M. Held 27.
1:2
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.05.2018 10:15

27.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dva rohové kopy a z nich dvě trefy Patrika Chlebouna stačily Ústí k cenným bodům z Písku. Ten cítí křivdu


Branky


17

Písečtí fotbalisté nastoupili ke třetímu domácímu zápasu Fortuna ČFL během osmi dnů a chtěli navázat na předchozí dvě vystoupení, kdy porazili Čížovou a Králův Dvůr shodně 3:0 a připsali si šest bodů. Po bodech však byli lační také v Ústí nad Orlicí, kam nakonec odcestovaly a pomohly tamní Jiskře vzdálit se spodních pater tabulky.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté se osmělili až na konci

To, kdo hraje doma, ukazovali žlutomodří od začátku duelu, ale rychlý gól se jim vstřelit nepodařilo. V úvodní pětadvacetiminutovce se neujaly standardní situace ani rodící se slibné příležitosti ze hry, mezi něž lze počítat únik Tomáše Froňka či pohotovou střelu Tomáše Benetky, která letěla nad branku Jakuba Krátkého. Gól si diváci nezakřičeli ještě ani ve 26. minutě, kdy se do šance dostal Dušan Pinc. Vytáhlý útočník brankáře Krátkého nepřekonal a neujala se ani dorážka. O další minutu už bylo veseleji, když Martinu Heldovi vyšlo oklamání soupeřova obránce kličkou do středu hřiště i přesné a tvrdé zakončení z úhlu - 1:0. Trefa Píseckých byla na dlouhou dobu poslední nebezpečnou situací před oběma gólmany a tak se není čemu divit, že se do přestávky na průběžném stavu zápasu už nic nezměnilo, i když chvilku před odchodem do šaten dal o sobě poprvé vědět ústeckoorlický Zdeněk Vaňous.

Obrat v podání Patrika Chlebouna

Hostující kapitán se ke slovu dostal i po příchodu zpět na trávník. Ve 47. minutě nebezpečně prověřil píseckého brankáře Kamila Hajduška, který vytáhl důležitý zákrok a udržel nejtěsnější vedení svého týmu. Písecká obrana držela až do 65. minuty. Přečkala několik dalších pokusů o střelu Zdeňka Vaňouse, ale na zakončení Patrika Chlebouna po rohovém kopu už byla krátká - 1:1. Svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna si mohli vzít vedení zpět, jenže scházela přesnější koncovka při pokusu Filipa Řezáče. V tu dobu už ale domácí celek nebojoval pouze se soupeřem, vyrovnávat se musel také s pocitem křivdy ze strany arbitrů, který je odváděl od soustředění na fotbal. To se nevyplatilo v 75. minutě, kdy se opět po rohovém kopu podruhé prosadil Patrik Chleboun - 1:2. Koncovka utkání byla nervózní. Zachraňující se hráči Ústí nad Orlicí si z Písku odvezli všechny tři body, ale o průběhu střetnutí 27. kola ČFL se bude u Otavy ještě nějakou dobu mluvit.

 

Autor: Petr Brůha / www.fcpisek.cz



Ohlasy k zápasu


FC Písek
Rostislav Grossmann (trenér): „V prvním poločasu jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme nepřidali druhou branku. Myslím si, že by ten zápas byl rozhodnutý. Potom jsme ale nechali soupeře trošičku dýchat a ve druhé půli jsme na to doplatili. Čekali jsme těžké utkání se soupeřem, který se zachraňuje a body potřebuje. To se potvrdilo. My jsme to pak za stavu 1:1 měli dovést alespoň do remízy a penaltového rozstřelu, ale dostali jsme druhý gól a už jsme neměli spíš morální síly na to, s tím zápasem něco udělat. K výkonu rozhodčích se vůbec vyjadřovat nebudu. Všichni to viděli, co se tady dělo a jestli se má fotbal tímto směrem ubírat, tak je to špatné."

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Vladimír Chudý (trenér): „Myslím si, že jsme v prvním poločasu nehráli úplně zle. Bohužel jsme tam udělali dvě takové hloupé chyby, po kterých jsme dostali gól na 1:0. Gól s námi zacloumal, takže jsme první půli dohráli v útlumu. Ve druhé půli jsme udělali nějaké změny. Změnili jsme rozestavení, trošku jsme se začali posouvat výš a obraz hry se zlepšil v náš prospěch. Měli jsme tam šance, dali jsme dva góly ze standardky... já jsem nesmírně spokojený. "



Sestavy


FC Písek
K. Hajdušek [-] - V. Milec [-] (73. A. Kočí [-] ) , T. Froněk [-] , M. Held [-] , Š. Holý [-] - T. Benetka [-] , M. Rendla [-] - D. Pinc [-] , J. Held [-] (79. V. Hrachovec [-] ) , F. Řezáč [-] - A. Hanzlík [-]

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
J. Krátký [-] - V. Pazdera [-] (61. L. Smejkal [-] ) , O. Skalický [-] , Z. Vaňous [-] (90. J. Truhlář [-] ) , A. Nágl [-] , J. Souček [-] (87. M. Coufal [-] ) , V. Habrman [-] (80. M. Kopecký [-] ) , P. Langer [-] , P. Chleboun [-] , J. Chleboun [-] , P. Falta [-]

ŽK: 83. D. Pinc , 89. V. Hrachovec - 56. A. Nágl , 89. P. Langer .
Počet diváků: 335. Rozhodčí: Martínek Petr - ŘEHÁČEK Lubomír, MRKÁČEK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Patrik Růžek
Tip experta: výhra domácích

Písek potvrdí svoji sílu doma a jednoznačně vyhraje. Tip: 5:0.