3:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.05.2018 16:30

14.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Plačkov využil herní převahy a Horní Cerekev nakonec udolal


Branky


18. J. Kalivoda (p.) , 64. T. Dobrovič , 86. L. Ehrlich - 26. J. Serbus , 81. V. Komín
15

Přestože papírovým favoritem měl být jednoznačně tým Horní Cerekve, na hřišti to vůbec nebylo poznat. Plačkov, dost možná i nakopnutý zdrcující prohrou z Červené Řečice v tomhle zápase zcela obrátil a soupeře v některých chvílích i přehrával, což nakonec přineslo i zasloužené vítězství. S ohledem na situaci u dna tabulky je tato výhra pro Plačkov extrémně důležitá.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas se Horní Cerekev ještě držela

Již první minuty utkání napovídaly, že předzápasové předpoklady tady platit zřejmě nebudou. Oproti předchozím zápasům nastoupil domácí Plačkov mnohem sebevědomější, s větší chutí do hry, což bylo znát a tak úvodní minuty patřily hlavně jim. První gólová šance ale přišla až po čtvrthodině hry a gólem nakonec i skončila. Po nešikovném zákroku jednoho z obránců se pískal pokutový kop, jehož se ujal Jiří Kalivoda a nemýlil se. Svou sílu, tedy alespoň částečně, ale dokázali prezentovat po inkasovaném gólu i hosté, jenže přesné zakončení nepřicházelo. To až ve 26. minutě dostal na úroveň penaltového puntíku centr Jaroslav Serbus, který se jednoduchou kličkou zbavil tří obránců a v souboji jeden na jednoho proti domácímu brankaři zakončil úspěšně do brány. V první půli stála za zmínku ještě jedna gólovka, kdy plačkovský Jan Kašpar naservíroval míč Tomášovi Dobrovičovi přímo před bránu, jenže ten svým zakončením potěšil hlavně brankaře Chadima. Více gólů už k vidění nebylo a tak první poločas skončil nerozhodně.

Definitivní tečku zařídil Plačkov pět minut před koncem

Ani změna stran nic neubrala domácím na jejich chuti po šesti zápasech konečně bodovat naplno. Horní Cerekev se trápila a pro ni tolik typický fotbal se ani zdaleka nedařilo realizovat. Když se navíc pískala znovu penalta ve prospěch Plačkova, s hosty bylo zle. Jenže tu tentokrát Jiří Kalivoda nezakončil tolik precizně a brankaře hostí nechal vyniknout. První přímé střele čelil zanedlouho i domácí brankař Novotný, který zneškodnil nájezd ze strany v podání Horní Cerekve. Zaváhání z předešlých minut při pokutovém kopu dokázali domácí napravit v 64. minutě. Nepříjemnou svíčku do vápna poslal Jan Brůna, míč doskákal až k Janu Kašparovi, který prodloužil na domácího útočníka Dobroviče a ten se už nemýlil. Plačkov měl k dispozici i další po gólu volající šance, velikost brány soupeře však byla nedostatečná. Domácí hráči se pomalu dostávali do herní křeče a to byl prostor pro Horní Cerekev se zápasem ještě něco udělat. 10 minut před koncem k tomu také došlo. Když se proti převaze obránců prosadil Vladimír Komín, skóre bylo znovu vyrovnané. TJ Sokol Plačkov však byl tentokrát přeci jen o něco lepším týmem a zaslouženou výhru nakonec vybojoval. Tím, kdo si na bedra vzal rozhodnutí zápasu byl Lukáš Ehrlich, který nejprve v samostatném nájezdu přehodil brankaře hostů a následně míč i doklepl do sítě. Ve zbývajících pěti minutách už žádný další gól nepadl a první jarní výhru mohli slavit domácí hráči Plačkova.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař TJ Sokol Plačkov): Že naší bídnou podzimní sérii prolomíme zrovna s Horní Cerekví, to jsem skutečně nečekal. Ještě když jsme se před zápasem o tom s Kašpym (Jan Kašpar, pozn. redaktora) bavili, tak jsem mu řikal, že i s ohledem na minulý zápas bude tohle průser. Nakonec měl pravdu on, za což sem samozřejmě rád. Hra Horní Cerekve mě hodně překvapila, protože je osobně považuju za jeden z nejsilnějších týmů v soutěži, jenže teď se tak rozhodně nejevili. My jsme byli silnější a důraznější při osobních soubojích, mnohem častěji jsme ohrožovali bránu soupeře a nakonec i zaslouženě vyhráli. Chyby tam samozřejmě znovu byli, u obou inkasovaných gólů se osamocený útočník bez podpory spoluhráčů prosadil přes tři obránce, stejně tak i v našem zakončení jsme někdy až nepochopitelně zaváhali a obří šance zazdili. Počítají se však hlavně 3 body, nikoliv chyby, kterých jsme se dopustili a tak si to můžeme minimálně do víkendu užívat.




Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - J. Brůna [-] , F. Dobrovič [-] (18. R. Tesař [-] ) , L. Ehrlich [-] , T. Dobrovič [-] , J. Kalivoda [-] , K. Vaňous [-] , J. Kašpar [-] , L. Jančička [-] , Z. Štěpán [-] , M. Němec [-]

SK Horní Cerekev
L. Chadim [-] - P. Biskup [-] - J. Havel [-] - V. Komín [-] , J. Serbus [-] , L. Loukota [-] , Š. Filsoch [-] , P. Chadim [-] , J. Plachý [-] , M. Kůta [-] , Z. Dařílek [-]

Hráči zápasu: J. Kašpar , J. Brůna - J. Serbus .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: OBRANEC Dušan - JAKOUBEK Aleš (N), MEZERA Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Lukáš Novotný

Expert: Patrik Pech
Tip experta: výhra hostů

Jestli to myslí Horní Cerekev s postupem vážně, nesmí v tomto zápase zaváhat. Domácí se budou spoléhat na kvalitní obranu včetně spolehlivého brankáře Novotného. Hosté si odvezou vítězství rozdílem jediné branky.

Funkcionář, Vedení klubu - TJ Spartak Počátky | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů