Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2018 17:00

22.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Týn ukončil jarní neporazitelnost Kameňáku a dostal se na třetí místo


Branky


26

Rozjetému týnskému béčku se do cesty postavil soupeř hrající v neméně solidní formě. Rezerva Kamenného Újezda na jaře ještě nepoznala hořkost porážky a vyšlápla si i na vedoucí Loko. Olympie chtěla prodloužit sérii tří výher a poskočit v tabulce na bronzový stupínek. Dramatický zápas, kdy slabší povahy musely kolabovat, nakonec rozhodl v posledních sekundách kapitán a hrající týnská legenda Jan Maruška.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil bez branek

Sestavu Olympie posílil navrátilec z asijského turné Michal Šálený, a jak se později ukázalo, jeho přínos ke konečnému vítězství rozhodně nebyl nevýznamný. Základní týnská jedenáctka nevydržela pohromadě ani deset minut. Trenér Martin Klička musel přeskupit řady z důvodu zranění obránce Lukáše Sekyry, jemuž soupeř nešťastně přisedl koleno a Seky tak má na 99 % bohužel po sezóně. Vzhledem k tomu, že již v zimě Lukáš Sekyra avizoval letní odchod do Čtyráku, jednalo se o jeho rozlučku s Olympií. „Po pravdě jsem si svůj odchod představoval jinak. Těšil jsem se na dárkový koš, ovace fanoušků při střídání, zkrátka něco podobného jako si užil David Lafata na Spartě,“ smutně konstatoval řízný týnský bek. V prvním poločase se hrála poměrně vyrovnaná partie, kdy se oba týmy snažily kombinovat a plně využít rozměrů týnského letiště. Více šancí měli hosté, kteří šli hned třikrát prakticky sami na branku. Jednu ošemetnou situaci vyřešil velezkušený Švejda v brance, dvakrát střelci Kameňáku pálili mimo. Největší týnskou šanci měl hned v úvodu zápasu Zavadil, po centru Macha však těžký balon zkrotit nedokázal. Vzhledem k zahozeným gólovkám hostí muselo poločasové bezbrankové skóre spíše těšit domácí Olympii.

Dramatický druhý poločas dotáhl Týn do vítězného konce

Také ve druhé půli se hrála vyrovnaná partie, kdy oba celky hrály s vědomím, že soupeř je k poražení. A začaly padat také branky. V 54. minutě poslal Šálený dopředu dlouhý nákop, který propadl k na hranici šestnáctky číhajícímu Davidu Maruškovi, jenž si míč posunul do vápna a tvrdou ranou propálil brankáře Mráze. Vedení Olympii vydrželo ani ne čtvrt hodiny. Po rohovém kopu nedůslednost Olympie potrestal hostující Jakub Dudák a zblízka překonal Švejdu. Drama pokračovalo a v 78. minutě si týnští vzali vedení zpět. Šálený jako tank na polovině hřiště vyhrál tvrdý souboj, míč se odrazil ke střídajícímu Adamu Novotnému, který se štěstím prošel do vápna a prostřelil gólmana Mráze – 2:1. Hosté v závěru vsadili vše na ofenzivu a Olympii se otvíraly možnosti na pojištění náskoku. V největší šanci mířil kapitán Maruška svým lobem těsně mimo. A hosté trestali. Minutu před koncem týnští laxně prohráli několik soubojů ve vápně a Viktor Kotalík z malého vápna vsítil vyrovnávací gól – 2:2. Už to vypadalo, že Olympii tři body protečou mezi prsty a Kamenný Újezd zachrání svou jarní neporazitelnost. V nastaveném čase ale hosté propadli ve středu hřiště, střelu Jaroslava Broma ještě obránce zblokoval, balon se však odrazil ke kapitánu Olympie Janu Maruškovi, který už si věděl rady. Se štěstím překonal brankáře a k radosti týnského vantu mohla Olympie slavit vítězný gól. Infarktové drama se šťastným koncem vyneslo týnské bego už na třetí místo v tabulce, které bude hájit za týden při derby v Kolodějích.



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou B
Jaroslav Brom (hráč): Jarní bilance Kameňáku budila respekt a hosté svou formu potvrdili i na našem hřišti. Herně vyrovnané utkání muselo diváky bavit, oba týmy se snažily (občas i úspěšně) hrát fotbal a ne vesnickou kopanou. V prvním poločase jsme měli štěstí, když jsme přežili tři velké šance Kameňáku. Kliku jsme měli i ve druhé půli, prakticky všechny naše tři střely na branku skončily gólem. Bůhví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby hosté neměli v brance hráče. Minutu před koncem jsme byli před naší brankou zbytečně nedůslední a málem nás to stalo tři body. Nakonec ale všechno rozhodla naše legenda. Mára poslal balon do sítě a náš týnský kotel byl v absolutní extázi. Soupeře bych chtěl pochválit, spolu s Žabovřeskami to byl nejsilnější tým, proti kterému jsme na jaře hráli.

TJ Sokol Kamenný Újezd B
David Augusta (hráč): Byla to bitva až do poslední vteřiny. Díváci se museli bavit, na tak velkém a pěkném hřišti máte dostatek času na kombinaci, takže herně to nebylo vůbec špatné. Samozřejme kdyby se do kabin šlo za stavu 0:3 nikdo by se nedivil. Ale prohráli jsme a bereme to. Nepohlídali jsme si konec utkání a soupeř trestal téměř vše co mohl. Pro nás zklamání, měli jsme na to odvést body a všichni to dobře víme. Po zápase v kabině proběhla hluboká sebereflexe u všech hráčů, každý si je vědom co mohl na hřišti udělat líp. Osobně jsem měl dvě tutovky a nic jsem netrefil. Mrzí nás to a uděláme vše proto, aby jsme příští zápas s Dívčicemi vyhráli. Musím si taky pofňukat, chyběla nám kompletní obraná pětka, zrovna se sešly zranění k tomu řešíme problém s brankářem..,již druhý zápas nám odchytal hráč z A týmu. Na druhou stranu v kterém béčku mají tak kvalitní a početný kádr, že přijedou i tak ve 14 lidech a odehrají slušný a minimálně vyrovnaný zápas. Je potřeba zvednout hlavu, byla to první a snad poslední prohra v jarní části. Soupeři gratulujeme k bodům a děkujeme našim fanouškům, kteří nás přijeli podpořit.



Sestavy


FK Olympie Týn nad Vltavou B
D. Maruška [-] , J. Klička [-] , F. Miřátský [-] , J. Mach [-] - J. Brom [-] , D. Brom [-] - J. Maruška [-] - P. Zavadil [-] , M. Šálený [-] , J. Švejda [-] , L. Sekyra [-]

TJ Sokol Kamenný Újezd B
V. Mráz [-] - M. Váša [-] , D. Čermák [-] , H. Švec [-] - M. Váša [-] , J. Komberec [-] , J. Rožboud [-] , J. Červonyj [-] , L. Fousek [-] , D. Augusta [-] - V. Kotalík [-]

ŽK: 63. J. Brom , 86. M. Šálený .
Hráči zápasu: D. Maruška , J. Maruška - J. Dudák .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: JINDRLE Karel - KLIČKA Martin (N), KUČERA Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Po minulém zápase si myslím že Kamenný Újezd urve 3 body na hřiště Týna.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Asistent trenéra, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Chrášťany | Jihočeský | České Budějovice

Tip: výhra domácích