FOTO: Městečko sahalo po vyrovnání, Olympie ale vedení udržela


Branky


0

Rakovník - Pro diváky i samotné hráče velmi zajímavé utkání, které odstartovalo úvodní kolo Okresního přeboru. Červena karta na obou stranách, emoce, góly, šance a zákroky brankařů. Co víc si může oko fotbalového fanouška přát?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První půle pro Olympii

Utkání přineslo hned v 9' branku, když se Číhař uvolnil z lajny na střed a na jeho křižnou střelu k tyči Procházka v bráně ani nezareagoval - 1:0. Poté se hra trochu vyrovnala a na gól se čekalo až do 25', kdy se svým druhým zásahem přišel Číhař. Domácí se dostali k přízemnímu centru ze strany, který Procházka neudržel ve svých rukavicích a domácí kanonýr věděl, kde je jeho místo a doklepl míč do sítě - 2:0.

 

Poté se dostalo do velké i Městečko. Šnídl postupoval sám na Šímu, ten ale prokázal své kvality a samostatný nájezd zneškodnil. Po další šanci se ale hosté přeci jen radovali. Běžela 35' a Hajný se z pozice obránce dostal až před vápno domácích a svou levačkou poslal míč přesně za tyč - 2:1. Krátce poté mělo Městečko obrovskou šanci na vyrovnání! Útočná akce postupovala a k míči se ve vápně dostal kapitán Ohnivců Urban, který měl dobrou pozici na střelu, ale našel vedle sebe lépe postaveného Šnídla, jehož slabé zakončení gólem neskončilo, neboť se Šíma výborně přemístil.

 

Poslední šancí byla střela Šnídla, která mířila pouze do rukavic Šímy. První půle tak skončila ve prospěch domácích, ale hosté se postupem času začínali dostávat do šancí a druhý poločas tak byl velkým otazníkem.

Dramatický průběh

Druhá půle a velmi zajímavý průběh. První obrovskou šancí byla standartní situace ze slibné pozice, jejímž exekutorem byl Šnídl. Jeho střela byla razantní, krásně umístěna, ale na výborně chytajícího Šímu to nestačilo. Střelu přes zeď dokázal brankář domácích výborným zákrokem zlikvidovat. Šance na druhé straně - domácí zahrávali rohový kop, konkrétně Kokšál, jenže vyslal centr do vápna, který byl odvrácen pouze na kopačku Číhaře, jehož tečovaná střela skončila těsně vedle.

 

Čas plynul a domácí drželi jednogólové vedení. S přibývající minutáží bylo vidět i pár ostrých zákroků, které sudí Kozák těžko dokázal ukočírovat. Do obrovské šance se dostalo Městečko, když letěl balón za obranu, který domácí stoper Havel promáchl a vyskytla se tak příležitost pro Šnídla. Ten se dostal ze strany do zakončení, které Šíma vyrazil a následný závar před domácí svatyní nedokázali hosté přetavit v zakončení.

 

V 65' po ostrém faulu zezadu uviděl domácí kapitán Kokšál kartónek barvy červené a utkání pro něj skončilo. Městečko šlo do početní výhody, která mohla znamenat vyrovnání a obrat v zápase. Nic takového se ale nekonalo, neboť přímý kop Šnídla z dobré pozice orazítkoval pouze tyč. Pro Ohnivce se naskytla možnost hrát dokonce proti devíti, když byl Číhař ošetřován za postranní čarou.

 

Výhoda to sice byla, ale do šance se dostala Olympie. Při útoku Městečka vystihl Peták úmysl jednoho z hostujících hráčů a vyslal Rouse, který z levé strany postupoval na Procházku a když už se dostal do vápna, tak navrátivší bránící hráč znemožnil domácímu záložníkovi zakončit. Ostrý zápas, potyčky jednotlivců a výsledek? Druhá žlutá karta pro hostujícího Hadravu, který spořádaně opustil hřiště a počet hráčů byl tak vyrovnaný. Kolem vyloučení bylo spousty povyku, např. si své názory vyměnil Hajný s Petákem a nutno říci, že slova byla opravdu od srdce.

 

Právě domácí Peták se o chvíli později dopustil chyby a Šnídl postupoval ze strany sám na Šímu. Kanonýr Ohnivců se odhodlal ke střele, kterou ale výborně zneškodnil Šíma na rohový kop, který sám následně vyboxoval do bezpečí. Na konci zápasu bylo vidět spousty tvrdých zákroků a poslední šanci Číhaře nadvakrát zneškodnil Procházka. Olympie si tak své vedení udržela a brala po náročném zápase plný počet bodů.



Ohlasy k zápasu


Olympie Rakovník
Martin Havel, stoper: ,,Díky bojovnosti jsme výsledek udrželi. Obrovskou zásluhu na dnešní výhře má i Petr Šíma, který nás několikrát podržel. Řekl bych, že zneškodnil tak 5-6 nebezpečných střel a šancí Městečka. Překvapili mě někteří hráči Městečka, kteří měli možnost zápas rozhodnout, ale místo toho zbytečně debatovali s rozhodčím a vytýkali mu jeho chyby. Tři zápasy, tři výhry, to je určitě výborné. V pondělí jdu objednávat medaile, míříme opět hodně vysoko!"




Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOZÁK Lubomír - TREŠL Miroslav, TICHÝ Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.