Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2017 16:00

6.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přestřelka s Rynholcem byla pro domácí Lišany vítězná


Branky


0

Lišany - Zajímavý duel byl k vidění v Lišanech, kam zajížděl Rynholec. Nováček do soutěže zažívá povedený vstup, ale v Lišanech narazil. Na poločasové vedení nedokázal Baník zareagovat a v závěru jen korigoval výsledek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lišany ovládly první poločas

Rynholec i bez vykartovaného střelce Berana od začátku prokazoval, že nebude jednoduchým soupeřem. Jeho hráči vyhrávali souboje a kolmými pasy na rychlonohé útočníky dělali domácí obraně problémy. Lišanům navíc vázla kombinace a vlastními ztrátami míče často hostům usnadňovali situaci, takže v první čtvrthodině musel Z. Řepka úspěšně čelit dvěma samostatným únikům i dalším složitým situacím.

 

Domácí se čtvrtečním pohárovým zápasem v nohách se rozjížděli pomaleji, nicméně v 17‘ udeřili hned z první vážnější akce. Po sérii krátkých přihrávek před šestnáctkou prostrčil Žalud míč do vápna na Paseku, který, ač tísněn, pohotově vypálil z otočky a umístěnou křižnou střelou na zadní tyč poslal domácí do vedení - 1:0.

 

Obraz hry se rázem změnil. Hosté dopředu sice stále kousali, ale jejich obrana díky vyššímu napadání domácími hráči znejistěla a Lišany začaly počítat šance a také góly. Ve 27‘ vysunul Medřický Bagiho, který přes váhový handicap ustál souboj se stoperem hostí a pohotově připravil palebnou pozici pro Roušavého, jenž z hranice vápna bombou z voleje podruhé rozvlnil síť za bezmocným Haužvicem - 2:0.

 

Ještě než se hosté vzpamatovali, odcentroval zprava znovu Bagi. Roušavý vrátil hlavou míč před branku, kde Mutinský tísněný dvěma hráči nedokázal zamířit přesněji a z malého vápna ve skluzu přestřelil. Lišanských bylo nicméně plné hřiště a v 38‘ odcentroval z pravé strany pro změnu znovu Bagi. Volný Roušavý si tentokrát vzal balón pro sebe, vylepšil si úhel kličkou na střed a znovu z hranice šestnáctky poslal nechytatelnou ránu k Haužvicově levé tyči - 3:0.

 

Lahůdku v podobě krátké narážečky, kterou překonali celou rynholeckou obrannou řadu, předvedli těsně před půlí Paseka s Medřickým a prvně jmenovaný se ocitl sám před Haužvicem. Ten byl však u své pravé tyče včas, aby Pasekovu dobře mířenou ránu zneškodnil.

 

 

Rynholec jen korigoval výsledek

Mutinský se kvůli svalovému zranění hlásil o střídání už o přestávce a do druhé půle to přišel ještě chvilku zkusit. Než ke střídání došlo, počínali si ve 48‘ domácí až příliš bohorovně, když si Žalud s bratry Řepkovými několikrát vyměnili míč proti presujícím hostům na levé straně vlastní šestnáctky, až jej Lukáš Řepka ztratil a Milfait zblízka pohotově trestal - 3:1.

 

Domácí však inkasovaný gól nevyvedl z míry. Mutinského nahradil Feher, Lišany přešly do rozestavení na dva hroty a Roušavý s novým mužem na hřišti svou rychlostí hned začali hostům zatápět. Po hodině hry poslal Feher do úniku po levé straně Roušavého. Ten s míčem u nohy přesprintoval svého strážce, ometl vybíhajícího gólmana a do prázdné završil hattrick -  4:1.

 

V 67‘ poslal Roušavého do úniku pro změnu Medřický. Lišanský rychlík tísněn obráncem pálil „pouze“ do tyče. U odraženého míče byl ovšem první Feher a také on se do prázdné zapsal do kolonky střelců - 5:1. Domácí mohli ještě přidat, když v 73‘ si v soupeřově vápně vynutili obrovský závar. Nejprve Roušavý a po něm Feher shodně pálili do hradby těl před sebou. Odražený míč vyplul za vápno před L. Řepku, který se do něho opřel z první, Haužvic se proletěl vzduchem a stačil vyndat dělovku ze své levé šibenice, když domácí již zvedali ruce.

 

Lišanští se spokojili s výsledkem a v poslední čtvrthodině polevili v aktivitě. To se jim, nebýt tak výrazného náskoku, mohlo stát v samotném závěru osudným. V 87‘ si Milfait kvalitně zpracoval vysoký míč do vápna a sám před Řepkou vyřešil situaci chladnokrevně - 5:2. Hned o minutu později zahrával Rynholec přímý kop. Střelecky disponovaný Milfait poslal technickou ránu přes zeď k pravé tyči. Tam byl Řepka sice včas, jenže balón před ním skočil a o nerovnost nabral nestandardní směr - 5:3. Hosté se ještě snažili, ale z nervózního závěru vytěžili už jen červenou kartu, když po ostrém zákroku na Fehera uviděl v 90‘ druhou žlutou Petrus.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Václav Švelch, trenér: "Nakopávané balóny na rychlé útočníky a důrazná hra soupeře, to je styl, který nám nevyhovuje. V utkání s Rynholcem jsme se s tím ale dokázali vypořádat. Rynholec si sice také vytvořil své šance, v půli jsme ovšem po parádních přímočarých akcích vedli gólem Paseky a dvěma Roušavého 3:0. Komplikace přišla zpočátku druhé půle, pro zranění musel opustit hřiště Mutinský a navíc jsme inkasovali z kopačky Milfaita, když jsme nesmyslně „bagovali“ soupeře ve vlastním vápně a přišli o míč. Mutinského nicméně adekvátně nahradil Feher, který připravil po hodině hry hattrick pro Roušavého a záhy sám zvyšoval na 5:1. Kaňku v podobě dvou inkasovaných gólů v závěru bych přičetl únavě hráčů z úspěšného „anglického týdne“, když ve čtvrtek jsme prakticky se stejným kádrem zvládli těžké semifinále poháru, nyní utkání soutěžní."




Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - M. Chládek [-] , P. Ledvinka [-] , R. Žalud [-] , J. Hamouz [-] - M. Bagi [-] (64. V. Hamouz [-] ) , V. Mutinský [-] (48. J. Feher [-] ) , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] (80. M. Šutera [-] ) , L. Řepka [-] - D. Roušavý [-]

TJ Baník Rynholec
I. Haužvic [-] - M. Drábek [-] (15. V. Petrus [-] ) , T. Stránský [-] , F. Milfait [-] , L. Skalák [-] , J. Matějka [-] (76. P. Rajgl [-] ) , T. Hnízdil [-] (46. P. Havlík [-] ) , L. Dadák [-] , M. Kedroň [-] , D. Rajgl [-] , T. Měsíček [-] (61. P. Fonod [-] )

ŽK: 33. J. Paseka , 66. J. Feher , 89. V. Hamouz - 23. V. Petrus , 37. M. Kedroň . ČK: 90. V. Petrus .
Hráči zápasu: P. Ledvinka , D. Roušavý - F. Milfait .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: SEDLÁČEK Petr - TICHÝ Martin, ŠMÍD Rudolf.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.