M. Sabol 77. (p.)
F. Klíma 85.
2:4
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.04.2018 16:30

20.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Spartak Příbram přestřílel Rejšice


Branky


77. M. Sabol (p.) , 85. F. Klíma - 12. M. Vašek , 50. A. Bábíček , 65. V. Machač , 87. J. Trefný
10

Rejšice - Ne příliš dobrá zpráva pro Rejšice vzhledem k záchraně soutěže. Týmy ze spodu tabulky zvítězily, zatímco Rejšice ztratily, Příbram si odvezla všechny body. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedení Spartaku zařídil Vašek

Bezchybná trojice rozhodčích přivedla na výborně připravený trávník odhodlané týmy, které oba chtěli vyhrát. Od počátku bylo patrné, že se bude hrát hodně soubojový zápas, v dobrém tempu a s kombinacemi na obou stranách. Obě mužstva se snažila hrát po zemi a kombinačně, což přinášelo střídavou převahu na hřišti.

 

Chvíli to byli domácí hráči. Těžili z vybojovaných míčů hráčů středové řady a rychlonohých křídel Vaška s Červeňákem. Po kombinaci Červeňáka s Klemšem, druhý jmenovaný nacentroval před branku, kde hlavičkoval A. Rampa. Poté centrovali domácí, ale centr zablokoval Ševr. Příbramským se povedlo zúročit atakování, kdy Vašek zablokoval odkop soupeře a ve 12. min. se dostal do šance, kterou skvěle proměnil střelou na vzdálenější tyč - 0:1.

 

Následoval útlum domácích a naopak hostující zvýšená aktivita, avšak šance jen jedna. Vašek s Bábíčkem vybojovali na levé straně míč pro Machače, ten našel volného A. Rampu na vápně, který přihrál Ševrovi, ten v kombinaci našel nabíhajícího Klemše. Po centrovaném míči Klemše nezpracoval A. Rampa ve vápně míč, ten se odrazil k na chvíli nekrytému Červeňákovi, který pálil z první, ale domácí obránce stihl zablokovat jeho tutovku v poslední možné chvíli.

 

Poté se domácí zvedli a Spartak naopak měl potíže s přesností a vyplněním prostorů při bránění. Bělík nejprve vyzkoušel Solnaře z dálky, ale minul branku. Poté letělo několik centrů do hostujícího vápna. Solnař výborně přečetl a v jednom případě v nouzi uklízel na rohový kop propadlý míč Klemš, kdy už to vypadalo na hraně inkasování a vyrovnání.

 

Následovaly další střely ze střední vzdálenosti, ale ty buď letěly vedle, nebo si Solnař poradil. Ani Příbramští hráči nezaháleli a chvílemi to vypadalo na otevřený souboj nahoru dolu. Hosté se pak mírně uklidnili a do poločasu byli přesnější a zodpovědnější. Těsně před poločasem ještě zahrozil aktivní Vašek.

Příbram se strachovala i přes vedení o tři branky

Ve druhém poločase očekávali hosté nápor domácích, ale nechtěli se nechat zatlačit. První zahrozili domácí a vysoko přestřelili. Poté rychlonohý Vašek donutil soupeře k faulu u vápna a Příbram měla možnost přímého kopu z levé strany. V 50. min. Machač načechral míč do vápna a našel Bábíčka, který koníčkem zvýšil vedení svého týmu - 0:2.

 

Tento moment nevzal domácím vítr z plachet a z rohového kopu signálem zahrozili. Solnař byl však připraven. Poté se Příbramským povedlo držet Rejšické daleko od své branky a nedovolovali nebezpečí před svou bránou. Naopak převzali iniciativu a zkoušeli zápas rozhodnout. M. Rampa vystřelil z hranice vápna, ale jeho střelu domácí zadáci tečovali vedle. Chvíli poté se k odraženému míči dostal Ševr a místo střely volil přihrávku obloučkem do strany na volného Vaška, který z voleje trefil boční síť.

