1:2
(1:2)
7. F. Mottl (vl.)
11. J. Hlavatý
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2018 16:30

22.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Špatný vstup do zápasu stál Plačkov nakonec všechny tři body


Branky


39. J. Kašpar - 7. F. Mottl (vl.) , 11. J. Hlavatý
16

Plačkov rozhodně není místem, odkud by si soupeři s sebou domů vozili tři body s velkou pravidelností, tentokrát se to ale nepotvrdilo. Úvodní minuty domácí hrubě nezvládli, po vlastním gólu a následné další velké chybě ve středu hřiště prohrávali brzo o dva góly a vše směřovalo k jasnému výsledku ve prospěch Kamenice nad Lipou. "Sokolíci" se ale mírně zlepšili, ještě v prvním poločase skóre snížili a do posledních minut bojovali alespoň o dělbu bodů, leč neúspěšně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bez většího úsilí se hosté mohli těšit z dvougólového vedení

Jak hůře vykročit do utkání než inkasovaným gólem? Co takhle si vstřelit vlastní. To se na domácím hřišti povedlo právě Plačkovu, který od prvních minut hořel a s útokem Slovanu si vůbec nevěděl rady. Toho využili právě hosté, kteří se prokombinovali obranou a při postupu po hranici vápna si už s koncovkou hlavu lámat nemuseli, protože dobíhající záložník František Mottl při pokusu odvrátit balon zakončil nechtěně přízemní střelou neomylně do vlastní sítě. V reakci na smolný inkasovaný gól se dopředu protlačil i Plačkov. Poskakující míč ve velkém vápně soupeře zpracoval Lukáš Ehrlich, který byl ale nedovoleným zákrokem zastaven. Penalta? Ale kdeže. V přirozené reakci se hra zastavila a hráči obou táborů jen čekali na zvuk píšťalky, který ale nezazněl a hra tak pokračovala dál. No a když bylo domácím znemožněno skóre srovnat, přišla branka na druhé straně. Propadnutý míč uprostřed hřiště doputoval až na kopačky Jana Hlavatého, který se svou rychlostí zbavil obránců a umístěnou střelou zdvojnásobil vedení Kamenice nad Lipou. Následující minuty připomínali kompilaci promarněných šancí, kdy střely létaly všude možně, jen ne do prostoru ohraničeném tyčemi a to na obou stranách. Jedna střela se ale přeci jen ujala. Výkop od plačkovské brány propadl kamenickou obranou do prostoru, kam si seběhl plačkovský Jan Kašpar, který při vstupu do soupeřova vápna vypletl ještě bránícího obránce a poté už neomylně zakončoval na přední tyč, kam se brankař Macháček jen stěží mohl dostat. Chuť srovnat krok se soupeřem byla na Plačkovu znát, jenže trápení v koncovce vyrovnání neumožnilo. Stejně tak i Kamenice své šance mnohdy ani nezakončila a první poločas tak skončil 2:1 pro TJ Slovan.

Útočná snaha na obou stranách další góly nepřinesla

Od prvních minut druhého poločasu to byli spíše domácí hráči, keří sahali po vstřelení dalšího gólu. V té největší šanci selhal Jan Kašpar, jehož samostatný nájezd včasným výběhem nejprve zastavil brankař Macháček, odražený míč se ale dostal k Tomáši Dobrovičovi, který neotálel a okamžitě zakončoval. Střele však chyběla razance, či lepší umístění, protože vracející se obránce Patrik Macháček stihl na brankové čáře míč zavčasu zažehnat do bezpečí. Zajímavé střelecké příležitosti měl i Lukáš Ehrlich, jenže ani jedna z jeho hlaviček bránu nakonec přímo neohrozila. Poslední dvacetiminutovka nabídla čistou gólovku i Kamenici nad Lipou. Srážka dvou plačkovských obránců vybídla k nájezdu útočníka Slovanu, kterého ale brankař Novotný reflexivně vychytal a stav byl tak stále pouze o rozdíl jediné branky. Plačkov, který v tuhle chvíli potřeboval nejvíce skórovat už se ale k dalším vážnějším pokusům nedostal a konec utkání se tak dohrával na půlce domácích, kteří nakonec skončili zcela bez bodů.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař TJ Sokol Plačkov): Není pochyb o tom, že celý zápas jsme ztratili v úvodní desetiminutovce. Obrovské chyby na naší straně soupeři nabídli laciné vedení a s jasnou, přesto neodpískanou penaltou v náš prospěch za stavu 0:1 jsme se už k žádnému velkému obratu nedopracovali. K tomu ještě soupeř zazdil, nebo se spíše zalekl několika čistých gólovek, čímž se připravil o vybudování většího rozdílu. Ani my jsme ale ve druhé půli nebyli úplně bezbranní, jenže v koncovce se nám znovu vůbec nedařilo. Kamenici nad Lipou tak prakticky stejně jako v posledním zápase s Pacovem spadlo vítězství do klína samo, kdy jsme se i my proti nim porazili sami.

TJ Slovan Kamenice nad Lipou B
Patrik Macháček (hráč TJ Slovan Kamenice nad Lipou B): Vcelku solidní výkon obou týmů v prvním poločase. Druhý poločas šel herně dolů a spíš se bojovalo na hřišti. Celkově nejsem úplně nadšený z našeho zápasu a výkonu hlavně. Nakonec nám to stačilo ale čekal bych, že domácí přehrajem to se nestalo a do posledních minut se hrálo o body.



Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - F. Mottl [-] , J. Svoboda [-] , L. Ehrlich [-] , J. Kalivoda [-] , J. Kašpar [-] , F. Dobrovič [-] , Z. Štěpán [-] , R. Štěpán [-] , L. Jančička [-] , M. Němec [-]

TJ Slovan Kamenice nad Lipou B
D. Macháček [-] - T. Filípek [-] , T. Hadrava [-] , J. Strašík [-] , P. Macháček [-] - D. Schober [-] , T. Zahradník [-] , P. Zdeněk [-] , J. Ira [-] - J. Hlavatý [-] , J. Houser [-] -

ŽK: 57. R. Štěpán , 67. J. Kalivoda - 82. T. Filípek .
Hráči zápasu: J. Kalivoda - T. Hadrava .
Počet diváků: 61. Rozhodčí: VEČEŘA Ivo - ZEMEK René (N), ŠURANSKÝ Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Lukáš Novotný

Expert: Lukáš Novotný
Tip experta: výhra domácích

Možná je to troufalost, hlavně s ohledem na formu, kterou má Slovan v posledních zápasech. Výprava do Plačkova by však Kamenici nemusela zákonitě vyjít podle představ. U nás se soupeřům těžko hraje. Zatím nás tam porazily jen Jiřice a když si vzpomenu na poslední vzájemné utkání v Kamenici nad Lipou (0:0), pak si troufám tvrdit, že ani tady nebudou hosté jasným favoritem.

Tip: výhra hostů

Kamenice stoupá tabulkou a výhru v Plačkově si nenechá ujít

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů