V. Princ 58.
1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.05.2018 10:30

26.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šlágr 26. kola: Jindřichův Hradec proti Želči - o vítězi KP je téměř rozhodnuto!


Branky


19

Utkání 26. kola mezi domácím J. Hradcem (druhé místo) a Želčí (první místo) již dlouho dopředu neslo označení "utkání jara" krajského přeboru. V tomto utkání se rozhodně bylo na co dívat. Vedení se ujala Želeč, ale J. Hradec po poločase vyrovnal. Lídr tabulky ze Želče však nenechal nic náhodě a v 71. minutě rozhodl nejen o výhře nad druhým J. Hradcem, ale také o navýšení náskoku nad svým pronásledovatelem na rozdíl devíti bodů!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas vyšel lépe Želči

Hned v úvodu prvního poločasu bylo na hřišti kousek od Vajgaru vidět, že se nejedná o ledajaký souboj, vždyť spolu hrály první s druhým! Tempo prvního poločasu, kdy se míč pohyboval střídavě na jedné a na druhé straně připomínalo utkání divizních celků. Ani jeden z hráčů obou týmů nechtěl nechat míč soupeři dlouho na kopačkách a k vidění byly rychlé kobinace, které však dobře přerušovaly obrany obou celků. První chybičky v defenzivě se však dopustili domácí hráči, kdy jeden ze stoperů ve 13. minutě nelogicky vystoupil a nedokázal uhlídat nejlepšího kanonýra a kapitána hostů Michala Brůžka, který svou 20. brankou v letošní sezóně otevřel skóre utkání - 0:1. Poté se domácí oklepali a dokonce poločasu již hosty do podobných šancí nepouštěli.  Byli to právě domácí, kteří se snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale ani tradiční kanonýr Toman nedokázal v první půli rozvlnit síť po dobré příležitosti. Jeho střela trefila pouze tyč Blažkovy branky a dorazit do branky hostů nedokázal ani Chalupský, který v poločase vystřídal. Ve 43. minutě, kdy přišel do vápna domácích dlouhý centr z pravé strany, mohli hosté žvýšit svůj náskok, ale míč do branky domácích uklidit nedokázali.

Utkání rozhodl Radek Novotný, který vstřelil gól po narážečce s tyčkou

Začátek druhé půle patřil spíše domácím. V 58. minutě přišel po kombinaci jindřichohradeckých centr z pravé strany na zadní tyč Blažkovy branky. Tam byli hosté sice v početní převaze, ale ani tak nedokázali pokrýt naběhnuvšího Vojtěcha Prince, jenž uklidil míč ve výskoku do branky hostů a bylo srovnáno - 1:1. Fanoušci dobrého fotbalu si tak museli libovat, co jim další momenty přinesou. Hrál se rychlý, důrazný a kombinační fotbal, který byl občas proložen nějakým dlouhým stříleným nákopem ze zadních řad. Ani jeden z trenérů nemohl zůstat klidně sedět na lavičce, spíše naopak. Rozhodující moment přišel v 71. minutě utkání. Gólu předcházelo pohotové rozehrání přímého kopu na polovině hřiště a přišel centr do vápna domácích. Míč se odrazil na jednoho z hostů, který na vápně zkoušel přešlapovačku a poté poslal krásný centr přímo na Radka Novotného, ten si míč přiklepl a z malého vápna zakončoval. Nejprve trefil tyč, ale trefil ji tak "dobře", že se k němu odražený míč vrátil zpět a on potvrdil nálepku druhého nejlepšího kanonýra lídra soutěže. Stav utkání 1:2. Radek Novotný vstřelil svou 17. branku v soutěži a dotáhl se tak na nejlepšího snajpra od Vajgaru M. Tomana, který je na čtvrtém místě mezi střelci v KP. Závěr zajímavého střetnutí nabídl ještě mnoho dobrých šancí. Hráči obou týmů dokazovali, že nejeden z nich může hrát pohodlně divizi ba i výš. Gól však do konce utkání nepadl, a tak Želeč zvýšila svůj náskok na čele tabulky na rozdíl devíti bodů nad druhým J. Hradcem. Otázkou tedy zůstává, jestli ještě vůbec někdo dokáže ve zbývajících zápasech Želeč zastavit v cestě za vysněným titulem.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Želeč
Michal Brůžek (hráč): První poločas byl hodně fotbalový a pro oko diváka byla spousta zajímavých akcí z obou stran. V druhé půli měl soupeř více ze hry asi i proto, že museli hrát, protože my jsme byli ve vedení. Povedlo se jim vyrovnat a chtěli nás porazit. Rozhodla neuvěřitelná branka našeho shootera Radka Novotného, který si sám na malém vápně narazil s tyčkou a překonal brankáře. J. Hradec pak více tlačil, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Chtěli jsme vyhrát a to se nám podařilo. Celý tým zaslouží pochvalu za bojový výkon.



Sestavy


FK Jindřichův Hradec 1910
L. Hejníček [-] - T. Šenkýř [-] , M. Völfel [-] , M. Toman [-] , T. Beránek [-] , V. Kučera [-] , J. Chalupský [-] (46. V. Princ [-] ) , F. Votava [-] , J. Beneš [-] (81. L. Králíček [-] ) , T. Šmíd [-] , R. Koutný [-]

TJ Sokol Želeč
M. Blažek [-] - O. Kosobud [-] , J. Škrábek [-] , D. Pavličko [-] - J. Rabiňák [-] (88. I. Kloc [-] ) , T. Kukučka [-] (78. D. Fiala [-] ) , Z. Šváb [-] , J. Holub [-] , J. Švec [-] - M. Brůžek [-] (82. J. Bosnyak [-] ) , R. Novotný [-]

ŽK: 8. R. Koutný , 56. F. Votava - 24. Z. Šváb .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Kaštánek Libor - ŠAFRÁNEK Petr, ŽEMLIČKA Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Radim Pfeifer

Expert: Lukáš Dudek
Tip experta: výhra domácích

Šlágr kola a šance pro domácí zdramatizovat závěr soutěže v boji o postup. Myslím si, že Jindřichův Hradec doma souboj zvládne a náskok vedoucí Želče stáhne o tři body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích