M. Lišaník 27. (p.)
1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2017 17:00

4.kolo, Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rozhodl mazák Lišaník z pokutového kopu


Branky


27. M. Lišaník (p.)
0

Souboj nováčků nepřinesl mnoho pohledného fotbalu, ale přinesl alespon krásné počasí. Jediný gól zápasu padl po pokutovém kopu domácího celku z Dobroslavic. Hosté měli šance na vyrovnání, ale domů odjeli s prázdnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lišaník rozhoduje zápas

Úvod zápasu, tak jako minule patřil domácím borcům, kteří na hostující soupeře z Březové nastoupili vysokým presinkem a to obrancům dělalo značné problémy. Po sérii náznaků gólových šancí Dobroslavic branka ale nepadla a byli to právě hosté, kteří po čtvrt hodině hry mohli jít do vedení, když dostal útočník Martin Šuhajík míč do vyložené šance na malé vápno, avšak vysoko přestřelil a ztratil míč. Poté se zápas přesunul do středu hřiště, kde bylo k vidění mnoho osobních soubojů. Oba týmy hrozily spíše ze standardních situací, než z kombinační hry. Nejdůležitější okamžik zápasu přišel v 27.minutě, když u pravé lajny zatáhl míč dobroslavický špílmachr Rathouský a přihrávkou pod sebe hledal své spoluhráče, ta ovšem našla jen ruku hostující obránce. Sudí ani chvíli neváhal a nařídil desítku. Tu si postavil z předešlého domácí utkání namlsaný a velezkušený borec domácího kádru Milan Lišaník a s přehledem otřel míč o levou tyč těsně pod kládu – 1:0. Za malou chvíli se dobře uvolnil domácí odpočatý a opálený Tomáš Voves – ten ale svou dělovkou z voleje míč poslal těsně kolem tyče. Poločas se už poté dohrával bez větších šancí.

Skóre se už nemění

Do druhé půle nastoupila lépe Březová a zatlačila domácí celek na svou polovinu. Dobroslavice se nebyly schopné dostat z tlaku hostů a se štěstím přežily několik velmi nebezpečných situací, jak ze hry, tak z mnoha standardních situací. Po jednom ze soubojů v domácí šestnátce spadl hráč Březové na zem, rozhodčí si ale penaltu netroufnul odpískat. Zda byla nebo ne – to ví jen samotní aktéři inkriminovaného souboje. Další šance hostů přišla po dobře kopnuté standardní situaci z hloubky hřiště, když se zcela sám před bránou zjevil hostující Lichovník, ten však hlavou míč otřel pouze o břevno. Asi největší šance na vyrovnání přišla deset minut před koncem, když po skrumáží před brankou ležel míč v těsné blízkosti prázdné brány. Rychleji ale zareagovala domácí obrana a míč uklidila do bezpečí. Další šance již nepřišly a domácí svatyně, jejimž strážcem byl celý zápas jistý Marek Vajda, tak zůstala uzamčená. Dobroslavičtí tedy drží na svém ohavném domácím hřišti neporazitelnost a vstup do soutěže může být pro ně bodově více než uspokojivý. Hosté jsou na tom bodově stejně, ale ochutnali poprvé v sezóně chuť porážky.

 

 

Nutno podoktnout, že zápas byl ovlivněn mnoha špatnými rozhodnutími sudího, který se neobtěžoval si na první poločas vzít s sebou karty. Oba týmy bylu znechuceny některými nepochopitelnými výroky. Fotbal se hraje pro radost a tento zákon by se tímto způsobem neměl jakkoliv porušovat. Nutno tedy apelovat na vedení soutěže, které rozhodčí na daná utkání deleguje.

 

Autor: Václav Chromečka

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Dobroslavice
Jan Stupka (frontman záložní řady Dobroslavic): První poločas byl hodně vyrovnaný, jen v některých pasážích jsme měli lehce navrch a z dobrého pressingu vzešla vítězná penalta. Z druhého poločasu jsem měl pocit, jako bychom už ani nechtěli hrát dopředu a jen jsme bránili. Soupeř nás masíroval jako Floyd Mayweather Conora McGregora. Vítězství jsme uhájili jen díky naší bojovnosti a notné dávce štěstí.

TJ Vítěz Březová
Jiří Lichovník (hráč): Těžko se hodnotí zápas, když jsme hráli na jednu branku, ale neuměli jsme dát branku. Tu jsme ohrožovali převážně střelami ze střední vzdálenosti.



Sestavy


TJ Sokol Dobroslavice
M. Vajda [-] - P. Lukáš [-] , T. Voves [-] , D. Rathouský [-] , V. Chromečka [-] , J. Stupka [-] , M. Knopp [-] (76. P. Tůma [-] ) , T. Krejčí [-] (58. T. Boček [-] ) , D. Vujtík [-] , M. Lišaník [-] , D. Pavelek [-] (61. M. Vujtík [-] )

TJ Vítěz Březová
J. Hromada [-] - M. Šuhajík [-] , J. Kostera [-] , D. Novák [-] , P. Cihlář [-] , P. Cihlář [-] , J. Lichovník [-] (76. M. Krzisch [-] ) , T. Křenek [-] , M. Šustek [-] , D. Řehulka [-] (46. M. Pretsch [-] ) , P. Křenek [-] (60. P. Gebauer [-] )

ŽK: 61. D. Rathouský , 85. D. Vujtík , 90. J. Stupka - 75. M. Krzisch , 87. J. Kostera .
Hráči zápasu: M. Lišaník .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: BUČEK Martin - KNOPP Martin (N), KREJČÍ Rostislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.