0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.05.2018 17:00

33.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Benátky přehrály Dobrovici a boj o udržení bude velmi zajímavý


Branky


15

Benátky zvládly důležitý duel a dostaly zpět na dostřel nejbližším konkurentům. Právě na Dobrovici nyní Benátky ztrácí jen dva body, v rozmězí šesti bodů je namačkáno hned devět týmů!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mařík otevřel skóre

Derby jak má být. Okresní souboj mezi domácím týmem z Dobrovice a Benátkami měl náboj jako hrom. Vždyť hosté bojují o záchranu soutěže, do podobné pozice se po horších výkonech na jaře dostali také Dobrovičtí. 

 

Samotný vstup do zápasu měli o krapet lepší domácí fotbalisté. Hlavička Tvarohy ale byla nepřesná. O chvilku později zakončoval též Fotr, ani tentokrát ale hostujícího brankáře k zákroku nedonutil. Benátečtí odpověděli Bulířovou akcí, kterou ale zakončil nepřesný centr. Poté se ve vzdušném souboji po standardní situaci srazil benátecký obránce Hošťálek s brankářem Bartošem, který po nuceném ošetření pokračoval ve hře. Ve 14. minutě fauloval před pokutovým územím exbenátecký Sedláček svého někdejšího spoluhráče Synka. Exekuce přímého kopu se ujal Stanislav Mařík, který svoji povedenou střelou překvapil Bartoše, jenž se k pravé tyči natahoval marně – 0:1.

 

Také domácí měli k dispozici několik standardních situací zpoza vápna. Po jedné z nich usměrňoval Bernátův centr Sedláček, pro míč si ale došel zkušený brankář Straka. Téměř po půl hodině hry zakončoval z dalšího přímého kopu benátecký Mařík, tentokrát se ale Bartoš překvapit nenechal. To bylo ale poslední, co dobrovický brankář v tomto utkání předvedl. Zřejmě pro důsledky srážky z úvodní desetiminutovky musel přepustit své místo v brance ve 30. minutě svému kolegovi Dědkovi. Publikum mocně zašumělo o pět minut déle, kdy ke střele ze středu hřiště napřáhl Sedláček a Straka musel konečky prstů vytěsnit míč, kterého se sice chopil Volf, svým pokusem z téměř nulového úhlu ale branku minul. Chvíli poté z dalšího přímého kopu zakončoval dobrovický Krystan mimo. Nepřesný byl po Fotrově akci též střílející Volf. Na druhé straně se snažil svým pokusem z velké dálky načapat Mařík ne zcela pozorného Dědka, míč ke štěstí domácího týmu do branky nemířil. Tentýž hráč zakončoval také ve 42. minutě, Dědek ale z tohoto minisouboje vyšel vítězně. Do kabin tak odcházeli spokojenější hostující fotbalisté.

 

Dobrovice se neprosadila

Do druhého poločasu udělali domácí trenéři jednu změnu, když místo Sedláčka vyběhl na trávník urostlý Schubert. Brzy ale mohli skórovat hosté. Kocourek se dostal do velmi dobré příležitosti, v rozhodující fázi ale volil místo střely kličku, při které mu míč uskočil do Dědkovy moci. Následně Synkovu přihrávku do vápna zastavila ruka jednoho z bránících hráčů, pokutový kop se nepískal, naopak rychlý kontr na druhé straně zakončila Bernátova střela, kterou srazil Hakl na roh. Benátečtí byli v těchto fázích hry přesnějším týmem, vybojovali několik rohových kopů, avšak druhý gól se jim zatím vstřelit nepodařilo. Po půl hodině hry dostali domácí možnost přímého kopu po Skuhravého faulu na Volfa. Bernát sice obstřelil zeď, jistý Straka byl ale u své tyčky včas. Vedení Benátek mohl navýšit opět Kocourek, kterého ale vychytal Dědek.

