J. Brom 54.
N. Tien 70.
T. Houska 72.
D. Maruška 88. (p.)
4:2
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2017 17:00

4.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby jak má být! Béčko Týna famózně otočilo zápas proti Chrášťanům


Branky


54. J. Brom , 70. N. Tien , 72. T. Houska , 88. D. Maruška (p.) - 25. J. Vomáčka , 38. P. Svatoš
0

Narvané tribuny, velké očekávání fanoušků, motivace hráčů vystupňovaná na absolutní maximum. A je jedno, jestli se hraje Premier League na Old Trafford, derby pražských S nebo III. třída. Derby vždy přitahuje zájem a emoce. To mezi béčkem Olympie a Chrášťany minulý týden v Týně nezklamalo. Hosté vedli po poločase 2:0, domácí Olympie však nepolevila a skóre ve druhém dějství otočila na 4:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vomáčka otevřel skóre

Olympie nastoupila s vyztuženým středem hřiště, kde operoval po zranění se rozehrávající Boček po boku kapitána Jana Marušky. V útoku se představilo duo složené z hrdinů heroického zápasu v Ševětíně – Jaroslav Brom, Vlastimil Švík. Týnští začali svižně, Brom ani Švík své vyložené šance neproměnili a hosté z ojedinělých útoků trestali.

 

Nejprve Vomáčka elegantní patičkou poprvé zmrazil týnské tribuny. Poté působil velké problémy týnské defenzivě rychlý Svatoš. Kubík ho při první konfrontaci vychytal, druhý střet po selhání týnské obrany vyhrál zkušený chrášťanský forvard. Poločasové skóre 2:0 průběhu příliš neodpovídalo, Olympie více držela míč, měla šance, ale kvalita v zakončení byla žalostná. 

Velký domácí obrat

Do druhé půle vyběhli domácí s motivací skóre otočit a obraz hry se podobal prvnímu poločasu. Ovšem s jedním podstatným rozdílem – gólová efektivita konečně získala určité parametry. Po pěkné akci, kterou po pravé straně táhl opět aktivně hrající Ponec, se i přes signalizovaný ofsajd pokračovalo ve hře. Houska trefil jen obránce, ale odražený balon neomylně uklidil do sítě Jaroslav Brom.

 

Chrášťany mohly rychle kontrovat a vzít si dvougólový rozdíl zpět. Klíčovou chvíli však brilantně zvládl brankář Kubík, když zastavil Vomáčkovu střelu do protipohybu. Zápas se zlomil v 70. minutě. Asistent rozhodčího Pastor ukázal, že vhazovat budou jeho Chrášťany, hlavní sudí měl ale názor opačný. Houska rychle popadl balon, poslal jej na Broma, který na něj sice ideálně nedosáhl, ale šťastným odrazem ho poslal k nohám střídajícího Tiena Nguyena a ten už neměl problém vyrovnat.

 

Hráči Chrášťan se rozběsnili a v absolutním amoku jaksi zapomněli hrát fotbal. Hned po dvou minutách David Maruška přesným centrem oslovil Housku a jeho hlavička znamenala obrat ve skóre. Olympie si poté vedení s jistotou hlídala, zatímco hráče Chrášťan zajímal především rozhodčí a způsob, jak ho co nejostřeji urazit. Hráči týnského béčka si ve zbytku utkání museli dávat pozor na nohy, aby frustraci Chrášťanských neodnesli zraněním.

 

A v samém závěru přišla i gólová pojistka. Střídajícího Jakuba Krále v šestnáctce fauloval obránce hostí a z nařízené penalty se David Maruška nemýlil – 4:2 a více než 150 diváků mohlo aplaudovat velkému týnskému obratu!  Týnské béčko má po 3 kolech na svém kontě 7 bodů a drží se v popředí tabulky.

 

AUTOR: Jaroslav Brom/Týn



Ohlasy k zápasu


FK Olympie Týn nad Vltavou B
Luděk Lagron (vedoucí mužstva): „První poločas jsme sice byli často u míče, ale v zakončení se nám nedařilo. Chrášťany hrály chytře a byly dopředu nebezpečné, klobouk dolů před jejich zakončením akcí. V šatně jsme se uklidňovali, že obrat musí přijít, pokud budeme pokračovat v rozjetém výkonu. Nakonec jsme zápas zaslouženě otočili. Derby přineslo spoustu emocí, k takovým zápasům to patří. Jsem rád, že my jsme utkání nakonec zvládli s klidnou hlavou a máme tři body.“

TJ Sokol Chrášťany
Josef Vomáčka: "Derby zápas přinesl zajímavou podívanou. Po 10. min. jsme bohužel přišli o Romana Drozda ( zlomené zápěstí ), přesto jsme poločas zvládli výborně. Domácí byli lepší, ale skvěle chytal Lhotka a další své šance zahazovali, zatímco nám se povedlo ze tří šancí dvě proměnit. Ve druhé půli domácí ještě více přitlačili, trochu přitlačil i pan rozhodčí a my jsme situaci naprosto nezvládli. Místo aktivní obrany a brejků jsme se soustředili na diskuse s rozhodčím i soupeřem, a takovým způsobem nejde body získat. Mrzí mě to zejména vzhledem k velkému počtu našich fanoušků v hledišti."



Sestavy


FK Olympie Týn nad Vltavou B
M. Kubík [-] - M. Šebesta [-] , J. Klička [-] , P. Zavadil [-] , J. Mach [-] - D. Maruška [-] , M. Boček [-] , J. Maruška [-] , L. Ponec [-] - J. Brom [-] , V. Švík [-] -

TJ Sokol Chrášťany
V. Lhotka [-] - M. Drozd [-] , M. Zeman [-] , P. Koňařík [-] , J. Máca [-] - R. Drozd [-] , P. Suchan [-] , O. Bahleda [-] , J. Vomáčka [-] , P. Příhoda [-] - V. Krátký [-]

ŽK: 41. M. Zeman , 71. P. Suchan , 83. V. Mach .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: KUBEŠA Erik - SEKYRA Lukáš (N), BOHÁČ Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.