L. Volešák 61. (p.)
L. Batka 67.
2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.03.2018 14:30

18.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vyšehrad padl se Štěchovicemi i v jarní odvetě! Proměněnou penaltou proti bývalému klubu se prosadil Volešák


Branky


61. L. Volešák (p.) , 67. L. Batka
0

Vydařený vstup do jarní sezony třetí ligy! Mužstvo Štěchovic vedené trenérem Zbyňkem Bustou začalo druhou polovinu soutěže domácí výhrou 2:0 nad Vyšehradem. Po nerozhodném a vyrovnaném prvním poločase se vše podstatné odehrálo po změně stran, Vyšehrad vedení trenérem Jaroslavem Klímou inkasoval dva góly a tři body si nakonec zaslouženě připsal domácí tým.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Špatně vyřešená šance v podání Vyšehradu

Úvodní čtvrthodina toho příliš nenabídla, Sulíka zradilo u zrodu šance zpracování a hosté Heřman s Madejem Štěpanovského neprověřili. První velká akce tak byla k vidění po dvaceti minutách hry, Volešák z přímého kopu pořádně protáhl Havránka, který jistým zákrokem udržel nerozhodný stav. Tři minuty poté si svou šanci připsal i Vyšehrad, domácí fotbalisté lacino ztratili balon u vlastního vápna, balonu se ujal Matějka a jeho střelu Štěpanovský vyrazil pouze před sebe, kde Heřman nepochopitelně nezakončoval a nahrál do ofsajdu Čtvrtníčkovi, který se sice prosadil, ale gól pochopitelně neplatil. Domácí reagovali nepřesným zakončením Nováka, nicméně další velká šance byla opět před Štěpanovským, od kterého se balon opět odrazil a Heřman se následně z několika pokusů nedokázal prosadit.  V závěru poločasu ještě nepřesně hlavičkoval Batka.

Volešák proměnil penaltu a nastartoval cestu za třemi body

Do druhého poločasu nastoupily Štěchovice s čerstvým Košatou, který po čtyřech minutách hry nevyužil skvělé přihrávky Batky a zakončil mimo bránu. Štěchovicím posléze nestačily ani tři rohové kopy, ale z gólu se přece jen o něco později radovaly. Nováka nešikovně bránil Máče a po jeho zákroku se kopala penalta, kterou bezpečně proměnil Volešák – 1:0. Chvíli poté se hnal do šance Batka, dva obránci ho nezastavili, ale Havránek ho bránil tak šikovně, že se dostal do velkého úhlu a neuspěl. Chuť si Batka spravil později, v 67. minutě Vyšehrad selhal v obraně a Košatovu ideální přihrávku 2:0. Druhý inkasovaný gól hosty vyloženě zmrazil a nedokázaly vymyslet kloudnější zakončení.

 

Do problémů se domácí dostali deset minut před koncem, když Štěpanovského musel v bráně vystřídat Vašák. Náhradní gólman se předvedl po pár vteřinách pobytu na hřišti, důležitým zákrokem vyrazil dobrý pokus Madeje a následně si poradil s dorážkou Drobílka. Ještě před tím však mohl definitivně rozhodnou Štědronský, ideální přihrávkou byl vyslán do úniku, který zakončil velmi nepovedeným pokusem. Druhý gól v závěru nepřidal ani Batka, to už ale domácí štěchovické hráče příliš mrzet nemuselo.

 

Autor: Michal Kunc / www.fotbalstechovice.cz



Ohlasy k zápasu


Povltavská Fotbalová Akademie
Michal Kunc (redaktor klubu): Byl jsem velmi potěšen, že se zápas nakonec odehrál. Do jara vstupujeme s poměrně úzkým kádrem a vzhledem k odložení by se jednalo o další nahuštění programu. Podmínky byly v rámci možností velmi dobré a fotbal pohlednější. První poločas byl vyrovnaný, my jsme neproměnili šance, naopak Vyšehrad se sám připravil o gól, když špatně vyřešil situaci při neuznaném gólu. Druhý poločas byl v našem podání o dost lepší, byli jsme lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Láďa Volešák s přehledem proměnil penaltu a klid nám dodala trefa Batky po pohledné akci. Hráčem zápasu bych volil právě Lukáše Batku, který byl v zápase hodně vidět. Pomáhal v obraně, rozehrál do dobrých šancí a svou trefou dodal spoluhráčům klid.

FC Slavoj Vyšehrad
Milan Kopřiva (asistent trenéra, pro slavojvysehrad.cz): „Přestože jsme v tomto utkání herně vůbec nepropadli, v první půli jsme byli dokonce v tomto směru zřetelně lepší, měli i šance a nepustili soupeře k ničemu, vyšli jsme nakonec bodově naprázdno. Štěchovice předváděly jednoduchý fotbal, nijak si nekomplikovaly svoji hru a navíc je podržel náš bývalý brankář Štěpanovský. Velká škoda zaváhání Máčeho po hodině hry za stavu 0:0, z něhož rezultovala penalta, protože do té doby byl naším nejlepším hráčem. Z brejku jsme pak inkasovali podruhé. Snažili jsme se hrát fotbal, zatímco domácí čekali, co předvedeme, a tato taktiku jim vyšla. Byli šťastnějším týmem.“



Sestavy


Povltavská Fotbalová Akademie
M. Štěpanovský [-] (79. L. Vašák [-] ) - L. Volešák [-] , Š. Těžký [-] , M. Sulík [-] , L. Jakobovský [-] , F. Busta [-] , M. Šum [-] (82. P. Příhoda [-] ) , P. Hovorka [-] (46. J. Košata [-] ) , L. Batka [-] , Š. Kučera [-] , L. Novák [-] (73. M. Štědronský [-] )

FC Slavoj Vyšehrad
J. Havránek [-] - J. Čtvrtníček [-] , D. Hradecký [-] , V. Máče [-] , J. Heřman [-] (73. D. Černý [-] ) , O. Kostorek [-] (67. T. Junek [-] ) , T. Madej [-] , J. Doležal [-] (73. J. Macej [-] ) , D. Matějka [-] , F. Drobílek [-] , P. Václavek [-]

ŽK: 89. L. Jakobovský - 73. D. Matějka , 88. V. Máče , 90. F. Drobílek .
Hráči zápasu: M. Štěpanovský , L. Batka .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Šedivka Ondřej - DUJSÍK Jiří, FOJTÍK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.