 

V 64. minutě prodloužil Synek nákop z hloubi pole na Bulíře, jehož zakončení srazil Dědek, jenž velmi dobře zmenšil úhel, za sebe, míč klopýtající vstříc síti ještě stačil domácí brankář na brankové čáře zalehnout. Po rychlém kontru na druhé straně minul vzdálenější tyčku Bernát. Akce střídala akci, což se muselo třem stovkám diváků líbit. Neúspěšný byl Synkův zblokovaný pokus, na druhé straně Tvarohův centr nedokázal usměrnit do brány Schubert.

 

Dvanáct minut před koncem po faulu na Synka velice dobře a hlavně rychle rozehrál Knobloch na zcela volného Maříka, který byl zcela sám před dobrovickým brankářem, míč mu ale utekl, takže se stal lacinou Dědkovou kořistí. Devět minut před koncem Mařík nakopával míč kupředu, Synek nevzdal souboj se Soběslavem, který chtěl zřejmě hrát malou domů svému brankáři, míč ale skončil přesně na kopačkách Tomáše Bulíře, který rozjásal benátecký tábor podruhé – 0:2. Domácí odpověděli pouze Volfovou nepřesnou střelou. Na zvrat v utkání už ale neměli čas ani potřebné síly.

 

Zdroj: kopanabenatky.cz



Ohlasy k zápasu


FK Dobrovice
Libor Novák (vedoucí mužstva, pro kopanabenatky.cz): Nepředpokládali jsme, že budeme mít takové jaro. Bohužel se nám nedaří v produktivitě. Střílíme málo branek, naopak laciné góly dostáváme. Tým se s tímto v současné chvíli nějakým způsobem trápí. Kluci vědí, že je to v nich. Děláme školácké chyby, za které jsme potrestáni. Věděli jsme, že derby je důležité jak pro nás, tak i pro hosty a že případné tři body by nás poslaly do klidného středu tabulky. To se ale nestalo, hosté po právu vyhráli, protože za výhrou šli více než my. Když jsme se dostali do koncovky, opět jsme zklamali. Soupeři mohu pogratulovat, v souboji o záchranu si odtud odváží důležité tři body.

SK Benátky nad Jizerou
Ladislav Bobek (trenér, pro kopanabenatky.cz): Na utkání jsme se dobře připravili. Hrálo se o hodně. Tušili jsme, že ostatní mužstva nám utíkají, tudíž jsme tu potřebovali bezpodmínečně uhrát tři body, což se podařilo po taktickém výkonu. Ubránili jsme plno věcí, zejména standardních situací. Soustředili jsme se na rychlé protiútoky. Myslím si, že ve druhé půli jsme mohli vstřelit i více branek, pokud bychom měli trošku kvalitnější koncovku. Z tohoto pohledu bych řekl, že jsme zaslouženě zvítězili.



Sestavy


FK Dobrovice
O. Bartoš [-] (30. L. Dědek [-] ) - M. Routek [-] , M. Volf [-] , P. Bernát [-] , J. Novák [-] , M. Sedláček [-] (46. J. Schubert [-] ) , R. Žaloudek [-] , A. Fotr [-] , P. Tvaroha [-] (77. D. Kostka [-] ) , O. Soběslav [-] , J. Krystan [-]

SK Benátky nad Jizerou
R. Straka [-] - M. Horák [-] , J. Kocourek [-] (65. J. Zorkler [-] ) , M. Hošťálek [-] (52. M. Borovička [-] ) , F. Hakl [-] , J. Synek [-] (87. J. Sudek [-] ) , T. Bulíř [-] (83. B. Tvrzník [-] ) , J. Knobloch [-] (91. S. Munzar [-] ) , V. Šimeček [-] , D. Skuhravý [-] , S. Mařík [-]

ŽK: 40. M. Routek , 74. J. Novák , 88. L. Dědek - 60. D. Skuhravý .
Počet diváků: 300. Rozhodčí: Benedikt Ladislav - URBAN Michal, NĚMEC Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kunc

Expert: Štěpán Kacafírek
Tip experta: remíza

V Dobrovici se budou body dělit a druhý bod za penalty zůstane na domácím stadionu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích