2:2
(1:1)
16. Z. Pahr (p.)
66. B. Růžek
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.06.2018 14:30

26.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bojovným výkonem uzavřel Plačkov sezónu remízou s Maratonem


Branky


13. T. Dobrovič , 85. M. Němec - 16. Z. Pahr (p.) , 66. B. Růžek
14

Utkání, v němž už ani jednomu z týmů o nic nešlo, pouze o vylepšení skóre, či bodového zisku a podle toho vypadal i rozjezd zápasu, který byl značně pozvolný, přesto výrazně fotbalový. Když navíc první gól vstřelil Plačkov, o zápletku bylo postaráno. V druhém poločase ale Maraton utkání zvrátil, jenže v samém závěru o něj zase přišel a tak se musí spokojit se ziskem pouhého bodu, který jednoznačně vyhovuje domácím.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Překvapivé vedení Plačkova brzy utnul Zdeněk Pahr

Zápas se od prvních minut rozjížděl jen velmi pomalým tempem. Zatímco Maraton vyčkával, držel míč na svých kopačkách a aktivně kombinoval, zatažený Plačkov se snažil hlavně nechybovat, uhlídat kanonýra Zdeňka Pahra a pokud možno co nejdéle udržet vyrovnaný stav. To se dařilo poměrně dlouho, navíc se domácí i po několika více než zajímavých akcích po pravé straně dostali i na dosah vstřelení branky. První šanci měl však Maraton, jenže po dobré práci obrany, kdy byl zakončující hráč zahnán do úhlu nastřelil pouze vyběhnutého brankaře Plačkova. V dalších minutách se i díky své kombinační hře dostal do vápna doupeře právě domácí celek, jenže na konci krásných centrů do vápna nebyl nikdo, kdo by trefil míč, nebo přesně zakončil a tak balón většinou končil v autu. Navzdory této skutečnosti první gól ale vstřelil Plačkov. Po centru do vápna se míč odrazil k nohám volného Tomáše Dobroviče, který ve skluzu překonal gólmana Vaverku a domácí šli do vedení. Toho si ale příliš dlouho neužili. Závar v plačkovském vápně zvládal dvěma reflexivními zákroky zažehnat domácí brankař Novotný, jenže brzy na to přišel faul jednoho z obránců na útočníka Maratonu ve vápně a pískala se penalta. K té se postavil Zdeněk Pahr a ten se v obdobných šancích zpravidla nemýlí. Po dvou vstřelených gólech, každém na jedné straně, se hra začínala rozpohybovávat, jenže dále nezaujala žádná gólová šance, nýbrž zprvu nevinná hádka dvou domácích hráčů, která vyústila v dobrovolný odchod jednoho z nich ze hřiště. První poločas tak domácí dohrávali proti největšímu favoritovi soutěže v deseti. Výraznější šance ale chyběla. Tou největší byl střílený centr mezi penaltu a malé vápno ke kopačkám Zdeňka Pahra, jenže ten domácí brankař i přes srážku s útočníkem protečoval mimo jeho dosah. I Plačkov měl velké možnosti ke skórování, jenže znovu chybělo zakončení a tak první půle skončila nerozhodně.

Životní gól Milana Němce rozhodl o dělbě bodů

Do druhého poločasu nastoupil do hry z domácího tábora Milan Němec, trenér a rezervní brankař TJ Sokol Plačkov a málokdo by v tu chvíli tipoval, jaký význam bude mít tento příchod na konečný výsledek utkání, o tom ale později. I druhý poločas totiž režírovali díky téměř bezchybné kombinační hře Maratonci, kteří hned několikrát zatlačili svého soupeře ve velkém vápně a to mohlo i poměrně brzy znamenat vedení hostů. Mizerná malá domů do plného brankoviště a o nic vydařenější odkop brankaře Novotného přistál přímo u kopaček Zdeňka Pahra, jenže plačkovský gólman si okamžitě koupil odpustek a konečky prstů střelu pelhřimovského kanonýra z velkého vápna na zadní tyči vychytal. Stupňující tlak hostujícího týmu dokázala dlouho výborně hrající plačkovská obrana držet na uzdě, druhý gól ale přesto přišel. Centrovaný míč do vápna našel nejvyšší věž v podobě Borka Růžka, který umístěnou hlavičkou o zem zvrátil zápas na stranu hostů. Pro domácí šlo stále o skvělý a i s ohledem na sestavu nečekaný výsledek a i proto se dopředu nadále tlačil hlavně Maraton. Tvdrá střela z dálky ale našla pouze rukavice plačkovského brankaře a pokusy Tomáše Vlčka o rozkličkování obrany skončil téměř pokaždé na bezchybné stoperské dvojici. Závěr utkání se neúprosně blížil a zjevně vyčerpaný Plačkov se nadechl k poslední velké příležitosti. Centrovaný míč do vápna našel dobře postaveného Milana Němce, který se dokázal nejlépe zorientovat a nechytatelnou střelou, kterou rukama před brankovou čárou nedokázala zastavit ani pelhřimovská obrana rozhodl o konečné dělbě bodů, se kterou by přitom před utkáním počítal jen málokdo.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař TJ Sokol Plačkov): Fantastická tečka za spíše nevydařenou sezónou, která je díkybohu za námi. Utkání probíhalo hlavně v režii Maratonu, my jsme ale dokázali, že i v poslepované sestavě umíme zahrát na silnější soupeře a tentokrát to stačilo na vůbec toho nejsilnějšího. Od prvních minut Maraton držel míč a čekal až se nám vzadu otevřou vrátka, k čemuž docházelo málokdy. Jako brankaře mě trochu mrzí hned první gól, kdy i přes dva úspěšné zákroky dostal soupeř třetí šanci v podobě penalty ke skórování, kterou už Zdeněk Pahr využil. Náplastí ale rozhodně byl gól trenéra a rezervního gólmana Milana Němce, který kvůli nepochopitelnému zkratu jednoho z našich hráčů musel naskočit na post krajního záložníka a dokonce vstřelil i vyrovnávací gól, který pro nás má cenu zlata. Z našeho pohledu tedy nakonec velmi vydařený zápas. Nyní je ale na vedení i na nás hráčích, aby se 11. místo v Poutník lize pro příští sezónu neopakovalo a důstojně jsme hráli alespoň střed tabulky. Důležité ale bude začít zase konečně trénovat, abychom nabrali nějakou fyzičku, která nám evidentně chybí a přivést i nějaké nové posily, aby mohlo jak áčko, tak i béčko v pohodě vedle sebe fungovat.




Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - M. Němec [-] , J. Kalivoda [-] , J. Brůna [-] , T. Dobrovič [-] (46. M. Němec [-] ) , F. Dobrovič [-] , Z. Štěpán [-] , T. Vrána [-] , L. Jančička [-] , V. Němec [-] , J. Svoboda [-]

FC Pelhřimov
M. Vaverka [-] - M. Vaněk [-] , V. Vacek [-] , M. Vacek [-] , L. Vacek [-] , B. Růžek [-] , M. Prchal [-] , T. Zelenka [-] (24. T. Vlček [-] ) , M. Podhráský [-] (40. J. Pavouk [-] ) , Z. Pahr [-] , T. Vaněk [-]

Hráči zápasu: L. Novotný , M. Němec , F. Dobrovič - Z. Pahr , T. Vlček .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ČAMRA Jiří - KREJČÍ Václav (N), HERNA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Lukáš Novotný

Expert: Pavel Doležal
Tip experta: výhra hostů

Maraton si bude chtít spravit chuť po prohře z minulého kola.

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů