2:3p.
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2017 14:00

11.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Na Olešné dospěl zápas do penalt, po kterých se radovaly Lišany


Branky


0

Olešná - Hráči domácího celku jistě chtěli potvrdit tři body ze Senomat, Lišany se naopak po dvou týdnech těšily na zápas, protože minulé kolo s Městečkem bylo odloženo. V základní hrací době neměl zápas vítěze, o kterém se rozhodovalo až v penaltovém rozstřelu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlé vedení Olešné

Hosté nezačali vůbec dobře. Už ve 3‘ vyhrál na lišanské levé straně Majba souboj se Žaludem, následovala střela, kterou Zdeněk Řepka vyrazil a dobíhající, nikým z Lišanských nenavázaný Radek Polášek, pohodlně otevřel skóre - 1:0. Rychlé vedení „ocelářů“ hosty zaskočilo a dalo ráz dalšímu vývoji první půle. Olešná byla lepším týmem. Obránci pohodlně kombinovali na vlastní polovině a Lišanští, byť s pětičlennou záložní řadou, nedokázali uprostřed hřiště přebírat dobře se pohybující a prolínající olešenské hráče.

 

Po necelé čtvrthodině musel na domácí straně opustit hřiště zraněný Sejpka. Byl nahrazen Martinem Poláškem, ale na hře Olešné se to nijak negativně neprojevilo a byla stále aktivnější. Pokud Lišanům v první pětadvacetiminutovce něco fungovalo, byla to zodpovědná práce dozadu. Domácí navíc několikrát špatně vyřešili finální přihrávku, a když už se dostali do šance, byl na místě Zdeněk Řepka, anebo netrefili branku, jako v případě Radka Poláška, který po rohovém kopu hlavičkoval trestuhodně sám.

 

Pak se Lišany přeskupily, Jelínka přišel podpořit na hrot Roušavý, a obraz hry se rapidně změnil. Hosté začali dostávat pod tlak domácí obránce, záloha posbírala několik odražených míčů a hra se do konce prvního dějství začala odbývat převážně na polovině Olešné. Medřický s míčem na noze prošel až před vápno, uvolnil se a mohl zakončovat. Ještě však vylepšil situaci přihrávkou doprava na Jelínka, ovšem s jeho pohotovou střelou si bravurně poradil Fiedler a vyrazil míč na roh. Domácí gólman se po chvíli znovu vyznamenal, když se mu Žaludem výborně kopnutý roh točil do branky, ale stačil míč vyrazit, přičemž jej ještě sebral z hlavy důraznému Pasekovi a Lišany získaly z nadějné situace jen další roh. Zápas tak dospěl do 45' za tlaku hostí, který však kýžené vyrovnání nepřinesl.

Zápas dospěl až do penalt

Co se nepovedlo na konci půle první, přišlo jako blesk na začátku půle druhé. Útočně laděný levý bek Žalud ve 49' zatáhl míč a pěkně odcentroval. Fiedler si překážel jedním z obránců a pouze vyrazil míč k nohám Jelínka, který zblízka pohodlně vyrovnal - 1:1. Jenže ani ne za dvě minuty si domácí vzali vedení zpět. Po odvráceném lišanském rohu podnikli brejk, v situaci dva na dva se Radek Polášek uvolnil kolem Jakuba Hamouze a vypálil zpoza vápna. Zdeněk Řepka jeho dobře mířenou střelu vyrazil. Jenže dorážející Zadák, se kterým se Ledvinka sice poctivě vrátil, leč v kritickém okamžiku byl od něho daleko, poslal míč do sítě - 2:1.

 

Zadák měl gólem odpracováno a šel střídat. Ke střídání těsně předtím došlo i na lišanské straně, Karvaie nahradil Bagi. A právě on mohl bleskově znovu vyrovnat. Když se poprvé potkal s balónem, bylo to tváří v tvář Fiedlerovi. Míč si dobře zpracoval, ale vzápětí krátkým bodlem minul branku. Do lišanské hry se po bleskovém kontru „ocelářů“ sice začala vkrádat nervozita, nicméně v 67' hosté předvedli parádní akci. Sérií narážeček překonali střed hřiště, Mutinský uvolnil Roušavého na levém rohu velkého čtverce a mladý lišanský kanonýr křížnou ranou, která dokonale zaplula za zadní tyč, obstřelil Fiedlera - 2:2.

