3:5
(2:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.11.2017 14:00

13.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Definitivní tečku za podzimní částí obstarala v dohrávce Obrataň s Horní Cerekví


Branky


12. M. Kudrnáč , 24. D. Kudrnáč , 64. F. Hovorka (p.) - 15. J. Mezera , 66. J. Mezera , 68. M. Kudrnáč (vl.) , 87. M. Kůta , 90. M. Kůta
0

Poslední dílek do mozaiky podzimní části Poutník ligy se odehrál v Obratani, kam k dohrávce přijel tým Horní Cerekve patřící do společnosti týmů z popředí tabulky. Zato domácí sbírají body jako šafránu a získat nějaký další pro jarní boje o „bytí a nebytí“ v soutěži bylo zkrátka povinností.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Favorizovaní hosté byli v problémech a první půli tak ovládla Obrataň

Hosté ale skládali sestavu jen s obtížemi a svůj nečekaný debut si mezi třemi tyčemi odbyl jinak profesí záložník Martin Brada. Bylo otázkou, jak se absence několika hráčů základní sestavy projeví na hřišti. Hned ve 3. minutě vystihl nepřesnou domácí přihrávku ve středu pole Jiří Mezera, vyslal do samostatného průniku Michala Kůtu, ten ale tváří v tvář brankaři Vilímkovi zamířil jen vedle tyče. Hosté byli dále aktivní a soupeře přehrávali. Obrataň má však ve svém středu Františka Hovorku. A právě jeho přehled ve hře a standardní situace nakonec udělaly ze zápasu drama. Ve 12. minutě jeho přímý kop po odrazu ve vápně dostal do branky Martin Kudrnáč. Že nebude o góly a zajímavé situace nouze potvrdila 15. minuta a přesná vyrovnávací hlavička Jiřího Mezery po centru z pravé strany. Následoval další samostatný průnik Michala Kůty. Místo střely ale zvolil přihrávku Zbyňkovi Dařílkovi do méně výhodné pozice a gól z toho nebyl. Místo pohodlného vedení tak přišel trest v podobě gólu Daniela Kudrnáče, který po Hovorkově rohovém kopu zůstal osamocen na hranici malého vápna a snadno hlavou skóroval. Hosté věděli, že hráčská kvalita je na jejich straně, neúnavně rozebírali obrataňskou obranu, někdy i v osmi lidech rozestavěnou před Františkem Vilímkem. Po dvou třech dobrých přihrávkách však přicházela nepřesnost a další zmařený útok.

Horní Cerekev roli favorita potvrdila obratem z 3:1 na 3:5

Druhá půle začala ve stejném duchu s tím rozdílem, že do zápasu již na pozici hrotového útočníka naskočil Jan Razima, který se stal později nejdůležitějším článkem velkého obratu. Na ten to ale dlouho nevypadalo, zvlášť, když souboj Petra Biskupa na Daniela Kudrnáče v vápně Horní Cerekve označil rozhodčí za penaltový a František Hovorka se v takových situacích nemýlí – 3:1. Z obrataňské lavičky se ozývaly hlasy po čtvrtém pojišťovacím gólu. Těm ale dopřáno nebylo. Hosté, vědomi si své stálé převahy, neupustili od kombinační hry a během dvou minut bylo vyrovnáno. Po odvráceném rohovém kopu se míč znovu dostal centrem do vápna, kde ho v předklonu trknul do sítě Jiří Mezera. Vzápětí se ukázalo, „jak je důležité míti Raziho“. Neúnavný univerzál Honza Razima se prosadil v souboji jeden na jednoho a jeho střelu z pravé strany si Martin Kudrnáč v nouzi srazil do vlastní branky. Rázem se domácí místo spřádání tříbodových plánů soustředili hlavně na obranu s cílem již neinkasovat. Síla hostů v útoku se však začala projevovat naplno, navíc domácí již zaostávali fyzicky. Trio Kůta – Havel – Razima podporováno záložníky i často se zapojujícím stoperem Petrem Biskupem roztočilo v obrataňských zadních řadách kolotoč a bylo jen otázkou času, kdy obranný val povolí. Tři minuty před koncem si po sérii přihrávek udělal prostor Michal Kůta a přesnou střelou k tyči dostal hosty do vedení. Tentýž hráč byl v poslední minutě na konci bleskového protiútoku a pátým gólem uzavřel podzimní účet.



Ohlasy k zápasu


SK Obrataň
Lukáš Novotný (redaktor fotbalunas.cz): S finálním hvizdem rozhodčího se z Budíkova ozvala velká rána. To totiž místním hráčům a fotbalovým fanouškům po výhře Horní Cerekve nad Obrataní spadl kámen ze srdce. Díky ní se TJ Rovnost dostal z posledního místa a po nevydařeném podzimu mohou mít alespoň malý důvod k radosti. Svou roli favorita Horní Cerekev naplnila, očekávalo se však, že jalovému soupeři nadělí daleko větší ranec, zvlášť se svou enormní ofenzivní silou. Několik hráčů základní sestavy však chybělo a především v prvním poločase to bylo znát.




Sestavy


SK Obrataň
F. Vilímek [-] - P. Fišer [-] , M. Plášil [-] , R. Tábora [-] , D. Kudrnáč [-] , M. Vlach [-] (62. M. Vlach [-] ) , F. Hovorka [-] , A. Pařil [-] , P. Kudrnáč [-] , M. Kudrnáč [-] , L. Menšík [-]

SK Horní Cerekev
M. Brada [-] - - J. Havel [-] - J. Razima [-] , T. Podařil [-] , Z. Dařílek [-] (46. P. Biskup [-] ) , J. Mezera [-] , J. Plachý [-] , M. Kůta [-] , Š. Filsoch [-] , L. Loukota [-] , M. Šimák [-]

ŽK: 36. P. Kudrnáč , 79. D. Kudrnáč - 35. L. Loukota , 44. M. Šimák , 70. J. Havel .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: POUL Daniel - TÁBORA Rudolf (N), OŠANEC Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.