neudržel nervy na uzdě domácí Hajný a v situaci, kdy hra o kus dál pokračovala, zcela bez úmyslu hrát vrazil jednou a posléze opakovaně, rukama do zad lišanského záložníka. Nyní se mohli cítit poškození hosté, protože HR s tím, že první vražení neviděl, ukázal domácímu hráči jen žlutou kartu.

 

 

Zápas spěl k závěru a trenéři pomalu v duchu vybírali hráče na penaltový rozstřel. Pak přišla 89. min. a smolař Krůta, který chvilku předtím naskočil do utkání za Paseku, z pohledu domácích na pravé straně hřiště, si v souboji přidržel rukama domácího Urbana. Faul to bezesporu byl, ale kolik podobných zákroků z obou stran zůstalo v utkání bez odezvy? Lišanští postavili zeď a čekali střelu nebo centr do vápna. Urban nicméně chytře poslal balón po zemi přes šířku hřiště, kde se téměř z poloviny rozběhl obránce Prokop. S ním se nikdo nevrátil ani proti němu nevystoupil a Prokop z distance 20m trefil balón z první nejlépe, jak mohl – po zemi milimetrově k pravé Řepkově tyči - 2:1.

 

 

Autor: Václav Švelch



Ohlasy k zápasu


SK Ohnivec Městečko
Stanislav Jansa, trenér: "Byl to náš nejlepší zápas, Lišany se představily jako nejlepší soupeř, který na jaře hrál. Vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro nás."

SK Lišany
Václav Švelch, trenér: "V Městečku jsme sehráli vyrovnané, bojovné a kvalitní utkání, bohužel s nešťastným koncem. Zkušený domácí tým využíval výhody svého menšího hřiště a včasným přistupováním nám dával minimálně prostoru ke kombinaci, podobně jsme k utkání přistoupili i my, se snahou eliminovat rozdílové hráče domácích, J. Urbana a P. Šnídla. Hodně se tedy bojovalo o střed hřiště, místy nakopávalo dopředu a dominovaly obrany, přesto si obě mužstva dokázala vytvořit několik šancí. Utkání rozhodla soupeřova větší zkušenost a naše nekoncentrovanost, neboť jsme oba góly inkasovali po rozehraných signálech ze standardních situací, druhý v 89. min. utkání. Soupeři gratuluji ke k výhře a třem bodům."



Sestavy


SK Ohnivec Městečko
L. Procházka [-] - J. Křikava [-] , J. Kučera [-] , J. Jůna [-] , T. Heger [-] - J. Urban [-] , P. Baba-Musah [-] (64. J. Loder [-] ) , V. Prokop [-] , J. Hadrava [-] - P. Šnídl [-] , M. Hajný [-] (89. D. Jun [-] )

SK Lišany
Z. Řepka [-] - L. Řepka [-] , P. Ledvinka [-] , J. Haifler [-] , R. Žalud [-] - M. Bagi [-] , V. Mutinský [-] , M. Medřický [-] , J. Feher [-] , J. Paseka [-] (86. L. Krůta [-] ) - J. Jelínek [-] (88. M. Šutera [-] ) -

ŽK: 78. J. Kučera , 80. M. Hajný .
Hráči zápasu: J. Urban - L. Řepka .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: ŠVÁCHA Josef - GEBHART Aleš (N), RYSKA Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Funkcionář, Trenér, Zpravodaj - FC Olešná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů