Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2017 16:00

1.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horní Cerekev za jeden poločas smetla ve všech ohledech utrápený Plačkov


Branky


0

Karty byly jasně rozdány, Horní Cerekev měla být papírovým favoritem a to se do puntíku vyplnilo. Bez nadsázky se dá říci, že většina zápasu probíhala v těsném okolí plačkovského vápna. Po prvním poločase díky hře obou týmů prakticky už nebylo o co hrát, což se projevilo i na výkonu domácích ve druhém poločase, kdy mírně polevili, ale stále drželi míč na kopačkách, soupeři mnoho nedovolili a radovat se tak mohou ze zcela jednoznačné výhry.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Drtivý tlak domácích vyústil v pětigólový náskok

Přestože si Plačkov v posledních zápasech připsal povedené výsledky, které je vyhouply ze dna tabulky, tady bylo už od prvních okamžiků zřejmé, že tentokrát se nic takového opakovat nebude. Časomíra se pořádně ani nestihla rozehřát a Horní Cerekev už měla první obrovskou šanci. Samostatný nájezd na brankaře Novotného však útočník mizerně zakončil a hostující gólman si připsal první zákrok, čímž ale jen odvrátil neodvrátitelné. Ve čtvrté minutě už se totiž síť vlnila. Z nepřehledné situace ve vápně se míč dostal ke kopačkám Michala Kůty, který měl dostatek času a prostoru na přesné zakončení a nezaváhal. Hostující tým měl několik příležitostí dostat se pryč od svého vápna, mizerná kombinační hra a okamžité odevzdávání míče soupeři ale byli proti. Takhle to pokračovalo pár minut do dalšího gólu. V deváté minutě prošel Jaroslav Serbus pohodlně přes dva bránící hráče až do vápna a přízemní střelou vedení Horní Cerekve zdvojnásobil, 2:0. Za minutu to mohlo být už 3:0, Jaroslav Serbus ale tentokrát trefil pouze břevno. Zanedlouho měli svou šanci i plačkovští, špatně zakončenou střelu po samostatném nájezdu Tomáše Dobroviče pěkným zákrokem zneškodnil vyběhnutý brankař Chadim. To bylo poprvé a naposledy, kdy se Plačkov v prvním poločase dostal na dostřel domácí brány, zbytek poločasu jinak probíhal zcela v režii domácí Horní Cerekve. Krásná fotbalová akce byla k vidění ve 28. minutě. Centr ze standartní situace před vápnem našel přesně hlavu Jana Razimy, který přehlavičkoval dva obránce a střelou pod břevno zařídil už tří gólové vedení. Za minutu to byla znovu akce po pravé straně, přihrávka do vápna na Jaroslava Serbuse, jeho střelu dokázal brankař ještě reflexivně vyškrábnout, u odraženého míče byl však první znovu hráč Cerekve, tentokrát Michal Kůta a ten dostal na dorážku do prázdné brány znovu až příliš prostoru, který bez problému využil. Pěknou šanci ke vstřelení gólu měl i Jan Razima, trefil ale jen břevno a odražený míč brankař odvrátil na roh. Zle bylo pro Plačkov hned na několikrát. Kvůli zranění musel ze hry ještě před koncem prvního poločasu odstoupit pravý bek Martin Němec. Do konce poločasu ale stejně padl ještě jeden gól, kdy svou šanci dokázal proměnit Jan Razima. Za stavu 5:0 po prvním poločase, bylo dá se říci, vymalováno.

