Baník nadále pokračuje v krasojízdě, šestý zápas a šestá výhra


Branky


0

Lubná - Před nedělním utkáním byl bodový rozdíl mezi domácí Lubnou a týmem Sýkořice 8 bodů. I přes to, že se tým hostí momentálně pohybuje ve spodní polovině tabulky, pro Baník je to vždy těžký soupeř, jak napovídá bilance posledních dvou vzájemných zápasů, které se odehráli na hřišti v Sýkořici. V prvním lubenští prohráli 5:0 a při druhém střetnutí sice brali body, ale až po penaltovém rozstřelu, kdy základní hrací doba skončila za stavu 0:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól do šatny

V nové sezóně rozjetý Baník nechtěl nechat nic náhodě a do zápasu na domácí půdě vlétl od první minuty aktivní hrou po zemi, kterou se v poslední době úspěšně prezentuje. Většina akcí vznikala po krajích, kde rychlonozí záložníci a Varyš a M. Bok neměli problém přecházet přes beky do útočné fáze. Do vápna hostí se tak sneslo během prvního poločasu několik nebezpečných centrů, které ale končily buď odkopem obránců nebo zásahem dobře chytajícího Růžičky.

 

Hra ze strany Sýkořice byla poměrně zatažená a nebezpečí hrozilo především z dlouhých nákopů na Vančuru, který se na polovině hřiště statečně bil o míč. Domácí obrana ho ale k ničemu nepustila a M. Pokorný v domácí brance neměl příliš práce. Lubná byla směrem dopředu aktivnější, což potvrdil i Vopat, který dokonce obešel brankáře, zakončit z úhlu ale již bylo nad jeho síly.

 

První úder domácích přišel těsně před poločasem ve 43‘, kdy opět po akci z pravé strany zakončoval z úhlu Varyš. Jeho střelu Růžička ještě vyrazil, ale byl již krátký na dorážku kanonýra R. Pokorného, který byl v pravý čas na pravém místě a poslal domácí do vedení – 1:0.

Uklidňující gól až v nastavení

Druhý poločas se nesl v podobném duchu, kdy Sýkořice hrála opět na dlouhé míče, které zaměstnávaly domácí obranu, a došlo k mnoha hlavičkovým soubojům, ve kterých ale domácí Kollár a Brabec ve středu obrany dominovali. Ofenziva domácích ale byla bohužel i přes větší aktivitu na hřišti neplodná a trest za chyby v obraně hostí v podobě gólu nepřicházel i přes několik kombinací až na malé vápno.

 

V 85‘ naopak zahrozili hosté, kdy se po rychlém brejku Vančury míč odrazil od domácích obránců na pravou stranu velkého vápna, kde nabíhal osamocený útočící hráč, který ale místo střely balon ještě zatáhl a domácí obrana stihla reagovat na gólovou příležitost. Potvrzení domácí dominance přišlo v nastaveném čase, kdy po standardní situaci opět R. Pokorný překonal brankáře hostí, tentokrát hlavou po přesném centru Z. Boka. Lubná je tak po 6 zápasech i nadále na čele tabulky s plným bodovým ziskem.



Ohlasy k zápasu


TJ Baník Lubná
Leoš Klik, kapitán: "Naším cílem bylo získat nekompromisně tři body, protože Sýkořici máme po minulých zápasech co vracet. I přes umístění v tabulce to byl jeden z nejlépe hrajících soupeřů, se kterými jsme se na podzim zatím potkali. Jako obvykle jsme neproměnili několik šancí, které by zasloužily gól, ale i tak jsme zvítězili a připisujeme si další cenné body v našem dosavadním vítězném tažení."

Sokol Sýkořice
Petr Kovařík - trenér: "Gratulace domácím ke třem bodům, byli po celý zápas lepším mužstvem. Já mohu své hráče jen pochválit za bojovnost, ale už ne za koncovku. S takovým soupeřem si vytvoříme minimum šancí a je nutné jednu proměnit, to se bohužel nestalo, a tak jsem trenérovi domácích pogratuloval k vítězství a bylo mi líto kluků, že z té dřiny mají nulu. Ale vše špatné pro něco dobré a já jsem optimista a věřím, že tyto zápasy nám jen pomohou. Do dalších zápasů doufám, že nám pomohou další hráči našeho kádru. Ještě jednou gratulace Baníku k další výhře a k potvrzení neporazitelnosti v soutěži."



Sestavy


TJ Baník Lubná
M. Pokorný [-] - L. Brabec [-] , L. Klik [-] (79. J. Laňka [-] ) , P. Kollár [-] , A. Lev [-] - Z. Bok [-] , D. Vopat [-] , M. Bok [-] , D. Varyš [-] - A. Trejbal [-] , R. Pokorný [-] -

Sokol Sýkořice
D. Růžička [-] - P. Kovařík [-] , M. Hříbal [-] , P. Linc [-] , M. Vančura [-] , J. Mutinský [-] (75. J. Slabý [-] ) , Z. Klíč [-] (89. P. Brabec [-] ) , -. Liviu [-] , J. Šulc [-] , L. Voráček [-] , J. Lauber [-]

ŽK: 68. Z. Bok , 86. D. Vopat - 34. M. Vančura , 48. J. Lauber .
Hráči zápasu: P. Kollár , D. Vopat , R. Pokorný - D. Růžička .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: POLÍVKA Zdeněk - TREJBAL Josef (N), JANSA Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.