Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.05.2018 17:00

21.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Fotbal nadstandartní okresní úrovni


Branky


22

Lány - Lídr soutěže přivítal na svém stadionu Lišany, které se přijely porvat o tři body. Ty na domácí také vlétly a i když třikrát inkasovali, tak nejen první poločas, ale i celý zápas dotáhly do vítězného konce a to jim nebyl ještě uznán jeden gól.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólová přestřelka

Los přiřkl úvodní výkop Lišanům. Balón směřoval dozadu a doleva na Žaluda, který poslal po křídle Roušavého. Lišanský rychlík si šikovně pustil balón kolem beka, prohnal se kolem křižujícího stopera a z několika nabíhajících hráčů oslovil ve vápně Mutinského, který nastavil placírku a Lišany po několika vteřinách vedly - 0:1.

 

 

Běžela 8. min. a na opačném konci si na levé straně vápna zpracoval přetažený centr trestuhodně zapomenutý Balík. Neukvapil se a servíroval na druhou tyč na nabíhajícího Petra, který kolem bezmocného Řepky zblízka srovnal stav - 1:1.

 

 

V 17. min. udeřili domácí znovu, a znovu u toho byla dvojice Balík – Petr. Prvně jmenovaný vypálil zpoza vápna nepříliš nebezpečnou střelu, se kterou si Řepka hodlal v pohodě poradit, jenže šikovná teč rychle reagujícího Petra dokonale změnila směr do protipohybu lišanského gólmana - 2:1. Radost domácích však trvala pouhou minutu. V 18. min. totiž nasadil k sólu od poloviny hřiště lišanský Paseka, navedl si míč zprava na střed a svou lepší levačkou vypálil. Když se k němu po první zblokované střele znovu vrátil míč, bez rozpaků se do něj opřel podruhé a ten přesně zapadl k levé Javůrkově tyči - 2:2.

 

 

Přestřelka jak z Divokého západu ovšem pokračovala. Ve 22. min. zahrával Žalud z pravé strany roh. Centrovaný míč po závaru vyplul na vápno proti noze Feherovi. Tomu Haifler šikovně odclonil vystupujícího hráče a lišanský levý záložník nechytatelně vymetl pravý horní roh Javůrkovy svatyně - 2:3. Ani lišanská radost z vedoucího gólu neměla dlouhého trvání. Ve 27. min. totiž v náběhu na Balíkovu skákavou nabídku předčil Reichl v důrazu lišanské bránící hráče a zblízka propálil Řepku - 3:3, čímž zdánlivě učinil konec gólovým dostihům první půle.

 

 

I nadále se ovšem děly zajímavé věci, protože ani jedno z mužstev se nechtělo spokojit s poločasovou remízou. Ve 36. min. po faulu na Medřického orazítkovala bomba L. Řepky z trestného kopu spodek břevna v levém horním rohu branky a odrazila se, dle nejblíže stojících lišanských hráčů i diváků za, dle lánských a AR na brankovou čáru. AR toho ovšem nemohl mnoho vidět, neboť stál někde až za úrovní velkého vápna, nicméně signalizoval pokračování ve hře, což HR akceptovala a video bohužel k dispozici nebylo.

 

 

Sporná situace lišanské zdravě nabudila a ve 42. min. zase upláchl po levé straně Roušavý. Na rozdíl od své první asistence nyní zvolil přihrávku do druhé vlny na Medřického, který zpoza šestnáctky bombou z jedničky vymetl Javůrkovi pravou šibenici a vrátil hostům vedení - 3:4. To mohl téměř z protiútoku vynulovat Balík, když s míčem na noze proklouzl lišanskou obranou. Jenže Řepka včas vyběhl a nohama vykryl zakončení domácího forwarda.

Lišany si vítězství pohlídaly

Druhá půle začala očekávaným lánským tlakem, ale hosté z Lišan podstatně zlepšili obrannou činnost, přestali domácí pouštět do větších šancí a nebezpečnými brejky nezapomněli větrat domácí defenzivu. Střídající Bagi byl dvakrát nachytán v ofsajdové pasti, ale napotřetí po necelé hodině hry křižnou střelou protáhl gólmana Javůrka a Feherova dorážka z téměř nulového úhlu byla zblokována na roh.

