FOTO: FK Vroutek nestačil na rozjetý Tatran


6

Ve 21.kole 1.A třídy na sebe narazila dvě mužstva s ambicemi na vyšší příčky tabulky. Jednalo se o souboj o třetí místo . Vroutek přijel do zápasu se snahou o potvrzení posledních dobrých výsledků a Podbořany si chtěli upevnit své místo v tabulce a odčinit poslední porážky v Údlicích a Ledvicích.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V utkání dobré úrovně mohli být spokojeni především diváci. Osm branek, dvě červené karty, penalta a celkem přesvěčivé vítězství domácích. Spokojeni mohli být i hráči Tatranu. Dokázali zvítězit, vrátit Vroutku porážku z podzimního zápasu, udrželi své třetí místo, srovnali body s druhými Domoušicemi a jsou v kontaktu s prvními Dobroměřicemi.

 

Příčin porážky fotbalistů Vroutku bylo hned několik. Především to byla absence důležitých hráčů základní sestavy. Nemoc, zranění, pracovní povinnosti a pro zápas zbylo jedenáct hráčů bez náhradníků. V počasí, které panovalo, velký hendikep. Domácí během zápasu využil pět střídání ! Druhým momentem byla neproměněná penalta ve 25.minutě zápasu, nařízena za faul na Jakuba Pelikána. Už problematický zákrok na něj o pět minut dříve vyhodnotil rozhodčí tak, že se stal mimo trestné území... Bohužel Patrik Chroust nekopl pokutový kop s potřebným důrazem a brankář Bláha, který vystihl jeho směr měl šanci míč vyrazit. Případné vedení by jistě ovlivnilo průběh zápasu. Třetím, dle mého rouhodujícím momentem, byl výkon náhradního brankáře v brance hostů. Mírně řečeno, neměl svůj den a tři branky šli nepochybně za ním a po jeho fatálních chybách. Při takovéto konstelaci nepříznivých podmínek je výsledek pro Vroutek ještě příznivý a hráči zaslouží absolutorium za bojovnost a za snahu hrát a prát se o výsledek do poslední minuty. Od šedesáté do osmdesáté minuty hráli ještě  oslabeni o vyloučeného Romana Pelikána. Podbořanští vyhráli první poločas pěknou střelou Poborského , ke kterému propadl míč po chybě vrouteckého obránce. Ve druhé půlce snadno dosáhli dalších branek a v 61. minutě vedli již 3:0 brankami Turka a Kováče a zdálo se, že hosté utkání zabalí. Nestalo se tak a Chroust a Pelikán Jakub zkorigovali stav na 3:2 a dostali se tak zpátky do zápasu. Bohužel po dalších nepovedených zákrocích brankáře Bezděka šli Podbořany opět do vedení 5:2. Poslední slovo měli, ale zase vroutečtí a Jakub Pelikán svou druhou brankou sníži dvě minuty před koncem na 3:5. Tím stanovil konečný výsledek.

 

I přes nepříznivý výsledek a zaslouženou výhru domácího Tatranu není třeba lámat nad hrou hostů hůl. Naopak předvedli, že svými výkony patří do špička své skupiny A třídy. Bohužel pro nepřítomnost klíčových hráčů, neměli příliš šancí rozvinout svou typickou hru založenou na dobré práci středové řady, držení míče a dobré kombinaci. Zvolili hru na brejky a Pelikán i Chroust, doplňováni Gutwaldem několikrát provětrali podbořanské obránce. Zápas ovšem skončil tak, jak skončil a Vroutek tak ukončil sérii zápasů na půdě hostů. Ze čtyř venkovních zápasů mají zisk 8 bodů, což lze považovat za úspěch. V tabulce tak drží pěkné páté místo.  Na domácí půdě se objeví tuto sobotu 19.5. v 10.30 hod a sehrají zápas proti 1.FC Spořice.

 

AUTOR: Jaromír Hykl

 



Sestavy


TJ Tatran Podbořany
V. Bláha [-] - F. Kováč [-] (37. J. Turek [-] ) , Z. Poborský [-] (63. A. Jančík [-] ) , M. Janoušek [-] , J. Gregor [-] , M. Kováč [-] (76. P. Grzywacz [-] ) , M. Kadlec [-] (46. J. Kerda [-] ) , O. Vignát [-] (85. L. Turek [-] ) , J. Vaněk [-] , V. Gregor [-] , L. Sklenička [-]

FK Vroutek
P. Bezděk [-] - P. Chroust [-] , J. Pelikán [-] , R. Gutwald [-] , M. Veselský [-] , J. Baierl [-] , M. Heinc [-] , Z. Machyna [-] , R. Pelikán [-] , J. Sulovský [-] , D. Haza [-]

ŽK: 71. J. Turek , 91. L. Turek - 25. P. Chroust , 35. D. Haza , 43. Z. Machyna . ČK: 79. V. Bláha - 58. R. Pelikán .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Živnůstka Filip - NOVOTNÝ Libor, ŘÍHA Viktor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Fanoušek, Fotograf - FK Vroutek | Ústecký | Louny
Hodnocení úrovně zápasu: 7
Rozhodčí - Živnůstka Filip: 7
Občerstvení - nápoje: 10
Občerstvení - jídlo: 10
Hrací plocha: 8
Výkon domácích - TJ Tatran Podbořany: 8
Výkon hostů - FK Vroutek: 6
Hráč utkání - hosté: Jakub Pelikán

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích