Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2018 16:00

19.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ostravice oplatila Mořkovu podzimní porážku


Branky


9

V krásnou letní neděli se vydali hráči z TJ Sokol Ostravice na zápas do Mořkova, který byl v tabulce před nimi a chtěli se mu přiblížit na rozdíl tří bodů. Zároveň by případný bodový úspěch posílil jejich postaveni v klidném středu tabulky. Toto se vše náramně ostravickým naplnilo a zaslouženě v Mořkově vyhráli a stejným poměrem domácím oplatili podzimní porážku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ostravice bojovala hned od začátku

Před zápasem to ale moc optimisticky pro hosty nevypadalo. Kvůli nemoci vypadli tři členové ostravické základní sestavy - Platoš, Jandek i Lukáš Ledvoň, na utkání nemohl ani Schmidt a v zahraničí je Mendrek. Takže tedy posbírali to vše co jim zbylo a ve dvanácti lidech jsme do utkání nastoupili. Po téměř tři čtvrtě roce nastoupil na skoro celé utkání nestárnoucí Velička, na stopera místo Jandeka se přesunul Horňák. Oba zvládli utkání na jedničku. Proti hostům stál soupeř z Mořkova, který pro zatím měl výbornou domácí bilanci a hlavně inkasoval jen dvanáct branek, což ho řadí na druhou nejlepší obranu v soutěži.    Ovšem Ostravice na nic nečekala a na domácí vletěla hned od úvodních minut. Typická ostravická rychlá kombinační hra a protiútoky na Dušíka nesly své ovoce. Už v druhé minutě zahrávali roh na krátko, domácí nedávali pozor a Stýskala jen těsně minul branku domácích. V 6. minutě přenáší hru na levou stranu na Veličku, ten využil zaváhání domácí obrany a na hranice vápna je sražen k zemi. Tohle je akce jako dělaná pro Stýskalu, který přesně trefil z přímého kopu na stranu brankáře a posílá Ostravici do vedení. Ostravice je nadále při chuti, domácí hrozí jen nakopnutými míči a v 19. minutě hostům vychází další parádní akce. Přasličák vyváží míč, je tísněn domácím hráčem, ale v pádu ještě vysílá do rychlého brejku Dušíka, který na levé straně hřiště obchází obránce a střelou na vzdálenější tyč krásně obstřeluje brankáře.   Ostravice tedy vede 2:0 a vstup do utkání se hostům povedl. V 24. minutě mohlo být ještě veseleji, po přihrávce Stýskaly trefuje M. Stonavský jen nohu brankáře, a odražený vysoký míč nedokázal Dušík hlavičkou poslat do brány. Poté se hra začala trochu vyrovnávat, jediný náznak Mořkova v prvním poločase končí naštěstí jen netrefením balónu žádným domácím hráčem. A že jich volných v 30. minutě v ostravickém vápně bylo. V 33. minutě je v dalším rychlém protiútoku vyslán Dušík do rychlostního souboje, ale jeho střela tentokrát z pravé strany končí vedle branky. To bylo v prvním poločase od obou týmů vše a hlavně hosté z Ostravice mohli odcházet do kabin velice spokojeni...

Ani druhý poločas Ostravice nepolevila

Druhý poločas začali hosté opět aktivně, kombinaci Dušíka a Veličky chytá domácí brankář. V 53. minutě zahrává Stýskala další přímý kop, ovšem tentokrát míč směřuje nad břevno. Domácí mají v 56. minutě také možnost zahrát přímý kop z nadějné vzdálenosti, ale míč také směřuje nad ostravickou branku. Zaděláno na drama je v 60. minutě. Vůbec první střelu Mořkova mezi tyče vyráží Boháč před sebe a na dorážku domácích už neměl nárok.

Zde je potřeba zdůraznit, že dorážející hráč zřejmě stál v  ofsajdu. Domácí teda snižují, ale naštěstí to utkání fatálně hosty neovlivnilo. Rozhodnuto mohlo být v 72. minutě, kdy jsme si hosté vytvořili dvě obrovské šance. Nejprve centr Stýskaly do vápna hlavičkuje O. Stonavský a brankář pěkně vyrazil, po následném rohu je střela Veličky fantasticky vytažena domácím brankářem na další roh. Ovšem tyto dvě tutovky hosty nemrzely dlouho.