 

Poté centroval Červeňák na Bábíčka, ten tísněný nabídl Vaškovi střelu z vápna a domácí zadáci opět tečovali na roh. Následoval trestný kop Machače z pravé strany a brankáři domácích se nechtělo vyběhnout proti hordě nabíhajících a bránících hráčů, za což zaplatil gólem do pravé šibenice po odskoku míče od země, trefil se Machač - 0:3.

 

S domácími to vypadalo zle, ale zbraně nesložili a hráči Spartaku museli být stále ostražití. V 73. min. dostali domácí možnost zahrávat přímý kop ze sedmnácti metrů. První pokus Solnař chytil a opakovaný kop domácí exekutor zamířil vedle. Chvíli poté domácí zahrávali rohový kop. Jeho odvrácení bylo zpět na kopačky Zikmundy, který vrátil míč do vápna. Tam hosté míč ztečovali na břevno a po odražení domácí střelec minul míč, obránce také špatně trefil a poté přišel faul. Sabol pokutový kop proměnil a vlil svým spoluhráčům novou krev do žil - 1:3.

 

Příbramští hráči museli hodně usilovně pracovat, aby domácí neposadili do sedla. V 85. min. nakonec domácí stejně využili zaváhání v hostující obraně a povedenou bombou pod břevno snížil Klíma na rozdíl jedné branky - 2:3.

 

Příbramští však zachovali klid a dvě minuty na to, po obehrání soupeře Krejčou, posunul Krejča míč M. Rampovi, který posunul do lajny Hájkovi. Hájek si míč u lajny zpracoval a kolmicí vyslal do úniku A. Rampu, ten našel nabíhajícího Trefného, který hlavou a opět koníčkem nedal Novákovi šanci a utkání rozhodl - 2:4.



Ohlasy k zápasu



Spartak Příbram
Martin Dostálek, vedoucí mužsva: "Moc si ceníme bodů z Rejšic, které hrály velmi dobře. Byl to bojovný, rychlý a hlavně oboustranně férový fotbal s šancemi na obou stranách, který se mohl divákům líbit. Rejšice si zaslouží v přeboru zůstat a přejeme jim záchranu v naší soutěži. Naši hráči museli vynaložit veškerý um, aby uspěli. O to je vítězství cennější a pro mladší hráče opět ukázka kvality této soutěže a skvělá zkušenost. Příští sobotu nás doma čeká soupeř se zvučnými jmény a hlavně tým, který kromě Klíčan na jaře všechny jednoznačně poráží. Pro náš tým to bude výzva a mohlo by to přilákat i zvýšený zájem diváků. My se těšíme na výborný fotbal z obou stran."



Sestavy


SK Rejšice
L. Novák [-] - R. Kopecký [-] , M. Karela [-] , O. Jon [-] - A. Fingerhut [-] , M. Sabol [-] , L. Kučera [-] (73. J. Páník [-] ) - V. Hlaváč [-] (60. M. Korejza [-] ) , F. Klíma [-] , F. Kořínek [-] (67. M. Falta [-] ) , D. Zikmunda [-]

Spartak Příbram
M. Solnař [-] - M. Rampa [-] , V. Machač [-] , M. Suchý [-] , A. Bábíček [-] (82. J. Trefný [-] ) , M. Vašek [-] (79. D. Morav [-] ) , J. Krejča [-] , V. Ševr [-] , A. Rampa [-] , P. Červeňák [-] (64. D. Hájek [-] ) , D. Klemš [-] (92. O. Matějka [-] )

Počet diváků: 55. Rozhodčí: Mrázek Radek - GARAJA Miroslav, ŽABA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: Martin Pešek
Tip experta: výhra domácích

Rejšice potřebují v domácím prostředí sbírat body, aby zvládly boj o záchranu, proto si myslím, že urvou tři body.

Michal Špírek

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Trenér, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - FK Rudná | Středočeský | Praha - západ

Tip: výhra domácích