 

Hektický závěr utkání přinesl fotbal nahoru – dolů, ve kterém s postupujícím časem hostům začaly docházet síly, a blíže ke třem bodům byla domácí Olešná. Její gólman Fiedler nejprve včasným vyběhnutím zachránil situaci před dotírajícím Jelínkem, aby po chvíli domácí podnikli další z rychlých protiútoků, na konci kterého znovu Ledvinka nechal svého hráče za sebou a ten po centru z levé strany z vyložené pozice naštěstí pro hosty minul branku.

 

V poslední desetiminutovce se nadýchl k nevídanému sólu lišanský stoper Lukáš Řepka. Prošel středem přes tři hráče, rozdal balón, který se k němu vrátil, ale poté nedokázal trefit z ostrého úhlu odkrytou branku. V závěru už počítali šance jen hráči Olešné, a to hlavně v tříminutovém nastavení, kdy si vynutili dva rohy a po nich obrovské závary před lišanskou brankou. Ty nicméně zůstaly nevyužity a došlo na penaltový rozstřel.

Dva body putovaly do Lišan

Pro Lišany už třetí v sezóně a oba předchozí byly úspěšné. Nyní však stál proti nim zkušený Fiedler a vše bylo o souboji střelců s kvalitními brankáři. Až do sedmé série se, mimo série třetí, kdy vychytal domácího hráče Zdeněk Řepka, ale Fiedler vzápětí oplatil Krůtovi stejnou mincí, střelci nemýlili. Pak přestřelil Helebrant a hosté vytáhli z rukávu Medřického. Ten dal zapomenout na svůj neúspěch z posledního rozstřelu s Lány a zajistil Lišanům druhý bod.

 

Spoluautor: Václav Švlech, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


FC Olešná
Miloslav Doležal, trenér: "Po výborném výkonu v Senomatech jsme i úvod s Lišany zvládli výborně, brzo vstřelili branku a do 20. minuty nepustili soupeře vůbec do hry. Potom jsme se začali věnovat všemu možnému, jen ne fotbalu, a hosté převzali iniciativu. Jen díky Fiedlerovi jsme šli do kabin s vedením. Druhý poločas jsme vyprodukovali neuvěřitelné množství individuálních chyb a hosté poprávu 2x vyrovnali. V závěru jsme mohli vstřelit vítěznou branku, ale ani jednu šanci jsme nevyužili. Remíza je spravedlivá."

SK Lišany
Václav Švelch, trenér: "V utkání obě mužstva střídala lepší pasáže s horšími, což dalo ráz i vývoji skóre. Vstup jsme měli tragický, Olešná šla hned ve 3. minutě. R. Poláškem do vedení a dalších cca 20 minut byla lepším mužstvem. Po přeskupení z 4–5–1 na 4–4-2 jsme zatlačili na domácí obranu, začali sbírat odražené míče a po zbytek prvního dějství tahat za delší konec. Převahu jsme dokázali gólově vyjádřit hned na začátku druhé půle Jelínkem, nicméně domácí si za několik okamžiků vzali po dorážce Zadáka vedení zpět. V 67. minutě se nám podařilo znovu vyrovnat po pohledné kombinační akci Roušavým. V poslední dvacetiminutovce fotbalu nahoru – dolů nám začaly docházet síly a Olešná byla počtem šancí i jejích nebezpečností blíže k zisku tří bodů, nicméně další branka už nepadla. Po penaltovém rozstřelu jsme nakonec brali druhý bod my."



Sestavy


FC Olešná
V. Fiedler [-] - L. Majba [-] , R. Polášek [-] , T. Vodrážka [-] , J. Procházka [-] , T. Sejpka [-] (12. M. Polášek [-] ) , R. Zadák [-] (51. J. Karas [-] ) , J. Černý [-] , L. Helebrant [-] , A. Hlavsa [-] , K. Ivančík [-] (71. M. Sládek [-] )

SK Lišany
Z. Řepka [-] - L. Řepka [-] , P. Ledvinka [-] , R. Žalud [-] , J. Hamouz [-] - J. Karvai [-] (52. M. Bagi [-] ) , V. Mutinský [-] , D. Roušavý [-] (89. L. Krůta [-] ) , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] (68. J. Feher [-] ) - J. Jelínek [-]

ŽK: 62. J. Procházka - 69. V. Mutinský .
Hráči zápasu: V. Fiedler , R. Polášek - V. Mutinský .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: ŠVÁCHA Josef - VALDHANS Ladislav (N), ŠVELCH Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.