Lubná vyloupila Řevničov


Branky


0

Řevničov - Nedělní odpoledne slibovalo zajímavý zápas mezi domácí Spartou Řevničov a Baníkem Lubná. Oba celky měly po prvních dvou kolech plný počet bodů a také v minulém soutěžním ročníku obsadily třetí a čtvrté místo s rozdílem pouhého jednoho bodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lubná ovládla první poločas

Zápas začal od první minuty na obou stranách velice aktivně. Během prvních tří minut se jak domácí, tak hosté, dostali k zakončením, které ale ani na jedné straně branku neohrozily. Hned ve 4‘ ale otevřel skóre vedoucí střelec III. třídy Varyš, když vyslal pěknou střelu zpoza vápna k pravé tyči, na kterou byl domácí Peterka krátký – 0:1.

 

Brzké vedení probudilo Lubnou k daleko větší aktivitě a bojovnosti, která vedla k rychlé kombinaci přes střed hřiště a tlaku na domácí branku. Ten vyústil v zahrávání několika rohových kopů a ohrožení domácí branky, kde podržel dobře chytající Peterka. Bohužel již nestačil na lubenskou letošní posilu Pokorného, ke kterému se v 15‘ dostal míč vzduchem do vápna. První zakončení hlavou ještě Peterka vytěsnil, k jeho smůle ale opět k Pokornému, který ho napodruhé hlavou překonal a připsal si tak po hattricku v poháru OFS první gól v soutěži – 0:2.

 

Dvougólový náskok jako by domácí zaskočil a Lubná byla jednoznačně lepším týmem. Vycházela jim kombinace, dařil se přechod do útoku a domácí měli díky vysunutému napadání velký problém s rozehrávkou. V 38‘ Pokorný nedal čas ani prostor pro rozehru domácímu obránci, který tak pod tlakem nahrál přímo na nohu před brankou číhajícímu Trejbalovi, který nekompromisně zvýšil náskok hostí - 0:3. Tím bylo stanoveno poločasové skóre.

Lubná nedovolila domácím ani branku

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako první. Míč byl většinou pod kontrolou lubenských hráčů, kteří se nenechali tříbrankovým vedením uspat, a byl k vidění nadále útočný fotbal. Domácí se snažili o nakopávání dlouhých míčů především na útočníka Husáka, lubenská obrana s výbornými hlavičkáři Brabcem a Kollárem si ale s většinou takových míčů bez problému poradila. K ohrožení Lubenské branky tak došlo akorát ze standardní situace zpoza vápna, střela ale mířila těsně nad.

 

V 65‘ se na straně hostí podruhé prosadil Pokorný, když po pravé straně utekl domácím obráncům a pak bez problému překonal Peterku – 0:4. Po čtvrtém gólu domácí více otevřeli hru a hráli dopředu. Vytvořili si několik slibných šancí, kdy čisté konto zachránil jednak brankář Michal Pokorný, ale rovněž stoper Kollár, který dvakrát vytáhl míč z jasné šance prakticky z brankové čáry.

 

K uklidnění hry došlo až po střídání v 80‘ kdy na hřiště přišel útočník Sklenička. Hned pět minut na to v 85‘ Pokorný parádně překopl domácí obranu a uvolnil tak Mariána Boka, který šel prakticky od poloviny hřiště sám a chladnokrevně zakončil – 0:5. Jako nová posila týmu si připsal svůj první gól za Baník. Poslední pětiminutovka již proběhla bez větší akce a Lubenští si tak odvezli zaslouženě tři body.



Ohlasy k zápasu



TJ Baník Lubná
Adam Trejbal: "Do zápasu vstoupili lépe domácí, když v 1. minutě měli gólovou šanci, kterou ale neproměnili. Podle mého úsudku chyběl Jan Fujera, který se v takovýchto situacích nemýlí a je stoprocentní. Zápas jsme od té doby vzali do svých rukou a nepouštěli soupeře na vlastní polovinu. Hostům podle mého úsudku chyběla rozehrávka, kterou jim hodně dělá chybějící Jan Fujera, a tak hosté byli bezzubí. Do druhého poločasu jsme šli za stavu 0:3, kdy jsme nechtěli přestat hrát a dávat góly a to se nám také povedlo. Do chybující obrany hostů jsme přidali další 2 branky. Podle mého úsudku v obraně chyběl Jan Fujera, který svými obrannými zákroky nepouští soupeře do žádné šance."



Sestavy


SK Sparta Řevničov
J. Peterka [-] - T. Bohatý [-] , J. Urbanovič [-] , J. Rais [-] (73. J. Fišer [-] ) - M. Tóth [-] , J. Husák [-] , J. Hošek [-] - J. Husák [-] , J. Kolek [-] (80. D. Schneider [-] ) - O. Hanzlík [-] (60. J. Pesl [-] ) , F. Libecajt [-]

TJ Baník Lubná
M. Pokorný [-] - L. Brabec [-] , L. Klik [-] (62. P. Suchý [-] ) , P. Kollár [-] - Z. Bok [-] , D. Vopat [-] , M. Bok [-] , D. Varyš [-] , A. Lev [-] - A. Trejbal [-] (80. P. Sklenička [-] ) , R. Pokorný [-]

ŽK: 7. J. Rais , 18. F. Libecajt , 20. J. Husák , 69. J. Urbanovič - 52. P. Kollár , 65. M. Bok .
Hráči zápasu: R. Pokorný , A. Lev , P. Kollár .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: POLÍVKA Zdeněk - BOBÁK Vladimír (N), TREJBAL Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.