Píšť rozhodla v první půli


Branky


18. J. Ohřál , 30. J. Jac , 36. M. Návrat - 80. J. Bednář , 91. V. Šot
7

Ve dvacátém čtvrtém kole zajížděli naši muži na hřiště předposlední Píště. I když postavení v tabulce velelo povinnost přivést všechny body do Klimkovic, Píšť v posledních zápasech pravidelně boduje a dal se tak čekat další těžký zápas s obětavě hrajícím soupeřem. Po posledním zápase vypadl pro zranění zad Vostárek, naopak k dispozici byl Lubojacký a na lavičce už byl připravený téměř uzdravený Švec.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Začátek utkání ukázal, jak chtějí Klimkovice v Píšti hrát a hned od úvodního výkopu začali svého soupeře napadat už na jeho polovině. Píšť se osvobozovala pouze za cenu odkopů a naši hráči tak měli míč prakticky pořád na svých kopačkách, bohužel dostávali se pouze do náznaků šancí. V páté minutě obešel Klemiš dva bránící hráče, ale jeho střela levačkou nebezpečí nakonec neznamenala. Z dálky to zkoušel i Sáblík, ale neuspěl. O pár chvil později na Klemišův centr zprava nedosáhl těsně Gelnar a po dalším centru zprava, tentokrát od Lubojackého, vzal domácí brankář míč Rulíškovi doslova z nohy. Úvodní čtvrthodinu zakončil průnikem a tvrdou střelou Lubojacký a domácí brankář musel předvést velmi dobrý zákrok. V osmnácté minutě přišel pro naše hráče šok, když Píšť podnikla rychlý brejk po pravé straně, následovala přihrávka do velkého vápna, kde byl zcela osamocený Ohřál, pro kterého už nebyl problém poslat domácí do vedení – 1:0. Klimkovice se chtěly z této branky vzpamatovat a rychle odpovědět. Rulíšek se uvolnil na levé straně, bohužel nepostupoval dále do vápna a jeho střela skončila jen v náručí brankáře. Největší šanci klimkovických měl ve dvacáté osmé minutě Gelnar, k tomu propadl centr z pravé strany, ale z voleje jej ve velmi dobré pozici poslal opět jen do brankáře domácích. Ve třicáté minutě přišel tvrdý direkt pro hosty. Po standardní situaci se nedohodla obrana s brankářem Bačou, míč spadl k nohám Jace a ten jej poslal nekompromisně pod břevno – 2:0. Hra Klimkovic se sesypala a ve snaze vstřelit kontaktní branku otevírala vrátka vzadu. Ve třicáté šesté minutě přišel další brejk domácích, který zkušený Návrat vyřešil dělovkou pod břevno – 3:0. Nic podstatného už první poločas nenabídl a naši hráči tak šli do kabiny hodně opaření.

Do druhého poločasu nastoupili naši hráči jako do toho prvního, snažili se domácí napadat, čímž získali dvakrát míč v blízkosti vápna Píště, ale zakončení Gelnara a Vaňka šlo mimo. Tato aktivní hra na hranici faulů byla voda na mlýn Píště, která vědoma si náskoku, začala hru kouskovat, poléhávat, ale také mohla dvakrát definitivně rozhodnout, když do samostatného úniku utekl dvakrát Návrat, v souboji z očí do očí ale s Michalem Bačou neuspěl v ani jednom případě. V sedmdesáté minutě, nastal okamžik, který rozezlil lavičku Klimkovic.Vojta Borgosz si přehazoval skákající míč přes hráče domácích, který jej atakoval nedovoleným zákrokem „šlapákem“, kterým ho rozhodil a ten jej nevědomě a nechtěně plácnul rukou do oblasti krku. Hlavní rozhodčí měl celý souboj před sebou a nechal hru pokračovat, přičemž jsme měli zahrávat rohový kop. Na popud domácí střídačky, asistent rozhodčího signalizoval nedovolený zákrok (bezohledné kopnutí soupeře zepředu v nepřerušené hře, jak stojí v zápise o utkání) načež byl Vojta vyloučen. Ani v deseti lidech jsme nesložili zbraně a chtěli se pokusit s výsledkem ještě něco udělat. V sedmdesáté osmé minutě poprvé v klimkovickém dresu a téměř po roce a čtvrt od zranění kolene, nastoupil na hřiště Kuba Jonek. Obranu jsme stáhli na tři hráče a posílili ofenzívu, což slavilo úspěch hned za minutu. Jonek udržel těžký míč, Konečný vybojoval roh a z něj se po centru Švece trefil pod břevno hlavou Jarda Bednář – 3:1. Za další tři minuty na pravé straně obešel Jonek obránce, jeho centr na poslední chvíli obránce zablokoval a opět jsme kopali roh. Švec z něj poslal míč po zemi na hranici šestnáctky Vaňkovi, ale jeho střela šla těsně nad bránu. Za dvě minuty to pohotově zkoušel Švec, ale opět nad. Dvě minuty před koncem Jonkův centr propadl pod nohou domácímu obránci, bohužel překvapil i Chobota, od kterého se míč odrazil vedle. Už v nastaveném čase byl dvacet metrů od brány faulován Švec, míč si postavil Vláďa Šot a utaženou střelou přes zeď se trefil k tyči – 3:2. To bylo to poslední, co zápas nabídnul a naši hráči tak museli zkousnout druhou porážku na jaře.



