FOTO, VIDEO: Městečko těsně přehrálo Senomaty


Branky


17. P. Šnídl (p.) , 22. J. Urban , 33. J. Chládek (p.) - 26. O. Havel (p.) , 44. T. Pichner
0

Městečko - Místní Ohnivci hostili Berany ze Senomat, kteří v minulém kole jen těsně přehráli Slabce. Domácí fotbalisté zase přivezli cenné tři body z Kolešovic, které dokázali doma potvrdit a Senomaty porazit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tři penalty v první půli

Začátek zápasu přinesl nepříjemnou srážku mezi domácím Hegerem a hostujícím Karnoldem, po které museli být oba hráči ošetřováni, ale oba pokračovali ve hře. V 7' se dostali hosté do šance, když se z levé strany prezentoval svou střelou Mácha, ale jeho pokus na přední tyč Abraháma nepřekvapil. Ten samý hráč se dostal znovu do dobré pozice, když ho našel přesným výkopem Kučaba, ale adresát netrefil padající míč a skóre bylo stále bezbrankové. Další šance a opět hosté. Máchovo autové vhazování skončilo u Eichlera, který se uvolnil a zakončil, ale jeho střelu zneškodnil pozorný Abrahám.

 

Senomaty své šance nevyužily, a tak přišli na řadu také domácí. Krátce po čtvrt hodině hry zakryl výborně míč Šnídl, posunul na Jiřího Urbana, který vnikl do vápna a byl nedovoleně zastaven Kuklou. Sudí Svoboda ani chvíli neváhal a ukázal na penaltový puntík. Míč si na danou značku postavil Šnídl a otevřel skóre zápasu - 1:0.

 

 

Jiří Urban se krátce po první brance objevil opět ve vápně, ale byla z toho jen střela nad branku. Ve 23' to byl opět kapitán domácích, který se prokličkoval a ze strany postupoval na Kučabu. Tahoun záložní řady prokázal při zakončení klid a zkušenosti a poslal Ohnivce do dvougólového trháku - 2:0. Ve 26' se pískala další penalta, tentokrát na druhé straně. Míče se chopil stoper Havel a snížil - 2:1.

 

 

Krátce po půl hodině hry byla k vidění sporná situace ve vápně hostí, která byla vyhodnocena jako úmyslná hra rukou a pískala se už třetí penalta! Stejně jako na straně Senomat, tak i v tomto případě si vzal exekuci pokutového kopu na starost stoper. Tím byl Chládek, který se trefil přesně k tyči - 3:1.

 

 

Krátce před koncem poločasu měli k dispozici rohový kop hosté, když málem poslal míč do vlastní sítě Hadrava. Ten naštěstí pro domácí skončil těsně vedle tyče. Vávra přetaženým centrem našel na zadní tyči Pichnera, který se krásně opřel do balonu a střelou pod břevno překonal domácího strážce svatyně - 3:2. Na závěr poločasu krásný gól.

Šance byly, ale góly ne

Jako první ve druhém dějství zahrozili domácí, ale centr na Babu-Musaha stihl na poslední chvíli odvrátit Kodeš. Pár minut poté se aktivně hrající Baba-Musah dostal k centru, kterým nalezl hlavu Šnídla, ale ten poslal míč jen do rukavic Kučaby. Krátce po hodině hry se za vápnem z otočky opřel do míče levačkou Šnídl, ale trefil jen tyč. Šnídl se objevil i v další dobré příležitosti, kterou mi připravil opět Baba-Musah, ale defenziva Beranů nedovolila domácímu útočníkovi zakončit.

 

I Senomaty se ale ozvaly, ale k přímému ohrožení branky nedošlo. Střela Vávry po odraženém rohu prostor tří tyčí nenašla. V další šanci byli ale znovu domácí, kteří zahrávali přímý kop ze slibné pozice. Šnídl poslal míč na stranu Kučaby, který neměl ideální výhled a střela mu nadělala potíže. Vše nakonec uhasil odkop jednoho z bránících hráčů.

 

 

Na začátku poslední dvacetiminutovky zahrávaly Senomaty rohový kop. Opět přetažený centr Vávry na zadní, kde s tvrdou ranou přispěchal Havel, ale ani ten nepropálil pevný obranný val. V další šanci opět zafungovala dobrá obranná práce, když střelu Prokopa vyrážel Kučaba a Havel včas sluzem odklidil do bezpečí. Další šancí Senomat byl přímý kop, který poslal ale Vávra několik centimetrů nad branku Abraháma.

 

 

V 80' byla k vidění největší příležitost Senomat. Hůla našel krásnou ulici pro Vávru, který se řítil ze strany na Abraháma, ale jeho zakončení na zadní tyč skončilo těsně vedle. V 86' dostal opět Vávra míč za obranu a postupoval na domácího brankáře, který si se střelou na přední tyč poradil a vyrazil ji.

 

Zápas nabídl ještě dvě šance na straně domácích. Nejprve po rohovém kopu nepropálil Prokop obranný val, poté se prezentoval střelou z dálky jeden z Ohnivců a několik přítomných na stadioně se už radovalo. Míč ale rozvlnil síť se zhora a odkopávalo se od branky. Ze závěrečné chvíle Senomaty tlak nezískaly a odjížděli nakonec s prázdnou. V posledních minutách musel ještě držet své nervy na uzdě Kodeš, když ho jeden z domácích fanoušků chytl pod krkem. Hostující obránce ale zachoval chladnou hlavu a vše skončilo jen výměnou názorů a rozehnáním davu.

 

Na zápase fotila Bára Sojková, díky které si můžete prohlédnout fotogalerii.



Ohlasy k zápasu


SK Ohnivec Městečko
Stanislav Jansa, trenér: "Vše se odehrálo v prvním poločase. Myslím si, že dvě ze tří penalt být vůbec nemusely, ale to už nevrátíme. Druhou půli jsme to ubojovali, měli jsme vyčerpané střídání, ale vyhrálo se a to je hlavní."

SK Senomaty
Petr Sojka, asistent trenéra: "Nehrál se pro oko diváka příliš pohledný fotbal. Pro nás bylo přínosem to, že jsme bojovali do poslední minuty a nic jsme nevzdali. Pro oba týmy byl velice těžký terén, což se také na kvalitě hry místy projevilo. Bojovné utkání, hodně soubojů. Mohla to být i remíza, ale Městečko bylo o gól šťastnější než my a vyhrálo."



Počet diváků: 74. Rozhodčí: SVOBODA David - KOZÁK Lubomír, TREŠL Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.