2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2017 14:00

12.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kolešovice nebodovaly podruhé za sebou, tentokrát padly v Lišanech


Branky


0

Lišany - Kolešovice v minulém kole prohrály doma se Senomaty, což mohly odčinit v Lišanech, kde je ale nečekalo vůbec nic jednoduchého. Na těžkém terénu nakonec byli úspěšnější domácí, které za ziskem tří bodů poslal Jelínek dvěma góly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Herink se v brance nenudil

Ani jedno z mužstev nenastoupilo v nejsilnější sestavě, Lišany však na rozdíl od svého předchozího vystoupení na Olešné vstoupily do zápasu mnohem aktivněji a už ve 2' mohly jít do vedení, když se před Herinkem ocitl s míčem na noze Bagi. Gólman hostí však šel rychle na zem a dobře mířený pokus o obstřel vyrazil. Ve 4' však přišla další lišanská šance. Žaludův přesný centr od levé lajny našel mezi rozestoupenými stopery Jelínka, který z voleje šikovně usměrnil letící balón za Herinkova záda - 1:0.

 

Rychlý gól lišanským hráčům pozvedl sebevědomí, ti začali počítat další šance a Herink výborné zákroky. Po Mutinského vysunutí vychytal Roušavého, který šel na něho sám. Proti další střele Jelínka, kterého našel Feher centrem na zadní tyči, zasahovat nemusel, neboť domácí kanonýr na dlouhou nohu pálil pouze do boční sítě. Avšak záhy úspěšně čelil dalšímu samostatnému úniku, když si Jelínek zaběhl za stopery, kam propadl dlouhý výkop domácího gólmana Řepky. Pak to zkusil zpoza vápna Mutinský, ale Herink se proletěl vzduchem a dobře mířenou ránu pod klacek vyrazil na roh.

 

Góly nepřicházely a mladý lišanský tým postupně začal ztrácet klid i sebevědomí. Po několika ztrátách míče v rozehrávce, se někteří domácí hráči začali uchylovat k nakopávání, což však na mokrém terénu nepřinášelo žádný efekt. Herinka sice ještě vystrašil Jelínek, který si povšiml jeho postavení venku z branky, a pokusil se gólmana Českých lvů přelobovat, nicméně zůstalo u pokusu, neboť míč skončil daleko vedle.

 

V poslední čtvrthodině první půle tak definitivně převzali taktovku hosté a hned výbornou střelou zpoza vápna donutili Řepku k ještě lepšímu zákroku, kterým vytěsnil balón na tyč. Ten se odrazil a běžel po brankové čáře, odkud ho uklidil do bezpečí Paseka. Hra pokračovala a hosté se hnali za vyrovnáním. Lišanským hráčům se v těchto fázích nedařilo nic. Po zisku míče o něj většinou vzápětí přišli a hra se odbývala na jejich obranné polovině. Domácí však dobře bránili a do velkých šancí kolešovické hráče nepouštěli. Ti se navíc hodně spoléhali na centrované míče, které však většinou končily v rukavicích jistého Řepky a zápas tak dospěl do své poloviny za nejtěsnějšího vedení domácího klubu.

Řepkovi čisté konto nikdo nevzal

Od začátku druhého dějství se obě mužstva střídala v aktivitě, což bylo dáno i deštěm horšícím se terénem, který znesnadňoval kontrolou míče, a jedno těžilo z chyb a ztrát druhého. Přesto se hrál koukatelný fotbal, přinášející řadu zajímavých situací před oběma brankami. 

 

Hosté mohli srovnat po rohovém kopu, když jeden z kolešovických hráčů hlavičkoval trestuhodně osamocen, leč mimo branku. Pak rychlonohý Daniš utekl po levé straně a jeho přízemní centr prošel celým lišanským vápnem, aniž by jej kdokoli z Českých lvů dokázal usměrnit na Řepkovu branku. Na opačném konci hřiště pláchl také po levé straně Roušavý, vnikl do vápna a pokusil se překvapit gólmana střelou na přední tyč. Herink se však překvapit nenechal a poradil si i s dorážkou, když jím vyražený balón znovu přistál na noze mladého lišanského forwarda.

 

Lišanským ve druhé půli znovu slušně fungoval střed hřiště, kde Medřický s Mutinským a se zapojením dalších hráčů rychlými výměnami míče několikrát rychle dokázali přejít do přečíslení. Když zápas dospěl do 69', Medřický právě po jedné z takových situací načasoval kolmici na v utkání hodně aktivního Jelínka. Nestárnoucí domácí kanonýr si v běhu převzal balón a kolem vybíhajícího Herinka jej chladnokrevně poslal do odkrytého kouta branky - 2:0.

 

Kolešovicím ve zbývajícím čase nelze upřít snahu, nicméně Lišany nadále zodpovědně bránily a kontrolovaly další vývoj. Domácí mohli jít i do výraznějšího vedení, když se po centru z přímého kopu v podání Lukáše Řepky dostal k zakončení hlavou nejmenší muž na hřišti Mutinský, ale nemířil přesně. V 85' se Lišanům zranil dobře hrající Feher, když si po pádu u výšky narazil žebra. Protože už nebyl nikdo na střídání, stínoval po zbytek utkání v útoku.

 

Kolešovičtí si loženku na alespoň kosmetickou úpravu výsledku schovali na samotný závěr, když centr zleva prošel do vápna, kde se hostující hráč ocitl sám před Řepkou. Měl i dost času na zpracování, nicméně vypálil zbrkle z voleje a přestřelil branku, čím dal fakticky výsledku konečnou podobu.

 

Autor: Václav Švelch



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Václav Švelch, trenér: "Vstup do utkání jsme měli tentokrát impozantní. Již v 5. minutě jsme šli do vedení Jelínkem a do 25. minuty jsme klidně mohli zápas rozhodnout, nicméně tutovky Bagiho, Roušavého, Mutinského a znovu Jelínka zůstaly nevyužity. To nás mohlo mrzet, neboť soupeř převzal taktovku a málem srovnal, když Z. Řepka vyrazil těžkou střelu na tyč a odražený balón uklízel z brankové čáry do bezpečí Paseka. Ve druhé půli se hrál fotbal nahoru – dolů, čemuž napomohl i těžký mokrý terén, na němž měla obě mužstva problémy s kontrolou míče, a jedno těžilo z chyb druhého. Hosté mohli srovnat, my naopak pojistit vedení. To se nakonec podařilo v 69. minutě, když Jelínek chladnokrevně zužitkoval průnikovou přihrávku od Medřického. Pak už jsme hru celkem kontrolovali a pustili hosty do tutovky, kterou nevyužili, až těsně před koncem. Vezmeme-li celkový počet šancí na obou stranách, řekl bych – zasloužená výhra."




Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - L. Řepka [-] , R. Žalud [-] , P. Ledvinka [-] - M. Bagi [-] (71. J. Karvai [-] ) , V. Mutinský [-] , D. Roušavý [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] - J. Jelínek [-] , J. Feher [-]

Český Lev Kolešovice
A. Herink [-] - J. Kovář [-] , O. Ridzoň [-] (69. L. Suchánek [-] ) , T. Luksch [-] , P. Barthel [-] , V. Zuska [-] (46. K. Lavička [-] ) , J. Vician [-] , V. Zuska [-] , J. Herink [-] , M. Houška [-] , J. Daniš [-]

Hráči zápasu: Z. Řepka , J. Jelínek - A. Herink , J. Daniš .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Špidra Marek - KOZÁK Lubomír, TITLBACH Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.