 

 

Vzápětí neudržel nervy na uzdě frustrovaný Balík, vyšlápl si na Žaluda, ale od následného náznaku potyčky s Haiflerem raději hned upustil. Nicméně odstartoval karetní mariáš, který s výsledkem 3:1 pro Lišany ukončil v 67. min. nevybíravým zákrokem Roušavý, který mohl být rád, že to byla jen žlutá. Rychlonohý lišanský hrot se nicméně znovu začal věnovat tomu, od čeho na hřišti je a v 71. min. to přineslo ovoce. Domácí stoper Rajgl u levé lajny pouštěl do autu Řepkův výkop, jenže nepočítal s Roušavého hbitostí. Ten se kolem něho prohnal, udržel balón na hřišti, najednou mazal sám na Javůrka a po zemi kolem stojné nohy vybíhajícího gólmana rozjásal spoluhráče i početný dav lišanských příznivců - 3:5.

 

Ještě nebyl konec, ale zoufalý tlak domácího mužstva, až na situaci kdy lánský hráč sám před Řepkou z dorážky minul branku, proti zformované obraně k ničemu nevedl. A tak se na začátku poslední čtvrthodiny nadechl k nevídanému sólu lišanský bek Hamouz, když od vlastní šestnáctky prošel s míčem na noze až k šestnáctce domácích, odkud vypálil a orazítkoval pravou Javůrkovu tyč. U dorážky byl jako první Roušavý, ale skákavý balón poslal z malého vápna nad branku.

 

 

Lišanské to však již nemuselo mrzet. Ti několikrát prostřídali a v 88. min. po souhře střídajících hráčů našel Šutera v náběhu po pravé straně Bagiho, který zpoza vápna křižným lobem mazácky přehodil napůl vyběhlého Javůrka a zpečetil vysoké vítězství lišanského týmu na půdě lídra tabulky - 3:6.

 

 

Autor: Václav Švelch



Ohlasy k zápasu


SK Lány
Jakub Matějka, záložník: "Byl to dobrý zápas. Lišany jsou silné a mají perfektní přechod do útočné fáze. Právě tam jsme měli problém zachytávat většinou až čtyři útočící hráče. Jsou velice dobře kondičně připraveni a udrží stejné tempo po celý zápas. My se budeme soustředit na další zápasy."

SK Lišany
Václav Švelch, trenér: "V minulém kole jsem se byl na Lány podívat v Senomatech a dnešní zápas přesně potvrdil, co jsem od soupeře očekával. Velká útočná síla, ale velká okénka v obraně. První půle tak nabídla doslova reklamu na útočný fotbal, a to nadstandardní okresní úrovně. Sice jsme navzdory předzápasovým pokynům nedokázali úplně pohlídat klíčové hráče domácích, Balíka, který byl u všech tří gólů, a jejich střelce Petra s Reichlem, ale sami jsme více než dokonale provětrali domácí obranu a v půli vedli 4:3, přičemž nám ještě nebyl uznán gól L. Řepky z trestného kopu, kdy míč po odrazu od břevna údajně nepřešel celý brankovou čáru. Ve druhém dějství jsme podstatně zlepšili defenzivní činnost, vymazali Balíka i další střelce a dále větrali domácí obranu rychlostí a šikovností našich útočných hráčů. Dva rychlé přechody do útoku jsme přetavili v góly, navíc J. Hamouz po obdivuhodném sólu od vlastního vápna orazítkoval tyč a měli jsme i další pěkné momenty. Výrazná výhra na půdě vedoucího celku tabulky, který doposud na jaře neztratil ani bod, nás i lišanské fanoušky, kterých do Lán přijela velká porce, velmi potěšila a večer tak bylo na domácí základně v lišanské hospodě pěkně veselo."



Sestavy


SK Lány
F. Javůrek [-] - M. Rajgl [-] , K. Tetour [-] , J. Loskot [-] - M. Petr [-] , Č. Dolák [-] (75. D. Dudášik [-] ) , M. Cafourek [-] , L. Švolba [-] , J. Matějka [-] - M. Reichl [-] , M. Balík [-]

SK Lišany
Z. Řepka [-] - L. Řepka [-] , J. Haifler [-] , R. Žalud [-] , J. Hamouz [-] - V. Mutinský [-] (85. M. Šutera [-] ) , J. Paseka [-] , J. Feher [-] (88. J. Karvai [-] ) , M. Medřický [-] , M. Chládek [-] (46. M. Bagi [-] ) - D. Roušavý [-] (81. J. Jelínek [-] )

ŽK: 58. M. Balík - 59. J. Paseka , 61. R. Žalud , 67. D. Roušavý .
Hráči zápasu: M. Petr , M. Balík - D. Roušavý , J. Paseka .
Počet diváků: 131. Rozhodčí: Hasíková Marika - TITLBACH Marek, KALAJ René.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
12. 5. 2018 19:37
Bravo kluci, asi seženu další soudek...

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Trenér, Zpravodaj - FC Olešná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích