Plačkov dvakrát vedl, s body se ale nakonec s Ústrašínem podělil


Branky


39. T. Vrána , 66. R. Zemek - 59. M. Kubík , 72. P. Mazanec
0

Zahajovací utkání prvního kola obstaraly týmy Plačkova a Ústrašína v azylu v Žirově. První poločas ovládl, díky famóznímu přímému kopu Tomáše Vrány, Plačkov. V druhém poločase se však zmátořil i Ústrašín, po chybách soupeře dvakrát vyrovnal a rozhodl tak o tom, že oba týmy budou brát po jednom bodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedení Plačkova obstaral Tomáš Vrána

Pozvolna rozjíždějící se utkání dlouhou dobu žádnou větší příležitost nenabídlo. Ačkoliv se v útoku oba týmy snažily, obranu se prolomit dlouho nikomu nepodařilo. V první skutečné šanci se ocitnul domácí Tomáš Dobrovič. V situaci sám na brankaře však nezvolil ani razanci, ani přesnost a ohleduplně míč odevzdal Davidu Rohovcovi do náruče. Chvíli na to se v gólovce objevili i hráči Ústrašína, první zákrok utkání si připsal i Lukáš Novotný, šance však byla pro ofsajd neplatná. Čím více minut uběhlo, tím více se začínal projevovat nepříjemně silný vítr, který komplikoval situaci oboum defenzivám a objevovat se začali i první chyby, ty však končily nevyužité. Chvíli před koncem prvního poločasu dostal Plačkov výhodu v podobě volného přímého kopu. Míč si vzal na starost Tomáš Vrána a fantasticky zahraným přímým kopem po vzoru legendarního Juninha poslal míč do šibenice. První poločas už se jen dohrál, k žádnému dalšímu ohrožení brány už se ani jeden tým nedostal.

Po klidné první půli přišla bouře a konečná dělba bodů

Začátek druhého poločasu vůbec nenasvědčoval tomu, že by zde měl Ústrašín nějaké body získat. Hrálo se převážně na půlce Ústrašína, naneštěstí pro Plačkov, žádná z jejich slibně se rozjíždějících akcí neskončila ani střelou a hosté měli stále šanci na zvrat, který také přišel. Jako blesk z čistého nebe proletěl přes chybujícího obránce domácích nakopnutý míč Ústrašína. Samostatný nájezd dokázal na poprvé brankař Plačkova reflexním zákrokem ještě zlikvidovat, ale dorážka Martina Kubíka zpoza vápna už skončila v bráně. Nerozhodný stav ovšem netrval dlouho. Plačkov se totiž po dobře načasovaném náběhu Reného Zemka za obranu a jeho přesné střele dostal v 66. minutě znovu do vedení. Ani tady ale neuteklo k další odpovědi hostů mnoho času. 6 minut na to přišel v podání Ústrašína přetažený roh, který na zadní tyči našel v náběhu hlavu Petra Mazance a skóre bylo znovu vyrovnané. Stav 2:2 vydržel i přes mírný tlak Plačkova s blížícím se závěrem utkání až do konce a oba celky si po dnešku do tabulky připíšou pouze remízu.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plačkov
Lukáš Novotný (brankař Plačkova): V první řadě bych rád poděkoval zástupcům klubu TJ Střepina Žirov za to, že nám pro úvod sezóny půjčili své hřiště, které bylo k dnešnímu utkání perfektně připravené. Nyní už ale k zápasu. V prvním poločase jsme byli jasně lepším týmem, soupeře jsme do žádné velké šance nepustili a navíc jsme šli po gólu Tomáše Vrány ještě do vedení. I druhý poločas jsme ze začátku dobře podchytili, pak se ale začala projevovat víceméně absolutní absence letní přípravy, které se prakticky až na mě a pár výjimek nikdo z hráčů nezúčastnil a fyzicky jsme začali odpadat. Z toho vyplynulo dvakrát vyrovnání Ústrašína, kdy oběma gólům předcházelo několik fatálních chyb a soupeř nás za ně po zásluze potrestal. Bohužel, ačkoliv jsme měli my po většinu zápasu více ze hry, výsledkem je nakonec remíza. Z našeho pohledu to nelze brát jinak, než jako ztrátu dvou bodů. S obdobným přístupem k fotbalu ale zlepšení hned tak nepříde. Spíš se obávám, že pokud nezačneme konečně chodit na tréninky a značná část kádru i pravidelně na zápasy, tak nás podobné propady v poslední třicetiminutovce budou potkávat čím dál častěji.

TJ FC Ústrašín
David Rohovec (brankař Ústrašína): Hrál se tvrdý a důrazný fotbal, ve kterém se převaha přelévala z jedné strany na druhou. Na nás byla patrná stále ještě nesehranost. Oba týmy vzadu propadali, remíza je tedy nakonec zasloužená.



Sestavy


TJ Sokol Plačkov
L. Novotný [-] - T. Dobrovič [-] , M. Němec [-] , R. Tesař [-] , F. Mottl [-] , J. Kalivoda [-] , R. Hájek [-] (68. Z. Svatoš [-] ) , F. Dobrovič [-] , J. Kašpar [-] , R. Zemek [-] , T. Vrána [-]

TJ FC Ústrašín
D. Rohovec [-] - D. Starý [-] , M. Kubík [-] , P. Mazanec [-] , P. Nápravník [-] , T. Jírů [-] (22. R. Popelka [-] ) , T. Kubiska [-] , M. Rod [-] , Š. Tůma [-] , J. Kott [-] , O. Habáň [-] (80. P. Seknička [-] )

ŽK: 80. R. Tesař - 53. P. Nápravník , 61. P. Mazanec , 83. D. Starý .
Hráči zápasu: T. Vrána - P. Mazanec .
Místo: Žirov. Počet diváků: 20. Rozhodčí: VEČEŘA Ivo - SEDLÁK Pavel, KREJČÍ Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.