Horní Cerekev polevila, na hřišti však stále dominovala

Do druhého poločasu šel Plačkov s tím, že bude chtít utkání alespoň důstojně dohrát a nedopustit žádný velký debakl. I Horní Cerekev, dobře si vědoma své velké převahy, už se zjevně nechystala soupeře nadále ždímat tak extrémním způsobem jako tomu bylo v první půli. Domácí pohodlně drželi míč na svých kopačkách, občas se i přiblížili k soupeřově vápnu, nyní už však obrana Plačkova zůstala pozorná a nebezpečně rozjíždějící se akce úspěšně likvidovala, když už přeci jen přišla střela, skončila v rukavicích brankaře Novotného. No a když Horní Cerekev odmítala přidat další gól, svou šanci dostali i hosté. Nebezpečně zahraný rohový kop Jana Brůny doputoval po několika odrazech až na hlavu Jiřího Kalivody, který elegantním zakončením snížil na 5:1. Bylo vidět, že i Plačkov chce hrát fotbal, jeho útok však byl dnes bohužel bezzubý a veškeré útočné akce končily již na prvním bránícím hráči. Největší hrozbou pro domácí obranu tak byl právě krajní záložník Jan Brůna, jehož rohové kopy soupeři vydatně zatápěly, dalšího gólového efektu už bohužel nedosáhly. Vzhledem k mnoha zdravotním problémům svých hráčů Plačkov utkání dohrával v devíti lidech a pod tlakem, který se ale nyní již dařilo včas eliminovat. Když už se zdálo, že se zápas v klidu dohraje a rozhodčí po dvou nastavených minutách odpíská konec, přišli rychle po sobě pro hosty dvě tvrdé rány. Po centru se nejdříve přesnou střelou prosadil zcela osamocený Zbyněk Zdařílek a když hráči Plačkova ihned po rozehrávce ztratili míč, do šance se dostal Jaroslav Serbus, který opět nikým neobtěžován nabíhal z druhé vlny a do odkryté brány se nemýlil.



Ohlasy k zápasu


SK Horní Cerekev
Jiří Mezera (hráč SK Horní Cerekev): Dnes panuje spokojenost pouze s prvním poločasem, kdy byl na hřišti jeden tým. Po pauze a vynucených střídáních P. Staňka a J. Razimy jsme již nebyli v obraně tak kompaktní, čímž vázla rozehrávka i přechod do útoku. Pozitivem je zlepšená koncovka týmu.

TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): Už jenom to, jakým stylem jsme vyjížděli do Horní Cerekve, ve dvanácti hráčích, bez jakéhokoliv funkcionáře, který by mohl alespoň zastat roli pomezního rozhodčího, nám nedávalo moc dobré vyhlídky a jakmile zápas začal, tak se to začalo i potvrzovat. Náš hurá fotbal proti znatelně lepším fotbalistům narazil, od prvních minut jsme byli pod permanentním tlakem, z čehož logicky pramenily i góly, kdy všechny do jednoho přišly z jedné a té samé strany. Soupeř s náma ani moc práce neměl, míč sme totiž poslušně ihned po zisku odevzdali zpátky soupeři a spoluzakládali jejich další šance, které si cerekvičtí útočníci mohli dovolit i zahazovat, přesto to na pět kousků za poločas stačilo. Druhá půle už byla klidnější. Domácí sice drželi míč na kopačkách, dopředu se už ale tolik jako v první půli nehnali. Když jsme navíc dali gól, začal sem asi i trochu naivně doufat, že by to mohlo skončit aspoň 5:2, což by taková hrůza na pohled nebyla. Bohužel v nastavení nechal i rozhodčí trochu necitlivě hru běžet hodně přes čas, my se už viděli v kabině a nechali si lacině dát další dva góly. Dobré výsledky z posledních zápasů jsme tak tímhle zápasem zazdili. Zranili se nám navíc další hráči, takže vyhlídky do dalších kol opravdu nejsou ideální. Fajn by taky bylo, kdyby o fotbal začali více projevovat zájem i kluboví funkcionáři. Sejít se na klubové schůzi a ožrat si držky je určitě bezva věc, vyjet s týmem na zápas a aspoň mávat na lajně by však bylo daleko užitečnější. Tím ale neřikám, že cerekvičtí mávali špatně, na Maratonu bychom ale asi ani nemuseli za této situace chodit na hřiště. Teď už se ale musíme my hráči soustředit na víkendový zápas v Kamenici, kde to bude obdobně obtížné.



Sestavy


SK Horní Cerekev
L. Chadim [-] - P. Biskup [-] - M. Brada [-] , J. Havel [-] - T. Podařil [-] , J. Serbus [-] - J. Razima [-] (45. P. Chadim [-] ) , P. Staněk [-] (33. Š. Filsoch [-] ) , J. Mezera [-] (61. Z. Dařílek [-] ) , M. Kůta [-] , M. Šimák [-]

TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - R. Štěpán [-] , R. Hájek [-] , F. Dobrovič [-] , R. Tesař [-] , Z. Štěpán [-] , T. Dobrovič [-] , R. Zemek [-] , J. Kalivoda [-] , K. Vaňous [-] , M. Němec [-] (40. J. Brůna [-] )

ŽK: 75. T. Podařil , 81. M. Šimák , 88. Š. Filsoch .
Hráči zápasu: J. Serbus , M. Kůta - J. Brůna .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: BABÁK Martin - OŠANEC Jan (N), KUBŮ Ondřej (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.