Hořepník na úvod ztrácel, v divoké přestřelce nestačil na Božejov. K vidění bylo i nevídané gesto fair play!


Branky


0

Velmi nepovedený start do nového soutěžního ročníku mají za sebou fotbalisté Sokola Hořepník. Nejde ale ani tak o výsledek, proti silnému Božejovu není prohra o dvě branky žádnou ostudou... V hostujícím dresu nutno vyzdvihnout Pavla Kubů, jenž za stavu 2:3 odvolal rozhodčím mylně nařízený pokutový kop za údajný faul na svou osobu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hořepník raketově vedl, k obratu poté zavelel exústrašínský Martin Gebarovský

Do úvodního zápasu sezony Hořepničtí vstoupili bez bázně a hany, elán jim vydržel sotva pět minut. Duel proti Božejovu, který do III. třídy po dlouhé době, začal pro domácí jedenáctku výtečně. Hned v první minutě obral o míč zkušeného stopera Koubka Vojta Filip a s nabídnutou šancí naložil jak nejlépe mohl. Rychlé vedení mohl o chvilku později zvýšit Ondra Petrů, který po individuální akci vyzpovídal brankáře Křížka. Když vzápětí svou troškou do mlýna přispěl i zpoza vápna střílející Tomáš Jelínek, kde komu se mohlo zdát, že Hořepničtí jsou na start sezony výborně nachystáni. Jenže chyba lávky. Po zbytek zápasu již dominovali hosté, kteří byli lepší ve všech směrech.

 

 

Po nesmělém začátku se hosté z Božejova rozehráli k dobrému výkonu. Průchozí hořepnickou defenzívu od pohromy zprvu několikrát zachránil brankář Kadlec, ve 23. minutě však i on byl krátký na vyrovnávací branku Gebarovského, který do prázdné zakončil chytrou přihrávku patičkou od jednoho ze svých spoluhráčů. Poté se znovu zaskvěl Standa Kadlec, jenž vyrazil přesnou střelu z přímého kopu. Ve 37. minutě znovu propadla hořepnická defenzíva, která neuhlídala náběh Pavla Kubů, jenž sám před Kadlecem již se zakončením neměl sebemenší problém - 1:2.

 

 

 

Výstavní trefa domácího kapitána, božejovské gesto fair play i závěrečné drama, to vše nabídla druhá půle

Nejhezčí moment zápasu přišel krátce po obrátce. K trestnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Ondra Petrů, jeho utěšená střela před Křížkem zaplavala a nakonec zapadla přesně do levého dolního rohu božejovské brány. Zelenobílím však radost dlouho nevydržela. V 53. minutě Božejov předvedl rychlou akci, na přihrávku středem hřiště domácí obrana nezareagovala, a tak se do sóla řítil Smítka, jenž Kadlecovi nedal šanci k vyniknutí.

 

Božejovští poté mohli své vedení pojistit, ale Pavel Kubů předvedl gesto, které se na trávnících příliš často nevidí. Obdivuhodnému počinu předcházela situace, při které dělal gólmanu Kadlecovi božejovský útočník kličku. A ačkoliv domácí brankář dal na poslední chvilku ruce pryč a ihned se dušoval, že se padajícího útočníka ani nedotkl, výrok sudího Sedláka byl nekompromisní - penalta. K její exekuci ale nakonec nedošlo, neboť sám faulovaný došel za rozhodčím, kterému vysvětlil, že se o faul nejednalo, za což si vysloužil potlesk solidně zaplněných tribun.

 

Když v 69. minutě Božejovští po střele, za kterou se gólman Kadlec jen smutně ohlédl, přece jen navýšili své vedení, vypadalo to, že je po zápase. Akcie domácích ale udržel ve hře Vojta Filip, který šťastně snížil na 3:4. Poté předvedl několik výborných zákroků čaroděj Kadlec, jehož bohužel často nechávali spoluhráči na holičkách. V 85. minutě měl vyrovnání na kopačce agilní Petrů, po jeho střele nad to v ochozech jen zašumělo. Definitivu výsledku dal v závěru svou druhou brankou Martin Gebarovský. Nutno dodat, že gólu předcházel zcela evidentní faul na hořepnického stopera Zíku, po němž se řítili na domácí bránu hned dva osamocení hráči soupeře. Proč v tuto chvíli zůstala píšťalka sudího Sedláka němá, nechápal nikdo z přítomných. Buď jak buď, za předvedený výkon si hosté výhru zasloužili, domácí naopak mají do dalších mistrovských zápasů hodně co zlepšovat.

 

AUTOR: Tomáš Dlouhý



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Hořepník
Tomáš Dlouhý (hráč): "Zápas se nám vůbec nepovedl. Po dobrém úvodu kluci úplně přestali hrát. Směrem dopředu jsme byli bojácní, vzadu vládl chaos. Hosté vyhráli zaslouženě a nutno ocenit gesto jejich hráče, který za stavu 2:3 odvolal chybně nařízenou penaltu, což se vidí opravdu málokdy."




Sestavy


TJ Sokol Hořepník
S. Kadlec [-] - P. Buchta [-] (33. P. Dlouhý [-] ) , V. Mezera [-] (80. M. Severa [-] ) , J. Ježek [-] (55. P. Starka [-] ) , M. Buchta [-] (69. R. Trojan [-] ) , T. Jelínek [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , R. Filip [-] (86. L. Zelenka [-] ) , V. Filip [-]

TJ Sokol Božejov
D. Křížek [-] - J. Matouš [-] (73. O. Smejkal [-] ) , P. Kubů [-] , P. Smítka [-] (77. J. Menhard [-] ) , J. Kumžák [-] , L. Smrčka [10.0] , V. Kocián [-] (46. A. Doskočil [-] ) , J. Šátek [-] (89. J. Kumžák [-] ) , M. Gebarovský [-] , R. Koubek [-] , M. Carva [-]

Počet diváků: 55. Rozhodčí: SEDLÁK Pavel - KAŇKA Antonín (N), PELÍŠEK Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.