Velim se ve druhém poločase strachovala o body


Branky


0

Jasnou záležitostí mělo být utkání Dobrého Pole, které na domácím hřišti hostilo tým Velimi. Po průběhu první půle a dvoubrankovému vedení hostů tomu vše také nasvědčovalo. Ale domácí ze zápasu udělali po přestávce ještě drama.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velim svoji převahu vyjádřila dvěma góly

Autor reportáže: Jaroslav Češpiva

 

 

S podzimní sezónou se velimská rezerva rozloučila v Dobrém Poli. Po 12. kole byla  hostující  Velim na 3. místě, 26 bodů a velmi aktivní skóre 37:15. Domácí byli na 11. místě, měli 12 bodů a skóre hodně pasivní 14:38. To napovídalo, že Velim bude favoritem. 

     

 

Trenér velimského béčka Jirka Ptáček, neměl k dispozici dva důležité hráče, tvůrce hry L. Hájka a nejlepšího střelce J. Slavíka. Výhodou však bylo, že áčko předehrávalo poslední zápas už v pátek. Ale pozor:! V pátek mělo také rozlučku. Do zápasu pak ze soupisky nastoupil pouze J. Kovařík a M. Kyncl ho strávil na lavičce. V sestavě nastoupilo osm mladíků a tři zkušení hráči. Na lavičce bylo šest hráčů (tři mladí).

 

 

Domácí vůbec nepřipustili, že favoritem bude Velim. Do zápasu doslova vlétli. Začali aktivně, hráli rychle, přímočaře, pomocí pasů a sólových průniků přenášeli hru na polovinu hostů. Ale někde je maximum. Přicházela  nepřesnost, chyby a časté ztráty míče. Hosté se rychle přizpůsobili a začali chyby soupeře využívat k brejkům. Snažili se také o svoji typickou kombinační hru.

 

 

Hned ve druhé minutě zahrozil Kovařík krásnou ránou asi z 20 m, ale těsně nad. V osmé minutě se na pravé straně uvolnil Zajíc, ale brankař jeho střelu vytáhl na roh. Po čtvrthodině hry hosté udeřili. Kovařík vyslal do brejku J. Zajíce a ten prostřelil brankaře. Velim se ujala vedení 0:1. 

 

 

Potom se dostali k ohrožení velimské branky domácí. Nejdříve to byla střela, se kterou neměl Dejmek problém a potom pas. Nabíhající hráč domácích byl pomalejší než vybíhající Dejmek. Ve dvacáté osmé vyslali dvě střely hosté, ale na brankáře.

 

 

Poslední třetina poločasu byla vyrovnaná. Už se zdálo, že za tohoto stavu se půjde do šaten. Ale to nevíte, kdo je to Tony. Těsně před pauzou ještě zaútočil rychlík Mára, M. Kosina. Z pravé strany přihrál před branku, kde se objevil náš defenzivní halv A. Srp a v tísni dorazil míč do branky. Konec poločasu a 0:2 pro Velim B.

Domácí sahali po remíze

V poločase domácí střídali jednoho hráče, L. Jelo za O. Beránka. Hosté také jedno střídání, L. Vlka nahradil J. Kasal.

 

 

Dobré Pole se pokusilo  utkání  ještě otočit. Náskok dvou branek je hratelný. Opět nasadili rychlé tempo a přidali ještě větší agresivitu. Myslím, že tvrdost dost často přeháněli. Domácí hráči míč doslova tlačili do našeho pokutového území. Měli několik standardních situací, ale centry před branku naše obrana zkušeně a úspěšně vyřešila. Velmi dobře si počínal náš dorostenecký brankař. 

 

 

Dobráč si ale vytvořil i pár slibných šancí: Jelo přeloboval gólmana, ale míč trefil jen tyč, Krejčí dával "pod sebe", ale Žirovnický z malého vápna přestřelil, slabou střelu Jela lapil Dejmek.

 

 

Ve dvaašedesáté minutě si domácí vynutili faul. Dalo by se o něm polemizovat  Před pokutovým územím, trochu vlevo od oblouku si postavil míč  hráč domácích  P. Královský. Obloukem přes zeď snížil na 1:2. To jim dalo naději. Měli převahu, tlačili se na polovinu Velimi. Fotbal se vytrácel, byl to boj.

 

 

V poslední minutě přišel centr před naší branku, “trma – vrma“, zmatek  a gól. Rozhodčí ho, k nevoli domácích, neuznal pro ofsajd, který ani náš pomezní neodmával. Pan rozhodčí si naběhl na úroveň posledních hráčů a viděl. Pak nám to v kabině vysvětlil.

 

 

 

Utkání skončilo 1:2 pro FC Velim, Musíme přiznat, že remíza by byla zasloužená. Jevany prohrály v Libodřicích a naše béčko přezimuje nečekaně na 2.místě. Utkání řídil rozhodčí pan Ing. Ivan Fencl. Musím rozhodčího pochválit. Byl v pohybu a nenechal se ovlivnit.



Ohlasy k zápasu


Sokol Dobré Pole
Ondřej Štefančík, kapitán týmu: Velim v první půli předvedla očekávaný výkon - kombinační, rychlý fotbal. Bránili jsme jeden útok za druhým. První gól jsme dostali po rychlém brejku, po kterém Zajíc uháněl sám na našeho gólmana. Škoda druhého gólu, který jsme si nechali dát do šatny. Druhý poločas jsme přidali na důrazu, kluci příkladně bojovali a Velim jsme tlačili. Sami hráči nám při odchodu ze hřiště sportovně přiznali, že je takhle ještě nikdo netlačil. Podařilo se nám snížit po trestném kopu Královského. V nastavení přišlo i vyrovnání, ale rozhodčí viděl ofsajd.

FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Co dodat k zápasu? Každý zápas je jiný. Nesmíte dát na výsledky soupeře. Ten mě opravdu překvapil? Musíme uznat, že by zápasu slušela remíza. Ale fotbal je fotbal a nemá logiku. My jsme si také nezasloužili prohrát proti Jevanům a Pečkám. Možná i s Kouřimí. Ale zase jsme měli kliku v Býchorech. Zase jsme měli lepší první poločas. Čím to je? Chybí fyzička? Nebo to byl důsledek páteční rozlučky? Na hodnocení podzimní sezóny je brzo. Hodnocení ale bude kladné. Tři roky jsme hráli o postup a hned po podzimu 2. místo. To jsme nečekali. A chválí nás také soupeři a rozhodčí. Kluci musíte vydržet. Děkuji, že nám děláte radost. A nejen vy, ale i další velimská mužstva. Hezky se na to kouká.



Počet diváků: 30. Rozhodčí: FENCL Ivan - VARYŠ Petr (N), NEDBAL Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.