V 77. minutě rychle zaútočili, Přasličák vyslal do úniku Dušíka, který si hravě poradil s obráncem, přihrál před branku na volného Přasličáka a ten odkrytou branku trefil. Touto brankou bylo definitivně rozhodli o osudu utkání. Další trefu mohl v 86. minutě přidat Dušík, ale netrefil ideálně. Tečku za důležitým vítězstvím přidal brankář Boháč, který krásně vyrazil z blízka hlavičkujícího hráče Mořkova. I v třetím jarním utkání tedy Ostravice nepoznala hořkost porážky...

 


Zdroj: web TJ Sokol Ostravice

 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Ostravice
Názor diváka Ondry: Gratulace k předvedenému výkonu. Utkání mělo náboj, bojovnost, bylo se na co dívat. Dobře jsem si zafandil a tleskám celému týmu. Na to, že Mořkov měl do této doby druhou nejlepší obranu v soutěži, kupili dočela hodně chyb a naši hráči byli po celé utkání lepším týmem. Velkým uklidněním byl určitě už v 6.minutě perfektně zahraný přímý kop z hranice šestnáctky Petra Stýskaly. Moc se mi dnes líbil Denis Dušík a dovolím si ho zvolit hráčem utkání. Jeden gól dal a na jeden nahrál. Domácím obráncům neustále unikal a srdnatě s nimi bojoval, často dokázal obejít obránce jeden na jednoho a nebezpečně z toho zakončovat či přihrávat spoluhráčům. Škoda, že jsme nechali soupeře snížit na 2:1 a tím zdramatizovat utkání, ale aspoň to mělo ten správný náboj :-) Slávek super skvělý zákrok v 88.minutě, kdy nenechal domácí snížit a opět zdramatizovat poslední minuty. Jedinou kaňkou na utkání, dle mého názoru, byl výkon rozhodčího, ten byl hodně slabý, kazil to na obě strany a předvedl mnoho "divných" rozhodnutí proti oběma týmům. Mile mne překvapil výkon Petra Veličky, kterého jsem dlouho neviděl v základu. Gratulace Vojtovi s Jardou a celému týmu.



Sestavy


TJ Mořkov
J. Pospěch [-] - P. Kučera [-] (54. V. Erle [-] ) , M. Hrubý [-] , M. Vahalík [-] , L. Černoch [-] , M. Pop [-] , D. Kudělka [-] , T. Kučera [-] , Z. Hromádka [-] , J. Stecula [-] , O. Mička [-] (81. P. Strnadel [-] )

TJ Sokol Ostravice
M. Boháč [-] - D. Dušík [-] , P. Stýskala [-] , O. Stonavský [-] , P. Jucha [-] , R. Přasličák [-] , P. Velička [-] (86. P. Kurečka [-] ) , M. Ledvoň [-] , T. Horňák [-] , J. Pavelec [-] , M. Stonavský [-]

ŽK: 6. L. Černoch - 64. P. Jucha .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: KIELAR Jakub - OPĚLA Robin, CHÝLEK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Kateřina Doubravská

Expert: RADIM KRÁSA
Tip experta: výhra domácích

Mořkov je na domácím trávníku velice nepříjemný soupeř o čem jsme se přesvědčili i my sami na podzim. Sice jsme vyhráli 1:0, ale byl to asi náš nejtěžší zápas v aktuální sezóně. Je vidět, že sázka na Pavla Kunce jako trenéra padla na úrodnou půdu a když k tomu přičteme „Pospu“ v bráně není co řešit. Ostravice střídá lepší zápasy s horšími a vždy záleží na tom jak si mužstvo pohlídá jejich mozek týmu Péťu Stýskalu a jaký den bude mít v bráně spolehlivě chytající gólman Ostravice Boháč. V tomto utkání věřím více týmu Pavla Kunce.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích