Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2017 17:00

3.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: "Děti" versus "důchodci". Bláznivý závěr celky o body podělil


Branky


0

Vodňany uspěly v úvodním kole, stejně tak v pohárovém utkání proti Lomu a dalším soustem měla být Planá. Hosté ale po půli vedli... Vodňanští otočili, ale zdaleka nebylo hotovo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Stegbauer vypustil parádní ránu

Porti sobě se postavily dva extrémy – domácí vyrukovali s jedenáctkou o věkovém průměru 21,9 let, kdy nejstarším hráčem byl kapitán Rauscher (26). To na druhé straně nastoupil v základu například padesátiletý Fujdiar a věkový průměr plánského mužstva se vyšplhal na 33 let. Domácí mladíci se pustili do hostů zostra a prvních patnáct minut je přikovali na půlku, ale Hotový vážnější šanci řešit nemusel. Planá vyrážela do ofenzivy jen vzácně, ale byla to ona, kdo měl větší šance. Řehořův centr se od Svobodného odrazil jen o kousek vedle tyče. Pak přišly Stegbauerovy chvíle. Ten se první střelou z dálky ještě zastřeloval, ale druhé „kladivo“ ze třiceti metrů už mu vyšlo ve 28. minutě dokonale a Přibyl po odrazu míče od břevna kapituloval – 0:1.

 

Vodňany nadále hrály s míčem na kopačkách, ale finální fáze domácím nevycházela podle představ. Hotový působil v bráně jistým dojmem a střelu z vápna vyrazil na roh. Planá se spoléhala na obranu a domácí navíc museli udělat dvě vynucené změny v sestavě – po prvním poločase tak šli do kabin spokojenější hosté alias důchodci, jak je tituloval jeden z diváků.

V napínavém závěru mohla brát tři body obě mužstva

Vodňanští byli aktivnější i po půli a do vápna posílali hráči jeden centr za druhým, ovšem Hotový měl v rukavicích magnety, míče sbíral a domácí šance pochytal. Na vodňanské kopačky se začala vkrádat nervozita, domácí měli sice navrch, ale překonat obranný val se jim nedařilo. Čas ubíhal a když už se zdálo, že vodňanský tlak utichá, přišlo srovnání.  Varyš se probil středem hřiště a mezi nohama bránícího hráče poslal míč nechytatelně k tyči. Plánští se zlobili na rozhodčího, že na začátku vyrovnávací akce snad jediný pomezní na hřišti neviděl, že míč měli vhazovat právě hosté.

 

Hosté se nechali rozhodit a ani skvěle chytající Hotový, který v zápase měl na rozdíl od kolegy na druhé straně mnoho příležitostí vyniknout, nestačil na Rauscherovu hlavičku v 80. minutě po přímém kopu – domácí byli v euforii a vedli po dlouhém dobývání 2:1. Jenomže hosté nesložili zbraně a za pět minut bylo srovnáno. Rohový kop tečoval Svobodný, míč propadl až na zadní tyč ke Špírkovi, který po dvou minutách na hřišti srovnal na 2:2.

 

Jenomže do konce zbývalo s nastavením ještě devět minut a děly se věci. Domácí si vytvořili velké šance, které Hotový jak jinak než pochytal, Kuncův trestňák z vápna pak jen o centimetry minul růžek. A rozhodnutí mohlo přijít i na druhé straně. Řehoř unikl strážcům a místo střely ve vápně nabídl nesobecky přihrávkou pod sebe další šanci Špírkovi, který ve skluzu o decimetr minul levou tyč. V 94. minutě přišel poslední infarktový moment zápasu – Varyš dostal míč za obranu a postupoval zcela sám na Hotového. Gólman mu zmenšil střelecký úhel a zakončení zamířilo do tyče, míč se ovšem od ní odrazil zpět ke střelci na malé vápno, ale Varyš jej do prázdné brány ze tří metrů nedopravil - balón se mu od stojné nohy jen odrazil do náruče vracejícího se gólmana Hotového. A pískal se konec.



Ohlasy k zápasu


FK Vodňany
Václav Hrachovec(trenér): "Ze zápasu jsme zklamaní. Chtěli jsme v prvním domácím zápase tři body a myslím, že jsme byli po celé utkání lepším mužstvem. Soupeř ale hrál zkušeně a do nějakých velkých šancí nás víceméně nepouštěl. Podařilo se nám v závěru výsledek otočit, kdy ale soupeř na to rychle zareagoval a vyrovnal. Konec byl hodně divoký, v 92. mohli hosté dát na 3:2, my v poslední minutě také, skončilo to remízou. Měli jsme vyhrát. Máme mladé mužstvo, kluci si s defenzivou soupeře neuměli poradit. Soupeř měl o jedenáct let vyšší věkový průměr, zkušenosti u něho byly znát. Držení míče jsme měli snad osmdesát procent. Po brance na 2:1 se přesně ukázala zkušenost hostů, protože ihned začali hrát, kombinovat a i když se zdálo, že po celé utkání Planá nemá vůbec žádné síly, tak na posledních pět minut byla ještě schopná zápas zremízovat. Pro naše kluky bylo utkání s tak zkušenými hráči velká škola a jen škoda, že jsme ho nezvládli za tři body. Hráčem zápasu od nás stoper Rauscher a v prvním poločase bek, ve druhém pak záložník Bečvář."

SK Planá
Jan Pintér (asistent trenéra, hráč): "Další utkání, od kterého jsme nevěděli, co očekávat. První kolo domácí zvládli a tak jsme čekali, s čím přijdou na nás. Domácí byli od záčátku aktivní a drželi balon na svých kopačkách. Nicméně se dostávali pouze po vápno a s čím se dostali dál, to odvrátila obrana nebo sebral skvěle chytající gólman Hotový. My jsme udeřili přibližně střelou z 30 metrů, nádherně trefil Stegbauer. Hosté do konce poločasu nic nevymysleli. Druhý poločas začal stejně jako první, domácí drželi balon ale do vážnější šance se nedostali. V druhém poločase nás soupeř zatlačil ještě víc a my jsme to neustáli, první gól jsme dostali po otočeném autu, druhý jde na náš vrub, kdy jsme neuhlídali standardku a rázem jsme prohrávali 1:2. Pokusili jsme se v posledních deseti minutách o vyrovnání a to se nám také podařilo, obrovský comeback si užil Michal Špírek, který po letech nastoupil k zápasu a po pár minutách vyrovnal utkání. Do konce zápasu měl ještě jednu velkou příležitost a hosté v poslední vteřině trefili tyč. Myslím, že utkání, i přes obrovské vedro, mělo dobrou úroveň a určitě se bylo na co dívat. Za domácí výbornej hráč Kunc, od nás skvělej výkon brankář Hotový!"



Sestavy


FK Vodňany
D. Přibyl [-] - F. Hubáček [-] , J. Krejčí [-] (38. M. Polanský [-] ) , J. Rauscher [-] , O. Hudák [-] , D. Bečvář [-] , D. Šourek [-] , L. Kunc [-] , L. Malík [-] (43. L. Jizba [-] ) , J. Varyš [-] , M. Vrána [-]

SK Planá
J. Hotový [-] - M. Svobodný [-] (90. M. Sodomka [-] ) , L. Kitzler [-] , L. Fujdiar [-] (83. M. Špírek [-] ) , D. Kneys [-] , J. Pintér [-] , T. Řehoř [-] , M. Píchal [-] , J. Stegbauer [-] , M. Beran [-] (85. P. Vobořil [-] )

ŽK: 70. L. Fujdiar .
Hráči zápasu: J. Rauscher , D. Bečvář , L. Kunc - J. Hotový .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Jevčák Martin - TOUCHA Matěj, PRAVDA Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.