Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.05.2018 17:00

26.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dražice poprvé na jaře zvítězily na svém hřišti


21

Dražice dokázaly na jaře poprvé zvítězit na domácí půdě. Ve 26. kole se jim to povedlo po výhře 5:1 nad posledním týmem tabulky, což jsou sestupující Dačice. Utkání mělo hned dva dvougólové střelce: Petra Novotného a Lukáše Stuchlíka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod utkání patřil jednoznačně hráčům Dražic

Od úvodního hvizdu rozhodčího Korandy určovali domácí veškeré dění na hřišti a už ve 4. minutě měl příležitost ke skórování Lukáš Stuchlík po centru Hojdara. Střela se však nevešla do branky. Podobně se svou příležitostí starší z bratří Stuchlíků naložil i v 6. minutě utkání, když se skvěle uvolnil na hranici velkého vápna, dostal se za obranu a tvrdě vystřelil. Brankář střelu jen reflexivně vyrazil přímo před Petra Novotného, který pohodlně dorazil míč do odkryté branky – 1:0. V 9. minutě vysunul Veselý dlouhou přihrávkou mezi obránce Jiřího Štechera. Dražický kanonýr samostatný náběh přetavil v další gól – 2:0. Ve 13. minutě hlavičkoval Horka po rohovém kopu Veselého, ale opět chybělo pár centimetrů. Hned z výkopu se dostal do úniku hostující Šmejkal, ale Baka mu včasným vyběhnutím znemožnil přesně zacílit a jeho střela šla vysoko nad branku. Na další příležitost se pak čekalo do 24. minuty. Z rohového kopu vznikl závar ve vápně, k balonu se dostal M. Stuchlík, ale jeho tvrdá střela levačkou se odrazila od pravé tyče Zejdovy svatyně. Ve 35. minutě špatně rozehrál balon P. Novotný a vybídl ke střele Janáka. Jeho pokus o obstřel však skončil mimo tyče. Gólové parametry měly i další dvě příležitosti domácích ze závěru první půle. Nejprve Hojdar po rohovém kopu trefil z prostoru penalty pouze záda hráče před sebou a následně o pár minut poté M. Stuchlík špatně zpracoval krásný pas za obranu, když mu míč uskočil a bylo po naději. O poločase se šlo do šaten za stavu 2:0. 

 

Zajímavá tříminutovka v samotném závěru

Zvýšit vedení se podařilo dražickým hned v úvodu druhého poločasu. Běžela 48. minuta a Hojdar z vlastní poloviny přihrál L. Stuchlíkovi dlouhým nákopem za obranu. Domácí útočník zúročil krásný pas lobem přes gólmana – 3:0. V 52. minutě měli hosté další velkou gólovku. Horka tak dlouho váhal s rozehrávkou až ho o balon připravil důrazný T. Jindra, ten šel z pravé strany sám proti brance, ale jeho tvrdou střelu stačil Baka vyrazit na roh. V 68. minutě se prodral až před brankáře Jiří Štecher, ale na přesné zacílení už neměl čas a napálil balon jen do prsou vyběhnuvšího gólmana. Velkou gólovou nadílku nabídla poslední desetiminutovka. Zejména pak tři po sobě jdoucí minuty počínaje 84. minutou. Nejprve se k centru z pravé strany dostal Fořt v 84. minutě, který našel ve vápně volného L. Stuchlíka na jehož hlavičku byl Zejda krátký – 4:0. Hned v další minutě se dostal do úniku P. Novotný po dlouhém autu Kubáska. Jeden z nejlepších hráčů na hřišti si dokázal poradit s dotírajícím obráncem a střelou podél Zejdy rozvlnil síť za jeho zády – 5:0. Až v samém závěru se dočkali i hosté, když vyzráli na špatně zahraný ofsajd a kapitán Celý vysunul do náběhu T. Jindru. Nejlepší hráč hostujícího celku si s nabídnutou šancí poradil a lobem přes Baku korigoval na 5:1. Tímto stavem také utkání skončilo.

 

 

Autor: Lubomír Kolář (redakčně upraveno)

   



Ohlasy k zápasu


TJ Dražice
Lubomír Kolář (vedoucí mužstva): Konečně jsme se dočkali prvního jarního vítězství na domácím trávníku. Naši hráči navázali na dobrý výkon ze Včelnice a s přehledem si poradili i s dalším celkem z konce tabulky – Dačicemi. Hosté již rezignovali na další účinkování v krajském přeboru a jsou jistým sestupujícím. Jejich postavení v tabulce odpovídala i předváděná hra. Škoda, že si tentokrát nenašlo cestu na fotbal více diváků, bylo se na co dívat. Bohužel šli asi diváci raději do Prčic než na fotbal. V příštím kole sehrajeme derby proti Táborsku. Uvidíme, proti jakému celku vlastně budeme hrát. Áčko Táborska už má mít jistotu záchrany a ví se o tom, že hru béčka tvoří převážně pendlové. Utkání začíná už ve 14:00 na Soukeníku.

FK Dačice
Václav Zejda (brankář): První dvě branky jsme opět obdrželi úplně zbytečně a od toho se odvíjel celý zápas. Domácí toho moc nepředvedli, ale na nás to v tu chvíli bohatě stačilo. Bohužel. S hratelným soupeřem jsme opět prohráli rozdílem třídy.



Sestavy


TJ Dražice
M. Baka [-] - R. Fořt [-] , M. Hojdar [-] , D. Štecher [-] , L. Stuchlík [-] , M. Stuchlík [-] (46. E. Böhm [-] ) , M. Veselý [-] (70. M. Kubásek [-] ) , J. Štecher [-] , T. Hořejší [-] , P. Novotný [-] , M. Horka [-]

FK Dačice
V. Zejda [-] - P. Celý [-] , V. Kněžínek [-] , R. Máša [-] (75. V. Syrovátka [-] ) - T. Jindra [-] - Š. Smejkal [-] (84. J. Vacek [-] ) - D. Křivánek [-] , O. Svoboda [-] , O. Jelínek [-] , D. Mašát [-] , M. Janák [-]

ŽK: 31. L. Stuchlík - 28. R. Máša , 81. D. Křivánek , 86. V. Zejda , 87. O. Svoboda .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Koranda Tomáš - POLÁK Jiří, KOTALÍK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Radim Pfeifer

Expert: Lukáš Dudek
Tip experta: výhra domácích

Těžko říct zda budou domácí potřebovat drobnou pomoc jako ve Včelnici, ale Dačice kopírují závěr jara s podzimem, takže pro mě jasná jednička.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích