L. Slavík 43. (p.)
M. Svoboda 83.
2:4
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2017 14:30

10.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Halámky doma nestačily na Peč


Branky


43. L. Slavík (p.) , 83. M. Svoboda - 6. T. Doležal , 11. J. Novák , 52. J. Novák , 54. J. Novák
0

Halámky tentokrát přivítaly nováčka z Peče o kterém šla dobrá reference. Domácí sice nastoupili v jedné z nejsilnějších sestav, ale to na poslepu sehrané bratry Nováky z Peče nestačilo. Ti předčili bratry Slavíky v domácím dresu a byli produktivnější. Za velmi větrného počasí měli hosté i štěstí na los při výběru strany a za velké podpory větru brzy utekli o dvě branky, které potvrdili i v poločase druhém a během dvou souběžných slepených pětiminutovek nedali domácím šanci.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Těsné vedení hostí

Hosté z Peče sice přijeli pouze s jedním náhradníkem, ale zato s kompaktní základní jedenáctkou, která o sobě moc dobře věděla. Domácí se snad podruhé během podzimu sešli v jedné z nejsilnějších sestav, ale ani to nevedlo k úspěchu. Peč totiž měla ve svém středu rozdílové hráče bratry Nováky a nejen je. Potom co vyhráli los a hráli doslova "po větru" který byl místy brutální se zakousli do domácích a hned od začátku působili fotbalověji. V 6. minutě se dostali na dostřel domácí branky a lehkou střelou Tomáše Doležala se dostali do vedení z dosti velké dálky, když se nechal snadno překvapit gólman Záviš - 0:1. To jim vlilo ještě větší chuť do útočení a výsledkem bylo navýšení skóre, když tentokrát nechytatelnou ranou k tyči skóroval v 11. minutě Josef Novák z hranice 16-ky - 0:2. Domácí byli v šoku, ale vzhledem k průběhu hry to bylo zcela zasloužené. Z nástupu hostí se oklepali až ve 20. minutě po střele J. Herzoga z trestného kopu, gólman hostí byl na místě. Stejný hráč pak ve 32. mintě našel výborně na malém vápně L. Slavíka, ale ten slaboučkou střelou pouze polechtal rukavice hostujícího brankáře. Na rozdíl od hostů domácí opět začali spalovat své příležitosti. Jiskra naděje jim nastala v situaci, kdy se dostal Michal Slavík v pokutovém území před svého obránce a tomu již nezbývalo nic než jej faulovat. Ve 43. minutě tak kontaktním golem z penalty s přehledem snížil jeho bratr Ladislav Slavík na - 1:2. Za tohoto stavu se šlo do kabin.

Hosté odvážejí všechny body

Místo toho aby domácí srovnali stav a vyrovnali, tak přišlo kruté vystřízlivění. I přesto, že tentokrát hráli po větru oni, tak se dopustili dvou fatálních chyb v obranném pásmu. Nedokázali uhlídat kapitána hostí Jiřího Nováka, který rozkmital své nohy do vysokých otáček, ukličkoval obranu a nejprve v 52. minutě a resp. 54. minutě zvýšil na hrozivých 1:4 z pohledu domácích. Tato další smrtící pětiminutovka se ukázala jako rozhodující. Domácí sice nehodili flintu do žita a měli dostatek času z výsledkem něco udělat, ale soupeř z Peče byl dnes nad jejich síly. Byl rychlejší, dynamičtější a prim hrálo rozdílové duo bratří Nováků. I přesto, že na ně byli domácí upozorňováni a k utkání přistoupili s lepším odhodláním než v Chlumu, tak se jejich fotbalová kvalita projevila. A k tomu se přidal tradiční zmar v proměňování šancí domácích protože hned v 57. minutě spálil druhou obrovskou tutovku v zápase L. Slavík, když ho výborně našel na malém vápně jeho bratr Michal. Ten však trefil pouze gólmana hostí. A tak již stačily Halámky v 83. minutě pouze korigovat výsledek na 2:4 po střele Ladislava Slavíka. Tu nastřelením tečoval do brány M. Svoboda - 2:4. V pomyslném bratrském derby Slavíkové versus Nováci tak byli úspěšnější hosté, když byli produktivnější. Nováček z Peče si tak zaslouženě odvezl z Halámek plný bodový zisk a po Studené se zde představil jako druhý nejlepší celek.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec (vedoucí mužstva): Výsledek je pro nás příliš krutý, ale pramení ze znamenité hry a pracovitosti bratří Nováků z Peče podporované Duračem. Tito dva předčili naše dva bratry Slavíky a nejen je a byli rozdílovými hráči. Dokázali tvrdě potrestat naše dva 5-minutové fatální výpadky souměrně rozdělené do obou poločasů a to rozhodlo. Zatímco my jsme doma snad podruhé během podzimu nastoupili v jedné z nejsilnějších možných sestav a měli dost hráčů na střídání, hosté z Peče přijeli pouze s jedním náhradníkem a to ještě gólmanem, který nakonec po zranění jedničky musel do hry. Nebyli jsme až tak špatní jak by výsledek napovídal, snažili jsme se, nastoupili s větším odhodláním než v Chlumu. Ale naše bolest v proměňování šancí se opět ukázala. Peč byla fotbalovější, dynamičtější a po Studené se u nás ukázala jako druhá nejlepší. Gratuluji ji k vítězství a my musíme makat dál a já věřím, že se změněným přístupem to půjde.

FC Peč
Josef Novák (hrající trenér): Celý týden jsme se těšili na velké a pěkné hřiště, bohužel nevlídné počasí naše těšení trochu snížilo. Od začátku jsem kluky nabádal, aby jsme hráli pouze po zemi, protože silné poryvy větru dělaly s míčem ve vzduchu hrozné věci. Nástup do utkání se nám podařil na výbornou a v 10. minutě jsme vedli 2:0. Po pěkných kombinacích se prosadil nejprve Doležal a pak to tam padlo i mě. Poločas jsme poté kontrolovali, možná i díky tomu, že domácím dlouhé míče na bratry Slavíky proti větru moc nefungovaly. Jediný balón ovšem jinak solidně hrající obranu přeletěl, situaci jsme řešili nešikovně - penalta a do šatny jsme šli jen s nejtěsnějším vedením, což dle průběhu poločasu moc neodpovídalo. Do druhé půli jsme šli s velkým odhodláním, opět se nám podařila úvodní desetiminutovka, kdy si Jirka Novák dvakrát pohrál s celou obranou a chladnokrevně zakončoval. Zbytek poločasu jsme odehráli zodpovědně a zaslouženě si připsali 3 body. Velkou pochvalu si zaslouží Doležal a Musil, kteří běžně naskakují v průběhu zápasu a dneska zvládli se solidním výkonem celých 90. minut, protože jsme k zápasu odjeli ve 12-ti lidech, z toho naštěstí 2 brankáři, protože Vitoušovi opět vypadlo rameno. Takhle to dělat ale nejde, od některých mi chybí trochu zodpovědnost vůči spoluhráčům.



Sestavy


TJ Sokol Halámky/Hranice
D. Záviš [-] - J. Macho [-] , P. Kollmann [-] - R. Adensam [-] (57. M. Svoboda [-] ) - L. Slavík [-] , T. Trsek [-] (87. P. Kubák [-] ) - J. Herzog [-] , P. Novák [-] , K. Juráň [-] , M. Slavík [-] , A. Havel [-] (4. P. Trsek [-] )

FC Peč
D. Vitouš [-] (57. M. Hlaváček [-] ) - J. Zamazal [-] , M. Hlaváček [-] , T. Doležal [-] , F. Smejkal [-] - M. Trojan [-] , J. Novák [-] , R. Ďurač [-] , O. Hes [-] - J. Novák [-] - L. Musil [-]

ŽK: 30. J. Macho , 63. L. Slavík , 75. K. Juráň , 78. P. Novák - 63. J. Zamazal .
Hráči zápasu: J. Macho , J. Herzog - J. Novák , J. Novák , M. Hlaváček .
Počet diváků: 47. Rozhodčí: BOČEK Petr - FILO Zdeněk, ŠŤASTNÝ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.