Nučice převrátily statistiky naruby a obraly laxní Plaňany


Branky


0

Pro Nučice jsou Plaňany v posledních letech neoblíbeným týmem a moc se jim proti nim nedaří. Navíc jsou Plaňany pasované na černého koně soutěže. To ale budou muset předvádět jiné výkony než dnes, protože se jim vůbec nedařilo a z Nučic odjíždějí tentokrát s prázdnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté vyrukovali bez Marka Hrstky, který zůstal jen na lavičce

Obávaný kanonýr Marek Hrstka začal jen na střídačce a šutér Nučic Filip Kubalík nastoupil od začátku. Možná to bylo předzvěstí následujícího vývoje.

 

Úvod zápasu byla spíše taková oťukávaná, ale od kopaček se jiskřilo. Šancí bylo ale pomálu, za zmínku stojí dva centry Kubalíka, který poprvé našel Herverta, jehož rána mířila mimo a druhý, vysoký centr hledal Nováka, jenž ale prohrál souboj s Hradeckým. Plaňanští se snažili hrát kombinačně, ale překonat soustředěnou obranu domácích výborně dirigovanou Podolákem se jim nedařilo. 

 

Střední část první půle moc krásy nepobrala. Byl to spíše boj ve středu pole. Dvě plaňanské střely pokryl v klidu Krutský, na druhé straně rána Kubalíka baly ztečovaná na roh. Až přišla třiatřicátá minuta. Novák se prosmýkl po pravé straně okolo Češnera, nacentroval míč do šestnáctky, kde Filip Kubalík předskočil Kozderu, ale jeho nepříliš prudkou hlavičku stačil Hradecký reflexivně vyrazit. Bohužel přímo před Kubalíka, který neměl problém rozvlnit síť - 1:0.

 

Byl to pro hosty možná šok, ale v těchto chvílích měli domácí navrch. Po pár minutkách si hlavní osoby předchozí akce vyměnili role. Kubalík centroval, ale Novákovi míč obránci ukopli a na opakovaný centr nedoskočil. V další akci pálil Kubalík z voleje kousek vedle šibenice.

 

Ke slovu se dostali i hosté a příležitost k vyrovnání měl Brecík. Dostal krásnou průnikovku mezi stopery, posadil na zem Podoláka a pálil k tyči. Výborný zákrok ale předvedl Krutský. O chvilku později se po levé straně dostal do šestnáctky Klucska, ale z velkého úhlu nepřekvapil domácího brankáře. Šanci na přečíslení domácí obrany po chybné rozehrávce Bradáče s Podolákem hosté nevzužili a tak poslední akcí poločasu bylo sólo Brecíka, který přízemní přihrávkou našel na přední tyči Beníška, ale připraven byl i gólman Krutský.

Domácí navýšili na 2:0 a dovedli zápas do vítězného konce

Hned úvodní minuta přinesla navýšení náskoku. Kubalik po dalším z brejků poslal míč před branku hostů, tak jej v závaru před gólmanem vydoloval Novák, vykulil míč pro Petra Bradáče a ten propálil vše - 2:0.

 

Hosté změnili rozestavení a bojovali o změnu stavu. Dobrý balón za obranu dostal Konůpek, přehodil vybíhajícího Krutského, míč se odrazil od země ale jen do břevna. Na dorážku už v souboji T. Freund nedosáhl. Další šanci Schwarze zblokovali obránci, na střelu Hrstky, který se dostal na hřiště reagoval včas Krutský.

 

Nápor hostů ale stále více umožňoval rychlé brejky Nučic. Jeden chycený míč gólmanem, jeho dlouhý výkop prodlužuje Kubalík mezi beky, tak si nabíhá Jakub Novák a podél Hradeckého zvyšuje na 3:0. Jako přes kopírák padl i čtvrtý gól, tentokrát byl střelcem Filip Kubalík - 4:0.

 

Hosté se dočkali čestného úspěchu deset minut před koncem po chybě domácí obrany. Centrovaý míč chtěl ukopnout Nevšímal, ale míč mu zůstal "pod nohou" připravený pro střelu Martina Grulicha - 4:1. Další dvě šance Hrstky stačili vypíchnout domácí obránci, na druhé straně mohl dlaší gól přidat Kubalík, ale dlouhoou kličkou gólmanovi se vyhnal ze střeleckého úhlu. Svoji chybu mohl napravit i Nevšímal, ale sám před bránou mířil daleko mimo.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Nučice
Petr Houdek, vedoucí mužstva: Do zápasu proti neoblíbenému soupeři jsme se dostávali těžko, Plaňany hrály směrem dopředu velmi dobře, ale obranná činnost jim moc nevycházela a jednu příležitost využil po centru Marka Šulce Filip Kubalík. Ve druhém poločase jsme nátlakovou hrou donutili plaňanskou obranu k hrubkám, čehož jsme využili a dostali se do vedení o čtyři branky. Konečně jsme dokázali proměnit gólové příležitosti, což se nám v minulých zápasech nedařilo. Myslím, že pro Plaňany je výsledek krutý, protože nehrály vůbec špatný fotbal, ale nám dnes vše vyšlo. Doufám, že góly a výkon potvrdíme v derby v Dobrém Poli.

TJ Sokol Plaňany
Tomáš Kučera, trenér: Ani pro nás nejsou Nučice oblíbeným soupeřem a také se naše očekávání naplnila. Určitě jsme byli fotbalovější, více jsme využívali kombinaci při pokusech o útok. Bohužel pro nás se hrál ještě fotbal podle nějakých divných pravidel - totiž na góly. A to nám opravdu nešlo. Když k tomu přidáme hrubé individuální chyby, dopadl náš výlet velmi neslavně. Domácí nás dokázali vždy potrestat a my jsme naše šance řešili tak, abychom Nučickým neponičili brankové sítě. Máme týden času na přemýšlení a třeba i možné změny. Ale hlavně musíme začít hrát jako tým.



Počet diváků: 50.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.