Ohlasy k zápasu



TJ Klimkovice z.s.
Jan Woznica: "Těžko takový zápas hodnotit. V první řadě bych jednou provždy vyvrátil spekulace, že jsme někomu něco pustili. Nikdy jsme nikomu žádný zápas nepustili, a dokud budu v Klimkovicích trenérem, tak ani nepustíme. Nemáme zájem na tom někomu pomáhat a naopak, hráči jsou charakterově silní, do ničeho takového by nešli a to, že jsme dnes prohráli, je jen naše hloupost, ze které jsem rozladěný. Takové zápasy jsou hlavně o hlavě. Hráči si asi v patnácté minutě řekli, že pokud tady dnes nevyhrajeme 0:3, tak jsme klauni, protože Píšť byla naprosto neškodná. Došlo k polevení koncentrace, Píšť se dostala třikrát do našeho vápna a byly z toho tři branky. To už se pak těžko hraje. Ve druhé půli mohli domácí dvakrát rozhodnout definitivně. Nedali, ale přišli jsme o vyloučeného hráče a dohrávali v deseti. Za posledních dvacet minut musím před hráči smeknout, protože i přesto chtěli něco s výsledkem ještě udělat, ale to nemění nic na tom, že jsem naštvaný. Znovu se budu opakovat, pokud nebudeme hrát celých devadesát minut, nemůžeme být úspěšní, ani dnes ani za rok. Jediné pozitivum je, že už máme soupeře ze spodu tabulky, kde jde fotbal často stranou, za sebou. Teď přijede Petřvald a na ten zápas se těšíme. Je to dobrý soupeř s dobrým trenérem, který chce po hráčích, aby hráli fotbal. To my chceme taky, věřím, že lidem nabídnou oba týmy dobrou podívanou, a že se jim částečně omluvíme za dnešní kolaps."



Sestavy


TJ Slavia Píšť
P. Liška [-] - M. Návrat [-] (78. J. Krop [-] ) , J. Ohřál [-] (62. T. Blahut [-] ) , J. Jac [-] (83. D. Rozhon [-] ) , M. Botoš [-] , R. Křižák [-] , M. Dráb [-] (87. M. Nedoba [-] ) , P. Moric [-] , D. Lischka [-] (30. M. Hubert [-] ) , T. Horsinka [-] , J. Rzidký [-]

TJ Klimkovice z.s.
M. Bača [-] - J. Bednář [-] , V. Šot [-] , M. Lubojacký [-] , R. Krpelík [-] (78. J. Jonek [-] ) - J. Sáblík [-] (57. R. Švec [-] ) , J. Vaněk [-] , V. Borgosz [-] - M. Rulíšek [-] (76. K. Konečný [-] ) , J. Gelnar [-] , M. Klemiš [-] (66. A. Chobot [-] )

ŽK: 37. P. Moric , 43. J. Rzidký - 35. J. Sáblík , 43. V. Borgosz , 76. J. Gelnar . ČK: 70. V. Borgosz .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: JURYGÁČEK René - SZKUTA Petr, FARNIK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 4
Rozhodčí - JURYGÁČEK René: 7
Občerstvení - nápoje: 8
Občerstvení - jídlo: 10
Hrací plocha: 7
Zázemí: 9
Výkon domácích - TJ Slavia Píšť: 5
Výkon hostů - TJ Klimkovice z.s.: 5

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů