Volduchy neproměnily penaltu a nakonec si odvezly vysokou porážku


Branky


11. J. Kovář , 16. M. Otýs , 69. T. Čečil , 76. M. Otýs , 85. J. Svoboda - 26. J. Straka
0

Domácí Malesice bojovaly na konci loňského ročníku o postup do 1. A třídy, úvod letošní sezóny se jim ale hrubě nevyvedl. To nováček z Volduch zatím boduje alespoň na domácím hřišti, i když také nemá na růžích ustláno. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí první poločas zvládli lépe

Voldušští tentokrát chtěli přivézt body i z venku a v prvních minutách několikrát zahrozili. Ve 2. minutě hlavičkoval Rieger po rohu Škardy, balón však domácí před brankovou čarou odvrátili. V 7. minutě utekl po levém kraji opět Rieger, předložil krásnou přihrávku před bránu na naběhnutého Pernicu, jenž však dva metry před bránou Malesic balón minul! V 9. minutě poprvé zazlobili domácí, gólman Fous však střelu z úhlu vykopl. O dvě minuty později už ale kapituloval. Malesický Kovář se lehce prosadil mezi několika obránci Volduch a poslal domácí do vedení – 1:0! 

 

Ve 13 . minutě kopal voldušský Straka trestný kop, branku Sokola těsně minul. V 16. minutě opět hřmělo před brankářem Fousem. Otýs si krásně zpracoval křížný centr, míč si zasekl a křížnou ranou jej poslal nechytatelně za Fousova záda – 2:0! Do té doby se zdáli nebezpečnější spíše hosté, z čistého nebe však Malesice vedly o dvě branky!

 

Volduchy se snažily o korekci stavu. Ve 20. minutě se pěkně uvolnil před hranicí šestnáctky Filip Škarda, střela však domácí svatyni těsně minula. Ve 26. minutě se poměrně aktivní Volduchy konečně dočkaly. K trestnému kopu se opět postavil Jiří Straka, jeho první pokus však skončil ve zdi. Balón se od ní ale odrazil zpět ke Strakovi, který je z voleje nádherně poslal přímo do šibenice – 2:1! Po inkasovaném gólu se Malesice zvedly. Ve 28. minutě hlavička jednoho z domácích hráčů skončila velmi těsně mimo, ve 32. minutě pak bravurním skokem vyškrábl voldušský brankář střelu na roh.

 

Ve 35. minutě se zjevil v nadějné šanci Rieger, malesickou bránu ale jeho střela neohrozila. Ve 40. minutě se nedokázali hostující Hřebenáři využít závaru před brankářem Šoltysem, jenž nadvakrát nakonec uhájil vedení Malesic. Do kabin tedy odcházeli spokojenější domácí. 

Třetí gól hosty zlomil

 Ve druhém poločase jako první zahrozily Malesice. V bráně Volduch se ale zaskvěl v poslední době výborně chytající Fous a ránu z osmi metrů výborným reflexem zneškodnil. O dvě minuty později se ale nenechal zahanbit ani malesický brankář Šoltys, jenž skvělou robinsonádou vytěsnil pokus Volduch z trestného kopu. 

 

V57. minutě se Volduchám naskytla jedinečná možnost k vyrovnání. Domácí obránce zahrál ve vápně rukou a sudí Maroušek ukázal na penaltový puntík! K exekuci se postavil voldušský kanonýr Rieger, ale tentokrát neuspěl. Jeho slabý pokus vystihl brankář Šoltys a Malesice dál držely vedení. Byl to pravděpodobně rozhodující moment zápasu. Malesice tento moment posadil do sedla, naopak Volduchy odpadly. V 69. minutě kopali domácí rohový kop, na který si naběhl zcela nehlídaný Čečil, jenž doslova donesl balón do sítě – 3:1! 

 

Volduchy totálně rezignovaly a Malesice zanedlouho daly voldušským hráčům další políček. V 76. minutě faulovali hosté na hranici velkého vápna. K míči se postavil Otýs a prostřelil nejen zeď, ale i brankáře Fouse – 4:1! V 83. minutě mohli hráči Sokola přidat pátý gól, povedlo se jim to ale až o dvě minuty později. Do otevřené obrany Volduch vběhl Svoboda a prosadil se i přes voldušského brankáře – 5:1! Tím de facto udělal i tečku za nedělním utkáním dvou týmů ze spodku tabulky. 

 

Volduchy odehrály velmi slušně první poločas, vytvořily si několik šancí, ovšem po chybách v defenzivě inkasovaly. Druhý poločas začaly také poměrně dobře, ale po šedesáti minutách odpadly, za což je techničtější Malesice vytrestaly. Venku to tedy Hřebenářům neustále drhne, potvrdil to i tento zbytečný debakl. Volduchy v příštích dvou kolech hrají doma, což velí povinnost získat maximální počet bodů. Malesice čeká zatím poslední Tlučná.

 

Autor: Jan Vild



Sestavy


TJ Sokol Malesice
M. Šoltys [-] - M. Nachtmann [-] , M. Legát [-] , M. Otýs [-] (79. R. Kazda [-] ) , J. Kovář [-] , J. Svoboda [-] , P. Henrich [-] , T. Nachtmann [-] , T. Čečil [-] , O. Žitek [-] (46. L. Hofmeister [-] ) , J. Buršík [-]

TJ Volduchy
J. Fous [-] - J. Černý [-] , D. Rieger [-] , R. Pernica [-] (79. E. Gvizd [-] ) , M. Novák [-] (67. M. Pisařovič [-] ) , J. Straka [-] , F. Škarda [-] (86. J. Nedorost [-] ) , F. Melka [-] (38. J. Přibík [-] ) , R. Hoblík [-] , M. Pašek [-] , T. Vondrášek [-]

ŽK: 49. J. Buršík , 57. T. Nachtmann - 31. F. Melka .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: MAROUŠEK Karel - SLADKÝ Stanislav, ŠKARDA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.