FOTO: Tatran i přes dvojnásobnou ztrátu vedení zdolal SK Rakovník


Branky


0

Fotbalisté SK Rakovníku zavítali v jedném ze dvou nedělních zápasů 18. kola Fortuna Divize A do Sedlčan, kde dvakrát bleskově dokázali odpovědět na jednobrankové vedení domácího týmu a nakonec si odvezli na cestu domů po penaltovém rozstřelu bod. Druhý bral Tatran, který byl v pokutových kopech úspěšnější. Hráčem utkání Petr Haas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Na fotbalistech domácího Tatranu Sedlčany byla znát nervozita a v úvodu utkání se do jejich hry hodně často vkrádala nepřesnost. Navzdory nepřesnostem ovšem domácí udeřili jako první, když se po přetaženém centru z rohového kopu na vzdálenější pravé tyči prosadil Luboš Soldát. Tatran vedl od sedmé minuty 1:0, jenže s SK Rakovníkem brzy inkasovaný gól vůbec nezamával a podařilo se mu rychle odpovědět. Domácí sice dva ze tří rohových kopů hostí dokázali odvrátit, třetí už ale nikoliv a Robin Gašpárek na přední tyči vyrovnal na 1:1.

 

Po čtvrthodině hry bylo skóre nerozhodné a přehoupnout ho zpět na svou stranu mohly Sedlčany, v jejichž dresu se parádně opřel do míče Dvořák, hostující brankář ale předvedl parádní zákrok a jeho jedovatou ránu vyrazil na rohový kop. Vzápětí už se ale domácí radovali, když po necelých dvaceti minutách Tatran vyrazil do rychlého protiútoku a po dlouhé kolmé přihrávce se krásně uvolnil Němec, který se řítil sám na bránu. Zachoval se ovšem nesobecky, když přihrál Soldátovi, který nádhernou kombinační akci vyšperkoval pasem na Petra Haase.

 

Petr Haas stal na konci parádní kombinační akce a vrátil domácím zpět ztracené vedení, zatímco Luboš Soldát k úvodnímu gólu zápasu připsal asistenci. SK Rakovník si ale podruhé v zápase připravil bleskovou odpovědět, které předcházela velká chyba domácího brankáře. Vančát neudržel míč, který mu vypadl z rukavic, a Zdeněk Schwendt po necelé půlhodině hry vyrovnal na 2:2. Vzápětí se mohli opět ujmout vedení Sedlčany. Před bránou Rakovníku vznikl velký závar, hosté se ale zvládli ubránit a potřetí v zápase míč ze své sítě nelovili.

 

Hned vzápětí přečkali pohromu pro změnu domácí, když Vystyd s Vančátem dokázali míč po nebezpečném protiútoku Rakovníku odvrátit míč na rohový kop a brankář Sedlčan napravil své předchozí zaváhání. Ve zbytku prvního poločasu už žádný gól nepadl, krátce po přestávce byl ovšem blízko ke gólu Kvěch, jehož střelu dokázal těsně před brankovou čárou odvrátit jeden z hostujících fotbalistů a zastoupit tak za již překonaného brankáře. Rakovník se marně snažil dostat do šance a domácí pokračovali v územní převaze, která ovšem gól nepřinesla.

 

V závěru utkání oba týmy společně se svými fanoušky prožívali infarktové okamžiky. Jako první mohli rozhodnout fotbalisté Rakovníku, když se po chybě domácí obrany ocitl v obrovské šanci Zdeněk Schwendt a mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase, jenže bránu trestuhodně přestřelil, zatímco na opačné straně vzápětí pálil těsně mimo po samostatném úniku Kdolský. Utkání tak došlo do pokutových kopů, ve kterých domácí fotbalisté zvítězili 5:3 a navzdory dvojnásobné ztrátě vedení slavili vítězství, po kterém si připsali do tabulky dva body.

 

Zdroj: fotbal.tatransedlcany.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Sedlčany
Milan Vančát (brankář): „ Začátek zápasu byl pro oko diváka určitě zajímavý. Padlo hodně gólů a dalších spoustu šancí na obou stranách nevyužitých. Kdyby byl poločas 5:5, možná by se nikdo nedivil. Druhá půle byla klidnější, když jsme kontrovali hru. Chvílemi to vypadalo, že je otázkou času, kdy dáme gól na 3:2, ale nakonec jsme mohli inkasovat z vyložené šance. Nestalo se tak a v penaltách jsme byli šťastnější. Rakovník měl ze začátku velkou převahu ve vzduchu, velice dobře zahrávali standardní situace. V tom byla jejich velká síla a souboje s nimi častokrát bolely.“




Sestavy


TJ Tatran Sedlčany
M. Vančát [-] - D. Němec [-] , L. Soldát [-] , L. Brotánek [-] , M. Dvořák [-] , K. Kvěch [-] , P. Lípa [-] , P. Haas [-] (72. F. Hofman [-] ) , J. Repetný [-] , M. Kdolský [-] , J. Vystyd [-]

SK Rakovník
R. Zach [-] - R. Hamouz [-] , P. Duchoň [-] , Z. Schwendt [-] , P. Besta [-] , J. Severin [-] , T. Pucholt [-] , J. Sklenka [-] , Š. Spal [-] , L. Krupička [-] , R. Gašpárek [-]

ŽK: 67. M. Kdolský , 79. D. Němec , 90. J. Vystyd - 29. Š. Spal , 60. J. Sklenka , 67. R. Gašpárek .
Hráči zápasu: L. Soldát , P. Haas - Z. Schwendt .
Počet diváků: 284. Rozhodčí: Švagr Tomáš - LEŠKA Martin, CICHRA David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.