Planá vyřídila Větřní v prvním poločase a získala třetí výhru v řadě


Branky


30

Větřní se nepříjemně namáčí do sestupových vod a bude muset zabrat. Plánští se oklepali z pohárového přídělu ve Vodňanech (0:6) a v soutěži bodovali počtvrté v řadě, potřetí pak vyhráli a pojistili si místo v první polovině tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brankář si připsal asistenci

Planá na podzim udolala Větřní s velkým štěstím v zádech a Větřní mělo proti týmu o motivaci navíc - toužilo soupeři porážku vrátit. Hráči obou celků se dobře znají a týmy si navzájem přejí, hráči se ale do sebe pustili zostra. Planá předvedla povedený vstup do zápasu a v 6. minutě vedla - Kitzler se uvolnil od svého strážce a nákop usměrnil do branky za záda Dobrovodského. Domácí zabrali a dočkali se vyrovnání. Zasloužila se o něj akce, kterou vedl šestnáctiletý talent Větřní Kotlár, který přešel hned přes trojici hráčů a naservíroval přihrávku do vápna. "Takové hráče bychom také brali," usmíval se po utkání hostující kouč Cimburek, který měl pro mladého fotbalistu domácího celku jen slova chvály. Odražený míč si našel na penaltě Sivák a z úrovně penalty ho uklidil za Hotového - 1:1.

 

Už za tři minuty ale hosté zase vedli. Brankář Hotový rychle vykopl, našel Cardu, který hlavou se štěstím proměnil, zakončení se tak tak vešlo mezi tyče - 1:2. 38. minuta přinesla pro domácí už kritický stav. Carda si pohrál u lajny s domácí obranou, na první tyč adresoval pas Baloghovi a rychlonohý útočník, ač tísněn, dokázal najít skulinu, kterou procpal míč do sítě - 1:3! A Větřní nebylo ušetřeno od další pohromy, těsně před poločasem se pocentru Balogha prosadil podruhé v zápase Kitzler - 1:4

Větřní dalo rychlý gól naděje

Rychlý gól, to bylo to, co mohlo domácí dostat do hry, a hosté tomuto samozřejmě chtěli zabránit. Nepovedlo se jim to vůbec - první útok poločasu a Podskalský po centru z pravé strany snížil na 2:4! Plánští měli příležitosti na další zvýšení skóre, ale Balogh či Beran ve svých šancích neuspěli. Větřní bojovalo, moc toužilo doma uhrát body, ale ztratilo je a zisk potřebný k záchraně bude muset tým kolem kapitána Gutheise dohnat v dalších kolech.

 

To Planá je prakticky zachráněna, po úspěších ale myslí na posun tabulkou. "Kluci makají, když to nejde fotbalově, tak bojují, je o co se opřít. Mančaft drží při sobě. Chtěli bychom se tabulkou posunout výše, když už máme sezónu tak dobře rozehranou," vyhlíží trenér Plané Cimburek další zápasy. Ty nejbližší tři hraje jeho celek na domácím hřišti. Větřní hraje za týden ve Strakonicích.



Ohlasy k zápasu


SK Větřní
Petr Gutheis (kapitán): připravujeme...

SK Planá
Josef Cimburek (trenér): "Ve Větřní jsme chtěli minimálně remízovat. Do utkání jsme dobře vstoupili, brzy vedli, pak jsme ale trochu polevili a domácí srovnali. Pak kluci ale opět přidali a po poločase jsme jasně vedli, zdálo se, že by utkání mělo být jasně rozhodnuté. Jenomže máme problémy s úvody druhého poločasu a Větřní hned z prvního útoku snížilo na 2:4. Zápas se tak zdramatizoval. Domácí i za nepříznivého stavu bojovali, na zápas se dalo dívat. Je to pro nás třetí výhra v řadě, to jsme v I.A třídě za dva roky snad ještě neměli a máme z toho radost. Ze zápasu těžko někoho vyzdvihovat, všichni dřou na maximum, mám ale radost třeba z výkonů naší krumlovské dvojice Carda - Kitzler. Cardič odvede na hřišti neskutečnou porci práce. Od domácích mě moc zaujal Kotlár, mladý, talentovaný, rychlý kluk, ve svém věku předvedl asi nejlepší výkon z celé sestavy Větřní. Chtěl bych pozvat fanoušky na naše následující domácí zápasy, kluci hrajou dobře a je na co se dívat. V dalším kole máme Slavii, tu jsme v mistrácích ještě neporazili, tak věřím, že to zlomíme."



Sestavy


SK Větřní
M. Dobrovodský [-] - M. Sivák [-] , M. Pliška [-] , M. Hronek [-] , J. Dvořák [-] , J. Poláček [-] , P. Gutheis [-] , P. Podskalský [-] , J. Dušek [-] (46. M. Rada [-] ) , J. Skok [-] (46. R. Weinhard [-] ) , P. Kotlár [-]

SK Planá
J. Hotový [-] - O. Hotový [-] , D. Kneys [-] , T. Plojhar [-] - T. Řehoř [-] , L. Kitzler [-] (74. Z. Lexa [-] ) , M. Beran [-] , M. Píchal [-] (89. P. Vobořil [-] ) - L. Balogh [-] (85. M. Svobodný [-] ) , J. Carda [-]

ŽK: 73. M. Rada - 53. L. Kitzler .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Kříž Karel - KŘÍŽ Karel, BUMBA František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 7
Rozhodčí - Kříž Karel: 7
Občerstvení - nápoje: 7
Hrací plocha: 6
Zázemí: 5
Výkon domácích - SK Větřní: 7
Výkon hostů - SK Planá: 7
Hráč utkání - domácí: Patrik Kotlár
Hráč utkání - hosté: Lukáš Balogh
Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Zde se budou body dělit.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích