3:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2018 17:00

30.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kde se zastaví jízda Benešova? Nezastavily ho ani Benátky


Branky


13

Téměř celý zápas tahali za kratší konec provazu. Benátečtí fotbalisté nestačili na Benešov, kterému podlehli 1:3. Benešovští hrají v jarní části sezóny velmi dobrý fotbal, na který se určitě podepsalo několik příchodů vesměs hráčů, kteří prošli profesionálním fotbalem. Své kvality potvrdili i proti Benátkám. V prvním poločase skóroval Rys, na kterého navázali ve druhé půli Engelmann s Neubergem. Snížení Bulíře v poslední desetiminutovce už bylo pouhou kosmetickou úpravou nepříznivého skóre.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Levíčka překonal Rys

Od úvodu zápasu měli domácí častěji míč na svých kopačkách. O první střelecký pokus se postaral z přímého kopu Laňka, avšak Levíček byl na místě. Ten si následně poradil také s nepříliš tvrdou střelou Essomby Ondoui. V 10. minutě si za benešovskou obranu naběhl Boček, který směřoval zcela sám na Rotbauera, jenž mu zmenšil střelecký úhel a tuto šanci vychytal. Benátecké hráče neproměněná šance musela mrzet o to více, jelikož domácí o dvě minuty později šli do vedení. Na přihrávku na hranici pokutového území si naběhl Petr Rys a velmi povedenou střelou zakončil přesně k pravé tyči brány marně se natahujícího Levíčka – 1:0.

 

Tentýž hráč zkusil štěstí také o deset minut později, tentokrát ale cíl minul. Benátečtí zakončovali po rohovém kopu hlavičkujícím Haklem, v mlýnici před Rotbauerem se ale prosadit nedokázali. O střelu se pokoušel též Munzar, který byl ale velmi nepřesný. To na druhé straně zahřmělo o poznání více. Po Laňkově centru z přímého kopu zůstal před Levíčkem trestuhodně neobsazený Essomba Ondoua, se svoji střelou ale váhal, načež mu byla zblokována. O vyrovnání se ve 35. minutě snažil Mařík, jenž ale svou střelu nasměroval nad břevno. Když byl nepřesný na jedné straně Bulíř či na té druhé kapitán Zákostelský z přímého kopu, odcházeli do kabin spokojenější o jednu branku domácí.

Bulíř jen zkorigoval konečné skóre

Podobný průběh hry sledovala průměrná třetiligová návštěva také na začátku druhé půle. Kdo si moc druhý poločas neužil, byl hostující kapitán Horák, který se zranil v souboji s Engelmannem a musel být nahrazen Sudkem. První střelecký pokus si připsal benešovský Laňka, jehož střela byla sražena na rohový kop. Přesně po čtvrt hodině hry druhého poločasu se na pravé straně dokázal uvolnit Vojtěch Engelmann, s míčem se dostal až do středu hřiště, odkud střelou na bližší tyč překvapil Levíčka – 2:0. S hosty mohlo být ještě hůře. Laňka si totiž ťukl míč se svými spoluhráči, poté ale mířil nad břevno. Třetí branka v benátecké sítě přesto skončila, to ale až v 69. minutě, kdy po rohovém kopu Hurky vznikl před  Levíčkem závar a úspěch slavil důraz domácích hráčů. Šťastným střelcem se stal Jan Neuberg, který z bezprostřední blízkosti propálil hostujícího brankáře – 3:0.

 

O chvíli později našel Engelmann nádhernou přihrávkou Čapka, který tváří v tvář Levíčkovi neuspěl a míč poslal vedle. Na míč si musel sáhnout také na druhé straně Rotbauer. Stalo se tak po střele střídajícího Kocourka, kterou benešovský brankář vytěsnil na rohový kop. Benátečtí vstřelili čestný gól až sedm minut před koncem. Kocourek posunul míč na Tomáše Bulíře, který utěšenou střelou pokořil Rotbauera – 3:1. Na nějaký zvrat v utkání už ale hostům nezbyl čas a asi ani síly. V samém závěru ještě střílel Rys, jehož pokus vyrazil Levíček míč na rohový kop.Po jeho zahrání bylo toto střetnutí ukončeno.

 

Zdroj: Oficiální webové stránky klubu SK Benátky nad Jizerou



Ohlasy k zápasu


SK Benešov
Roman Veselý (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: V úvodu utkání jsme byli lepším týmem, vstřelili jsme krásnou branku po krásné kombinaci. Řekl bych, že jsme tento zápas ovládali. Myslím si, že i ve druhém poločase jsme byli kombinačně lepší. Nelíbila se mi pasáž v závěru utkání, kdy jsme trochu zvolnili. Dnešní zápas určitě neměl takové tempo, jako kdyby se hrálo do posledních kol o záchranu či o sestup. Až v závěru trošku plály emoce. Jako by v tu chvíli hráči zjistili, že mohou hrát naplno. Znovu říkám, že toto utkání nebylo tak emočně vypjaté. Byl to takový pohodový zápas. Na můj vkus jsme měli vyřešit několik situací lépe, zejména před pokutovým územím. Přesto ale vítězství 3:1 jednoznačně bereme.

SK Benátky nad Jizerou
Ladislav Bobek (trenér) pro www.kopanabenatky.cz: Opět jsme prohráli. Nemůžeme se na nic vymlouvat. Tohle naše mužstvo má nějaký strop, nějaké hranice a možnosti. S tímto týmem můžeme občas někoho porazit, avšak nemůžeme pravidelně soupeře porážet. Je potřeba toto mužstvo obměnit a zkvalitnit na mnoha postech, jinak z této situace nevylezeme. Přirovnal bych to k tomu, jako kdybychom nadávali ovci, proč nesežere vlka. Hráčům můžeme nadávat, jak chceme, ale oni mají nějakou hranici, nějaký svůj strop, přes který nepřelezou a my se můžeme zbláznit, můžeme hledat chyby nebo vyhazovat trenéry. V tom to ale není.



Sestavy


SK Benešov
N. Rotbauer [-] - J. Zákostelský [-] , D. Laňka [-] , P. Rys [-] - J. Neuberg [-] , O. Brejcha [-] , V. Engelmann [-] (82. O. Machač [-] ) , P. Čapek [-] (88. P. Hampl [-] ) , P. Haitl [-] (76. Z. Vrňák [-] ) , M. Hurka [-] (69. D. Kozel [-] ) - . Essomba [-] (66. J. Vosáhlo [-] ) -

SK Benátky nad Jizerou
V. Levíček [-] - M. Horák [-] (52. J. Sudek [-] ) , D. Farkaš [-] (65. J. Kocourek [-] ) , M. Hošťálek [-] , F. Hakl [-] , J. Boček [-] (58. J. Synek [-] ) , T. Bulíř [-] , S. Munzar [-] (64. B. Tvrzník [-] ) , V. Šimeček [-] , D. Skuhravý [-] , S. Mařík [-] (69. J. Zorkler [-] )

Počet diváků: 165. Rozhodčí: Dujsík Jiří - RAPLÍK Lukáš, ČECHLOVSKÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Lukáš Bálek
Tip experta: výhra domácích

Benešov zvládne tento zápas a oplatí Benátkám porážku z podzimu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích