Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2017 17:00

2.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

7.0

Nápoje

8.0

Jídlo

8.0

Hrací plocha

7.0

Zázemí

7.0

Trhovým Svinům nebylo vedení po první půli nic platné


Branky


0

V úvodním kole nového ročníku krajských prvních tříd hostovali Bernartičtí u mužstva, které pro ně bylo velkou neznámou. Tým z Trhových Svinů postoupil výše z B třídy z druhého místa s vítěznými Bavorovicemi. Nečekal je nijak lehký soupeř... Domácí už hráli bez kanonýra loňského ročníku Kuraliho, který zamířil do Rakouska.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gažák jediným střelcem poločasu

To se projevilo na začátku utkání, které domácí začali lépe a na rozdíl od Bernartických jim nevázla kombinační hra. Po deseti minutách se hra srovnala a bylo se rozhodně nač dívat. Domácí měli ale optickou převahu a brankové příležitosti. Nebýt vynikající formy bernatického gólmana, který zlikvidoval několik nepříjemných střel, mohl být náskok domácích v prvním poločasu mnohem vyšší. Ve druhé části zápasu již hosté zlepšili hru, dvěma trefami během dvou minut otočili skóre utkání a poněkud zmrazili vysokou aktivitu domácích borců. Ti se do konce zápasu snažili o vyrovnání, ale takové šance jako v první půli si již nevytvářeli. Naopak hosté mohli po střele, která se odrazila od tyče do pole svůj náskok ještě ke konci zápasu navýšit.


            Začátek střetnutí patřil domácím, kteří přesněji kombinovali, dobře atakovali hostující hráče a nedovolili jim rozvíjet kombinační hru. Po deseti minutách se průběh utkání srovnal. Ve 13. minutě zahrával z pravé strany trestný kop Kovář a následná hlavička stopera Nováka u zadní tyče Vrábkovu bránu přeletěla. O minutu později domácí oplatili stejnou mincí. Trestný kop zahrávaný Gažákem těsně za hranicí šestnáctky vyrazil u pravé tyče bernartický brankář do pole. Ve 20. minutě zachraňoval Novák již za překonaným brankářem míč odkopem do pole po individuální akci Gažáka. Na druhé straně po přihrávce Rakovana střílel ve 23. minutě Ťupa, avšak brankáře Vrábka nepřekvapil.

 

Další příležitost hostů zmařil domácí bek v 25. minutě, když zblokoval tvrdou střelu Suchana. Po kvalitní kombinační akci se na druhé straně opět zapotil hostující gólman, když po přihrávce Brůhy zakončoval k tyči Chromčák, jeho střelu směřující k pravé tyči lapil. Ve 33. minutě střelecký pokus Kodrase vytěsnil Fučík od tyče na roh. Tlak domácích sílil a samozřejmě toužili dát alespoň jeden gól do konce poločasu. Ve 39. minutě ještě bernartický brankář vytáhl střelu Macáka, která padala do branky, ale při další akci po dobré kombinační akci o minutu později se mu již zasáhnout nepodařilo.

 

To z pravé strany přes celé pokutové území našel na zadní tyči Brůha nekrytého nabíhajícího Lukáše Gažáka, který z dost velkého úhlu trefil přízemní střelou opačný kout Fučíkovy svatyně a radost domácích mohla konečně propuknout naplno - 1:0. Poločas pak skončil zcela zaslouženým jednobrankovým vedením domácích.

Kovář rozhodl

Druhý poločas již byl jiný, hosté si uvědomili, že tak jako v první části hrát nemohou. Lépe kombinovali a více napadali domácí hned v zárodku jejich akcí. Přesto měli v 50. minutě velké štěstí, že střela Kodrase před opuštěnou bránou skončila vysoko nad ní. To byl asi hlavní signál k dokonalému obratu. Hosté pak domácí přitlačili na jejich polovině hřiště a ti najednou nevěděli co mají hrát.

 

V 55. minutě po Kovářově centru do pokutového území lehce nadzdvihl hlavou míč Trantina a dílo dokončil hlavičkou Jakub Novák. Bylo srovnáno - 1:1. To ale nebylo ze strany hostů vše. O dvě minuty později zaznamenal krásný gól "angličanem" Jakub Kovář. Jeho prudká střela se odrazila od levé tyče domácí svatyně do pravé tyče a pak skončila v sítí - 2:1. To byla skutečně málo vídaná fotbalová paráda.

 

Tak se podařilo Bernartickým během dvou minut otočit nepříznivý stav utkání ve svůj prospěch. Domácí byli několik minut doslova opařeni a nezmohli se téměř na nic. V 65. minutě po akci Rakovana střílel Staněk nad bránu. Poslední čtvrthodinku se domácí vzpamatovali a snažili se seč mohli alespoň o srovnání skóre. V 75. minutě lehká hlavička střídajícího Jana Nováka skončila pouze v náručí bernartického gólmana.

 

V 78. minutě mohli zaznamenat hosté další gól a pojistit své vedení. Kovářova střela z pravé strany se však odrazila od levé tyče do pole. V 81. minutě ještě zahrozil domácí kapitán Kolář, avšak jeho střelecký pokus nenašel prostor mezi brankovými tyčemi. To byla v hektickém závěru poslední domácí šance na úpravu skóre. U Bernartických ještě v 85. minutě po Kovářově trestném kopu hlavičkoval Jakub Novák nad bránu. Utkání se dohrálo již bez větších příležitostí do konce.

 

AUTOR: Jan Šerhant

SESTAVY DLE ROZESTAVENÍ

Trhové Sviny: Vrábek - Valut, Chromčák, Petr, Perfoll - Ondřej Kolář (K), Hruška, Brůha (58. Jan Novák), Kodras (76. Smoleň) - L. Gažák (73. Šemro), Macák. Trenér Martin Písko.


Bernartice:Tomáš Fučík (K) - Kovář, Jakub Novák, Mrkáček, Tomáš Češka - Trantina, Kukrál - Mir. Suchopár (46. Martin Buriánek), Jakub Suchan (62. Staněk), Ťupa - Rakovan (90. Růžek). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Trhové Sviny
Martin Valut (hráč): "Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř a to se také potvrdilo. Začali jsme dobře a první poločas jsme si vypracovali spoustu šancí, ze kterých padl pouze jediný gól. Ať už to bylo naším špatným zakončením nebo skvěle chytajícím Fučíkem. Neproměněné šance nás pak mrzely. Začátek druhého poločasu nám nevyšel. Hosté dali první gól z rohu a než jsme se stačili vzpamatovat, tak už to bylo 2:1. Je to škoda. Myslím si, že remízu jsme si za výkon zasloužili. Nedá se nic dělat. Gratulujeme soupeři a teď nás čeká další těžký zápas ve Veselí."

TJ Sokol Bernartice
Jan Šerhant: V zápasu odehráli domácí velmi kvalitní partie, je to mladé a perspektivní mužstvo plné kvalitních fotbalistů a jako nováček jsou na tuto soutěž dobře připraveni. Budou pro každého především v domácím prostředí těžkým protivníkem. Hosté díky vynikajícímu výkonu brankáře a kapitána mužstva Tomáše Fučíka a dvěma brankám svých obránců, vydřeli s kvalitním soupeřem na jeho hřišti všechny body. Jednoduché utkání to pro ně rozhodně nebylo. Příští utkání odehrají Bernartice v domácím prostředí a dalším soupeřem jim bude další ambiciózní nováček z Lomu. Utkání se hraje v neděli 27. srpna od 17:00 hodin.



Počet diváků: 100. Rozhodčí: Valeš Radek - KŘÍŽ Karel, CIGÁŇ Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.