Kokšalovy góly skolily Dolany


Branky


6

Za krásného letního počasí a v dubnu málo vídaných 25 stupních celsia hostila Jeviněves favorizované Dolany. Po třech prohrách v řadě, kdy jeviněvský tým trpěl zejména absencemi několika hráčů základní sestavy se konečně sešla jedenáctka takřka v nejsilnějším možném složení. A bylo to znát. Ale popořadě. Zpočátku Dolany na svého soupeře vlétli, aktivní byl zejména rychlý a důrazný Šenkýř.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ale Jeviněvští dokázali odpovědět a taktéž si vytvořili několik slibných šancí. Dokázali využívat jak obě strany hřiště, tak rychlými narážečkami několikrát proběhli i středem hřiště, ale doposud chybělo finální zakončení. Dolanští to čím dál častěji zkoušeli tvrdými střelami zdálky, ale mířili nepřesně. Až se konečně povedlo jeviněvským to co jim jde nejlépe. Honza Broft po levé straně pronikl k pokutovému území dolanských, předložil míč Jirkovi Kokšálovi, který tváří v tvář udělal kličku hostujícímu gólmanovi a před dobíhajícími obránci doklepl míč do prázdné branky. Potvrdil tak, že je „Lafatovský“ typ a potřebuje míč do vápna, tam už si dokáže správný prostor najít a zakončit. I druhá branka toho byla důkazem.

 

Po náporu Dolanských koncem prvního poločasu, ze kterého kromě několika rohových kopů nic nevytěžili šla Jeviněves do druhého poločasu s odhodláním tlak otupit a sama pěknými kombinacemi zatápěla obraně dolanských. Deset minut po začátku druhé půle šel Jirka Kokšál důrazně po centru z pravé strany a přesto že byl tvrdě atakován, dokázal míč protlačit do branky. 2:0 pro domácí. A ti si vytvářeli další a další šance, ale zahazovali je někdy až neuvěřitelným způsobem. To se mohlo vymstít, když jedinou slabou chvilku si domácí obrana vybrala zhruba deset minut před koncem kdy po rohu Těšík hlavou snížil na 1:2. Pak už ale pevně úřadoval Tomáš Janovský na liberu, kde zaskočil o poločase střídajícího zraněného Pavla Macáka. Tomáš nejenže čistil celý prostor kolem sebe, dokázal hrát perfektně pozičně a ještě si dirigovat hráče před sebou. Ukázal přehled. Ale pochvalu tentokrát zaslouží celá základní sestava. Jarda Kysela- Pavel Macák-Tomáš Janovský- Dodo Velický- Martin Schoř-Mára Paul- Petr Duchoslav-Mára Černý- Honza Broft – Honza Šelicha – Jirka Kokšál a ve druhé půli ještě Franta Týle. Skvělá práce chlapci! Snad jen náhradníci by měli zabrat chtějí-li se prát o místo, zatím jsou jejich výkony za očekáváními.

 

AUTOR: JAROSLAV KYSELA



Sestavy


TJ Sokol Jeviněves
J. Kysela [-] - D. Velický [-] , M. Černý [-] , M. Schoř [-] , J. Kokšal [-] (76. M. Malý [-] ) , J. Broft [-] , P. Macák [-] (46. F. Tyle [-] ) , J. Šelicha [-] , T. Janovský [-] , M. Paul [-] , P. Duchoslav [-] (70. P. Novotný [-] )

TJ Sokol Dolany
P. Hierman [-] - M. Pešek [-] , M. Semerád [-] , J. Zavadil [-] (77. L. Moravec [-] ) , F. Lejsek [-] - J. Vondra [-] , R. Hulínský [-] - M. Šenkýř [-] , K. Žlab [-] (60. L. Filip [-] ) , J. Kárník [-] (46. P. Halík [-] ) - J. Těšík [-]

Počet diváků: 50. Rozhodčí: PIXA Josef - RŮŽIČKA Jiří, JELEŇÁK Šimon.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 6
Rozhodčí - PIXA Josef: 5 - proti hostům měl pískat minimálně jeden pokutový kop, naštěstí to tentokrát bodový zisk neovlivnilo
Hrací plocha: 6
Výkon domácích - TJ Sokol Jeviněves: 7
Výkon hostů - TJ Sokol Dolany: 5

Tip: výhra domácích

Jevinevsi se poslední zápasy stejně jako nám nepovedli, ale doma jsou hodně silný. Specifické podmínky v jevinevsi nebudou rychlým a technickým hráčům Dolan vyhovovat

Tip: výhra domácích