FOTO: Horní Planá nadělovala, Světlík si veze devět banánů


Branky


17

Jeden z největších favoritů na postup zpět do 1.B třídy, Smrčina Horní Planá, hostila světlické Dynamo, které v prvím jarním kole zdolalo Křemži. Smrčina však posílena vítězstvím nad Vyšším Brodem vstoupila do utkání výborně a brzy vedla...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Světlík se držel na dostřel, ale krátce před poločasem dvakrát inkasoval

Už ve 4. minutě se domácí dostali rychlými přihrávkami až k několika střelám v krátkém sledu, které Schwarz zneškodnil, ale na tu poslední už byl krátký a Vojtěch Ryneš poslal Smrčinu do vedení 1:0. V 11. minutě mohl navýšit Bauer, který se ocitl úplně osamocený na levém křídle, ale jeho střelu Schwarz nohama zlikvidoval. Druhé branky se domácí Smrčina dočkala až krátce před třicátou minutou, kdy centr z rohového kopu uklidil hlavou do sítě Tomáš Klik a bylo to 2:0! Dosud bezzubý Světlík mohl korigovat po dvou přímých kopech, ty však domácí obrana zblokovala do bezpečí.

 

Domácí dál tlačili, ale Světlík poctivě bránil, neubránil však situaci ze 40. minuty, kdy si centr z pravé strany pěkně zpracoval Petr Trančík a zvýšil na 3:0. Vzápětí mohl navýšit skóre agilní Klik, který dostal ideální přihrávku na penaltu od Bauera, ale jeho „volej“ letící do šibenice Schwarz bravurně vytěsnil. Minutu před poločasovou přestávkou už ale inkasoval, když nešťastně chyboval hostující levý bek Chovančík, míč se odrazil k Marku Bednářovi, který zvýšil na poločasových 4:0.

Po přestávce začaly gólové hody

Po přestávce měli první šanci hosté, a to Dědič, který si skvěle naběhl na centr do vápna, míč však jen líznul a brankář Michal Truhlář s jeho pokusem neměl žádné potíže. Následovala série rohů Smrčiny, ze které měli domácí šanci na zvýšení. Nejprve Klik hlavičkoval nad, poté tentýž hráč vracel před bránu, kde nejprve hostující brankář vyrazil míč nohou a pak Dekret s notnou dávkou štěstí vykopával míč z brankové čáry a poté centrovaný balón z rohového kopu skončil na břevně. Dlouhou sérii rohů ukončil až pátý gól za zády střídajícího Vincíka, kterému vyklouzla střela jednoho z domácích fotbalistů z náruče a Miroslav Truhlář už jen doklepl do prázdné brány – 5:0.

 

Na další branku si diváci museli počkat až do pětasedmdesáté minuty, i když před tím měl ještě šanci Klik po centru ze strany, ale Vincík chytil. Klik dostal pěknou přihrávku do běhu, přihrál pod sebe na Jana Koritara, jenž prostřelil brankáře hostí – 6:0. Tři minuty nato svedl sprinterský souboj o míč domácí Radek Bauer s hostujícím brankářem. Hornoplánský hráč byl rychlejší, obešel Vincíka a do prázdné brány zvýšil na 7:0.

 

V 80. minutě mohl Světlík vstřelit čestný gól, to by však musel navrátilec do sestavy Dušan Mendel svůj hlavičkový pokus poslat mezi tři tyče. Světlík se dokázal prosadit v 83. minutě, avšak do své vlastní brány, kdy centr Adama Kvasničky poslal holení pod víko Ondřej Dědič – 8:0. Další góly mohl přidat Klik, ale tomu nebyla druhá branka v utkání souzena, neb spálil několik dobrých příležitostí. Poslední branku vstřelila Smrčina v 87. minutě, kdy se uvolnil na pravé straně Radek Bauer a střelou na vzdálenou tyč uzavřel gólový účet zápasu. Stovka diváků si žádala potupnou desítku, ale k té už nedošlo, neb tři minuty nato rozhodčí Janda ukončil trápení Světlíku.



Ohlasy k zápasu


TJ Smrčina Horní Planá
Petr Kostínek, vedoucí mužstva: Dnešní zápas byl pro nás povinností a jsem rád, že jsme ho zvládli. Kluci hráli až do konce, i když bylo brzo rozhodnuto. Dneska pochválím celý tým.

TJ Dynamo Světlík
Marian Gondek, trenér: S takovou sestavou, jakou máme, jsme mohli domácí Smrčinu jen potrápit, to se však nestalo a domácí nás přejeli rozdílem tříd.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: Janda Jaroslav - DINKA René (N), RÝPAR Zbyněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hodnocení úrovně zápasu: 9
Rozhodčí - Janda Jaroslav: 9
Občerstvení - nápoje: 9
Občerstvení - jídlo: 9
Hrací plocha: 10
Výkon domácích - TJ Smrčina Horní Planá: 10
Výkon hostů - TJ Dynamo Světlík: 2
Hráč utkání - domácí: Jan Koritar
Hodnocení hráčů - domácí: Michal Truhlář - 7, Miroslav Truhlář - 8, Lukáš Parai - 8, Jan Koritar - 9, Tomáš Kordík - 7, Marek Bednář - 9, Radek Bauer - 9, Vojtěch Ryneš - 9, Tomáš Komžák - 7, Lukáš Brůha - 7, Adam Kvasnička - 8, Petr Trančík - 9, Tomáš Klik - 8,

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Světlík bude chtít potvrdit vyválčené domácí vítězství proti Křemži, ale proti favoritovi to půjde těžce. Horní Planá vyhraje o dvě branky.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích