2:1
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2017 14:30

13.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lužkovice v místním derby udolaly nedaleké Příluky


Branky


17. J. Ronza , 47. Z. Polepil - 12. Z. Julina
0

Místní derby se hrálo v sobotním odpoledni v Lužkovicích, kam zavítaly Příluky, které se zatím krčí u dna tabulky. Duel byl také soubojem dvou bývalých druholigových spoluhráčů z HS Kroměříž a také futsalového Zlína - Ivoše Světlíka a Zdenka Juliny. Pravě posledně jmenovaný poslal hosty už po dvanácti minutách do vedení, ale domácí zanedlouho srovnali Jakubem Ronzou. Klíčový moment přišel až po přestávce, kdy hned dvě minuty po příchodu z kabiny rozhodl o výhře Lužkovic kanonýr Zdeněk Polepil. Hostům se i přes závěrečný tlak už vyrovnat nepodařilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padlo po jedné brance na každé straně

Derby tradičních soupeřů bylo ovlivněno nepříznivým počasím, které bylo znát na účasti diváků. Přesto devadesátka prokřehlých diváků vidělo zápas, který se musel líbit. Domácí začali pěkně zostra a již z prvního útoku mohli jít do vedení. Gruber unikl po křídle, ale z rohu malého vápna místo střely hledal přihrávkou nabíhajícího spoluhráče. Příluky postupně vyrovnaly hru a ve 12 minutě trestaly. Po centru z křídla zůstal v úrovni penalty nikým neobsazený Julina, který hlavou trefil přesně  k tyči – 0:1. Domácí se nepoložili a zatlačili soupeře do defenzívy. V 17 minutě odraženou střelu Procházky napálil nabíhající Ronza míč za velkým vápnem  nevídaným halfvolejem a nedal Bakalovi šanci - 1:1. Do konce poločasu  se hrálo více ve středu hřiště kde v domácích dresech vynikali  tvůrci hry Světlík, Ronza a Polepil, v mužstvu Příluků to byli Machalíček, Kolínek a Julina.

 

Domácí Zdeněk Polepil zápas nakonec rozhodl

Ve druhém poločase šli domácí již  za dvě minuty Polepilem do vedení 2:1. Hra se přiostřila a tak musel rozhodčí rozdat po několika žlutých kartách na obou stranách. Hosté mohli vyrovnat v 54. minutě, ale brankář Jenček zázračně zachránil domácí mužstvo od pohromy. Příluky se svou hrou  domácím  ve druhém poločase  minimálně vyrovnali a zvláště rychlý Kotík dělal domácí obraně nemalé starosti. Bylo to derby se vším všudy a pochvalu si zaslouží všichni aktéři na place za bojovnost i předvedenou hru na těžkém terénu. Zkušení hráči domácích si hubené vítězství pohlídali a připsali si další tři body do tabulky. Funkcionářům Příluk se ale pranic nelíbilo řízení tohoto duelu rozhodčím Františkem Kýrem. Lužkovice zažívají dobrý podzim a proti loňské sezoně se zbavily sestupových starostí. Za to v Přílukách mají v zimní přestávce určitě nad čím přemýšlet a určitě budou uvažovat i o posílení stávajícího kádru.

 



Ohlasy k zápasu


FK Lužkovice-Želechovice
Jiří Ždanov, funkcionář: Na těžkém terénu jsme si připsali další tři body. Jak někdo vymyslel název " trolejbusová liga" tak se trefil i do významu slov. Skoro každý zápas v naší skupině se hraje jako derby. Nejinak tomu bylo i v sobotu v Lužkovicích. Oba soupeři se znají dobře i z minulých zápasů a tak jako každé derby nemělo vyloženého favorita. Domácí měli malinko navrch asi tak 55 na 45% . Příluky působily sympatickým dojmem a nedaly domácím nic zadarmo. Nevýhodou pro oba soupeře byl postupně se zhoršující terén, ale i tak měl zápas svou kvalitu.

FK Příluky
Jaroslav Brabec, funkcionář: Do utkání jsme vstoupili dobře, dali snadný gól, ale dlouho jsme vedení neudrželi. Celý zápas byl v podstatě jedním bojem, kdy se oba týmy střídaly v aktivitě. Remíza po konci zápasu by byla adekvátní, ale s tím nesouhlasil hlavní rozhodčí, který předvedl jednu velkou komedii, kdy viděl jen údajné fauly na domácí a hosté mohli být koseni protihráči ostošest, ale faul pískán nebyl... Dostávali jsme žluté karty za běžný souboj, ale domácí byli chránění. Komedie vyvrcholila v 2. poločase neodpískáním jasného pokutového kopu pro hosty za zcela zjevné podražení unikajícího hráče ve vápně. Penaltu viděli všichni, jen ne hlavní rozhodčí, resp. ji vidět nechtěl. I faulující hráč se později přiznal k faulu. Co více dodat? Není to rozhodně o tom, že na podzim málo bodujeme a stěžujeme si, ale tak špatný výkon rozhodčího jsem dlouho neviděl... Na co se celý tým snaží, když vás pak zařízne jeden člověk? Je to ke vzteku.



Sestavy


FK Lužkovice-Želechovice
A. Jenček [-] - Š. Dominik [-] , M. Procházka [-] (84. D. Hamšík [-] ) , Z. Polepil [-] , J. Ronza [-] , I. Světlík [-] , J. Gruber [-] (70. V. Křepelka [-] ) , T. Mičola [-] , M. Paták [-] , J. Kučera [-] , M. Čala [-]

FK Příluky
D. Bakala [-] - M. Zahradnický [-] , D. Frolek [-] (65. J. Dederle [-] ) , M. Prokop [-] , V. Bittner [-] (82. M. Dujsík [-] ) , L. Adamík [-] , Z. Julina [-] , J. Kotík [-] , R. Machalíček [-] (80. L. Doležel [-] ) , J. Kolínek [-] , P. Čelůstka [-]

Hráči zápasu: A. Jenček , Z. Polepil - Z. Julina , J. Kotík .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: KÝR František - KRAJČA Jaroslav (N), PETLACH Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku