Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.05.2018 17:00

18.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lipno oplatilo Světlíku podzimní porážku a vyprovodilo jej šesti brankami


Branky


20

Ještě předloni oba dva týmy bojovaly o postup do okresního přeboru. O dva roky později se v něm setkaly. První vzájemný duel dopadl vysokým vítězstvím (5:2) pro domácí Světlík. Odveta byla ale zrcadlově obrácená…

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Čtyři nákopy, čtyři branky

Světlík vstoupil do utkání velmi špatně a hned z první velké šance inkasoval. Po nepřesné přihrávce na středu hřiště se míče zhostil domácí hráč, vyslal do útoku Panského, který se nezachoval sobecky a předložil míč před prázdnou bránu Milanu Víškovi, který se nemýlil – 1:0. Vzápětí mohl na druhé straně srovnat Dědič, který zajímavě střílel z přímého kopu, ale míč orazítkoval pouze břevno.

 

Ve 22. minutě se opět prosadili domácí a bylo to po téměř totožné situaci. Domácí nakopli balón na rozběhnutého útočníka, kterého ještě dokázal zabrzdit Schwarz, ale dobíhající Miroslav Hamburg už měl situaci celkem jednoduchou, když zakončoval z metru do prázdné brány. I když byl tísněn Píškem a Rýpar měl na noze odkop, avšak na míč nedosáhl, a tak domácí šli do dvoubrankového vedení – 2:0. I třetí gól padl po stejné situaci, tentokrát předběhl světlické obránce Ondřej Panský a střelou do protipohybu brankáře Schwarze zvýšil na 3:0.

 

Dvě minuty před pauzou nezafungovala komunikace mezi hostujícím Vincíkem a gólmanem Schwarzem, který byl tísněn důrazným Skípalou. Ten nakonec vybojoval míč pro Miroslava Hamburga, jemuž nedělal žádný problém dopravit míč do prázdné brány – 4:0. Světlík měl v první půle pár slabých střel, které však gólmana Krahulce neohrozily, a tak zaslouženě šel do kabin s debaklem.

Domácí přidali další dvě branky, v závěru se strachovali o čistý štít

Druhá polovina začala obrovskou šancí Panského s Víškem, jenomže proti byl strážce světlické brány a zdánlivě ztracený míč dokázal chytit, když vytáhl nohu proti Víškově střele do prázdné brány. Domácí to však mrzet nemuselo a zvlášť Milana Víška ne, který v jednapadesáté minutě unikl po levé straně, nacentroval před prázdnou bránu, kde si vstřelil vlastní gól Roman Dekret. Kapitán Světlíku je velkým smolařem, protože si vstřelil druhý vlastní gól za dva zápasy – 5:0. Šestý zásah do sítě Schwarze přidal v 59. minutě Ondřej Panský, jemuž se podařilo obstřelit brankáře Světlíku stejně jako v prvním poločase – 6:0. Domácí mohli v dalších minutách přidat několik branek, ale proti byl gólman Světlíku, který mnohokrát chytil už jasný gól či mu pomohla branková konstrukce, jako v případě střely po rohovém kopu z kopačky domácího kapitána Březiny.

 

Posledních patnáct minut patřilo pak hostujícím fotbalistům, kteří vysunuli presing vysoko na útočnou polovinu, čímž zamezili domácím rozehrávku a nákopy na rozběhlé útočníky. Díky aktivní hře se navíc Světličtí dostali do několika brankových příležitostí. Například po vybojování balónu od Píška, který přihrával pod sebe na vápno na Šedivého, ten však udělal zbytečnou kličku navíc a místo střely do prázdné brány mu míč uzmul domácí bek. Za poslední čtvrthodinku se hosté vůbec stydět nemusejí a možná kdyby takhle hráli celý zápas, měli domácí cestu ke třem bodům rozhodně trnitější. Na kdyby se však nehraje ve fotbale ani v životě



Ohlasy k zápasu


FC Lipno nad Vltavou
Vlastimil Březina, kapitán: Zápas se Světlíkem byl s velkým Z. Potřebovali jsme po pěti porážkách v řadě nutně vyhrát,což se podařilo. Skóre mohlo vypadat úplně jinak,kdyby hosté i my proměnili šance,co jsme měli. Každopádně jsem rád,že jsme vyhráli,tým to potřeboval. Zkusili jsme po roce systém 4-3-3, na který jsme byli zvyklí a vyšlo to.

TJ Dynamo Světlík
Zbyněk Rýpar, hráč: V prvé řadě domácím gratuluji k vítězství, i když jsme jim to hodně usnadnili. Příděl mohl být větší, a to jen díky tomu, že hráli od prvních minut totéž. Nákop z poloviny hřiště na rozběhnutého útočníka, kterého naše obrana či záloha nedokázala pokrýt. Kdybychom praktikovali vysunutý presing, jako na konci druhé půle, věřím, že bychom uhráli mnohem lepší výsledek, avšak na druhou stranu fyzička nás všech je na bodě mrazu, takže nevím, zda bychom to vydrželi až do konce. Celé jaro, vlastně celou sezónu se trápíme se sestavou a venkovní debakly nám nepřidávají ani na sebevědomí. Zimní příprava o ničem, chodilo šest lidí, stejná šestice chodí na tréninky teď na jaře, pokud se tedy vůbec sejdeme. Mnozí z nás kašlou nejen na fotbal, ale i na partu, která na Světlíku vždy byla a nechávají tým strádat. Jezdí na zápasy jen s tím, že prostě musejí, a že to nějak odehrajeme, a to se projevuje i na těch pár lidech, kteří chtějí světlický fotbal zachránit před úplným zrušením. Tuhle sezónu nějak dokopeme, i když lidi nejsou, ale do té další, pokud bude, se musíme vzchopit a říct si, jestli vlastně chceme ještě barvy Světlíku oblékat. Na závěr bych snad jen dodal, ač jsem ateista, Bůh nám pomáhej!



Sestavy


FC Lipno nad Vltavou
R. Krahulec [-] - E. Pač [-] , P. Březina [-] , L. Fenc [-] , Z. Skípala [-] , P. Sládek [-] , O. Panský [-] , M. Víšek [-] , V. Březina [-] , T. Kordík [-] , K. Krauskopf [-]

TJ Dynamo Světlík
L. Schwarz [-] - Z. Rýpar [-] , P. Vincík [-] , O. Dědič [-] , M. Smutek [-] , R. Dekret [-] , J. Mondšpigl [-] , M. Chovančík [-] , R. Šedivý [-] , P. Píšek [-] , F. Píšek [-]

ŽK: 42. P. Csavoj - 44. O. Válek .
Hráči zápasu: K. Krauskopf , O. Panský .
Počet diváků: 30. Rozhodčí: Janda Jaroslav - KRÁTKÝ Marcel (N), VÁLEK Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Proti Lipnu jsem si zahrál asi s trojkou v krvi a z tehdejší pozice malátného beka, s čistou hlavou prohlašuji, že ten mančaft má hrubý mezery, Naštěstí Lipenští hrají se Světlíkem, který moc v topu taky není, vidím to na pecky 3:2 po petardách.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích