Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.05.2018 17:00

24.kolo, Divize A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Jankov ukončil dlouhou sérii jedenácti zápasů bez výhry, doma si vyšlápl na Dobříš


Branky


29. D. Mensah , 53. J. Šebelka , 64. V. Bürger , 71. D. Mensah , 72. R. Mužík , 82. J. Šebelka - 46. J. Šrain , 51. J. Šrain (p.)
27

Před začátkem čtyřiadvacátého kola divize sk. A byly v šestnáctičlenném pelotonu jen dva týmy, které na jaře ještě neochutnaly sladkou chuť vítězství. Zaplať pánbůh po jeho skončení to již neplatí. Jankov prolomil jedenáct zápasů trvající prokletí a v domácím prostředí rozstřílel Dobříš 6:2. Tím si udržel slušné šance na setrvání v soutěži.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jihočeši měli před utkáním nůž na krku a nutně potřebovali vyhrát. I proto poprvé na jaře nastoupili se dvěma klasickými útočníky a to byl velmi dobrý tah trenérů Kadlece s Maxou. Oba hrotoví hráči Mensah se Šebelkou se dokázali prosadit střelecky a to hned dvakrát. Bůhví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby ve 2. minutě po Šrainově standardní situaci skóroval vysoký stoper Dobříše Robert Talůžek. Naštěstí pro Jankov svou hlavičku nasměroval jen do tyče a skóre se tak neměnilo.

 

Domácí mančaft si vytvořil první příležitost v 8. minutě. Hezkou akcí se prezentovali Mensah s Mužíkem, jenže ghanského útočníka v zakončení vychytal Šedivý. O pět minut později musel Jan Šedivý zasahovat znovu, tentokráte proti střele Romana Mužíka z přímého kopu, i tentokráte zasáhl dobře a pokračovalo se za bezbrankového stavu. V 24.minutě neprošla do sítě Jankova další Talůžkova hlavička, následně odražený míč napálil Liška štiplavou střelou zhruba metr nad Pavelcovu branku.

 

Skóre se poprvé měnilo po necelé půlhodině hry po rohovém kopu jankovského Zajíce. Míč se odrazil za vápno k Šebelkovi, jeho střelu k tyči Šedivý vyrazil jen před sebe a dorážející David Tetteh Mensah mohl poprvé zatančit oslavný taneček - 1:0. Domácí tým byl lepší, hrál útočněji a v 34. minutě se prezentoval slušnou střelou Jana Šebelky, které mnoho nechybělo. Velice důležitý moment přišel krátce před přestávkou, kdy David Maršán vystihl hostující rozehrávku, obhodil si Talůžka a řítil se sám na soupeřovu branku.

 

Vracející se Václav Šrain ho však zezadu srazil k zemi a po právu uviděl od rozhodčího červenou kartu. Z následného přímého kopu Jankov nic nevytěžil, ba co hůř, netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. V poslední minutě první půle se domácí dopustili faulu v blízkosti pokutového území a výhodu "přímáku" měla tentokrát Dobříš. Exekuce se ujal Jan Šrain a trefil se dokonale. Nádherným "angličanem", za který by se nestyděl ani slavný Ronaldo, vyrovnal - 1:1.

 

Bylo otázkou, co inkasovaná branka s domácími fotbalisty udělá a odpověď přišla hned v úvodu druhého poločasu. Domácí hráči předvedli asi nejméně povedenou pasáž celého duelu, ze které resultovala penalta. Byť velmi přísná, možná až nesmyslná, leč hlavní arbitr jí pískl a Jan Šrain ji v pohodě proměnil - 1:2. V jarní části čelil Jankov již pátému pokutovému kopu, sám stejnou výhodu ještě neměl. Jenže druhá inkasovaná branka Jihočechy nezlomila, ba naopak. Kritická situace probudila druhou nejhorší ofenzivu v soutěži k heroickému výkonu.

 

V 53. minutě gólmanem vyražený Mužíkův centr vrátil do branky přízemní střelou Jan Šebelka a bylo srovnáno - 2:2. Od této doby bylo na hřišti pouze jedno mužstvo, které svým fanouškům ukázalo, že fotbal hrát umí. Deset minut po vyrovnávající trefě předvedli domácí hezkou akci na pravé straně, Fajtl se elegantně zbavil bránícího hráče a milimetrovou přihrávkou vybídl ke skórování Vojtěcha Bürgera. Nejlepší podzimní střelec týmu se na jaře trefil poprvé, ale poslal Jankov do vedení - 3:2.

 

O tři minuty později poslal Lukáš Fajtl z pravé strany další přesný centr, Roman Mužík na zadní tyči ve vyložené pozici ale zklamal a přestřelil. V 71.minutě vybojoval nejlepší hráč na hřišti David Maršán další z mnoha balónů, našel zcela volného Davida Mensaha a ten technickým lobem přidal svůj druhý, celkově letošní šestý gól - 4:2. Uběhly dvě minuty a Maršán si po dalším zisku míče připsal asistenci. Roman Mužík se po jeho přihrávce zbavil Talůžka a chladnokrevně překonal Šedivého - 5:2.

 

Konečnou podobu výsledku zařídil Jan Šebelka, byť velký podíl na gólu má střídající Daniel Kočer. Ten svou dravostí obral o míč Lišku a připravil Šebelkovi pozici, ze které se jankovský útočník nemýlil - 6:2. V souboji na jaře dvou šestibodových týmů uspěl Jankov a po dlouhých jedenácti kolech okusil pocit divizního vítězství.

 

skjankov.cz

 



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
skjankov.cz: „ K vítězství dopomohla i skvělá atmosféra, o kterou se v Precis aréně staraly oba tábory fanoušků, byť těch domácích bylo výrazně více! Důležitým aspektem také může být, že díky této výhře má Jankov s Dobříší lepší vzájemné výsledky, což v závěrečném účtování může hrát také svou roli. Naposledy si hráči společně s fanoušky užili vítěznou děkovačku 27.10.2017. Od té doby jsme všichni společně čekali dvanáct mistrovských duelů, než jsme se dočkali. Dočkali jsme se včera, kdy jsme porazili Dobříš. Byla to dlouhá doba, o to větší radost. Bylo by ale dobré vyhrávat častěji.“




Sestavy


SK Jankov
A. Pavelec [-] - L. Fajtl [-] (82. M. Rytíř [-] ) , F. Lošek [-] , J. Honner [-] , J. Zajíc [-] - R. Mužík [-] (77. D. Kočer [-] ) , P. Sedlic [-] , D. Maršán [-] (82. V. Jirkovský [-] ) , V. Bürger [-] - J. Šebelka [-] , D. Mensah [-] (80. A. Kasík [-] )

MFK Dobříš
J. Šedivý [-] - J. Patetl [-] , R. Talůžek [-] (75. V. Semančík [-] ) , J. Liška [-] , M. Puchmajer [-] - V. Šrain [-] , P. Junek [-] , M. Krůta [-] , J. Šrain [-] - J. Karas [-] (85. A. Krmela [-] ) , O. Matějka [-] (46. V. Weber [-] ) -

ŽK: 50. A. Pavelec , 65. J. Šebelka , 68. L. Fajtl - 16. M. Krůta , 65. M. Puchmajer , 88. J. Šrain . ČK: 42. V. Šrain .
Hráči zápasu: J. Šebelka , R. Mužík , D. Mensah - J. Šrain .
Počet diváků: 268. Rozhodčí: Braun Martin - KVAČEK Jan, BRYCHTA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích